Szavaztak : kik sportágukban az év legjobbjai 2018-ban

Szavaztak : kik sportágukban az év legjobbjai 2018-ban

A Magyar Távirati Iroda (MTI) Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik: kik sportágukban az év legjobbjai. Az idén 59 sportág szövetsége válaszolt az MTI megkeresésére.

 

Sport-Magyarország Az év legjobbjai – Szavaztak a sportszövetségek (1. rész)

Budapest, 2018. december 20., csütörtök (MTI) – A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik: kik sportágukban az év legjobbjai. Idén 59 sportág szövetsége válaszolt az MTI megkeresésére.

A voksolás történetében az abszolút csúcstartó Portisch Lajos sakknagymester, aki 23-szor lett első 1964 és 1994 között. Az idei győztesek közül kiemelkedik a repülősportban huszadszor legjobb Tóth Ferenc. A búvárúszó Balázs Péter 14., a szörföző Gádorfalvi Áron 11., míg a curlinges Szekeres Ildikó 10. alkalommal végzett az élen sportágában. A riói olimpiai bajnokok közül az úszó Hosszú Katinka, a kajakos Kozák Danuta és a vívó Szilágyi Áron idén is a legjobbnak bizonyult, míg a phjongcshangi téli olimpián történelmi győzelmet aratott csapatból Liu Shaolin Sándort lett az év rövidpályás gyorskorcsolyázója. Új sportágként került fel a listára az egyre népszerűbb terepakadályfutás, amelynek legjobbjai Martyin László és Páder Zsófia lettek. Legeredményesebb hazai klubként az MTK, az Újpest és a Vasas egyaránt öt elsőséget mondhat magáénak. Külföldi klub vagy csapat képviseletében zárt az élen hét sportág kilenc versenyzője.

MTI 2018. december 20., csütörtök 7:00