37. Nemzetközi Sakkverseny Keszthely

37. Nemzetközi Sakkverseny Keszthely

verseny időpontja: 2018.08.21 – 2018.08.18

Sakkverseny a Balatonnál

37.-KESZTHELYI-OPEN.pdf

Jövő kedden (augusztus 21.) kezdődik a Vendéglátóipari Szakközépiskolában a 37. Nemzetközi Sakkverseny, mely a 9. dr. Hévízi László Emlékversenyt is magába foglalja.

Szalai István, a viadal szervezője elmondta: öt országból, illetve Debrecentől Budapesten át Szombathelyig hazánk minden szegletéből érkeznek sakkozók a seregszemlére. A nagyjából 100 fős mezőnyben a 6–7 éves fiataloktól a 85 esztendős veteránokig minden korosztály képviselteti magát, és ezek alapján kijelenthető: a keszthelyi verseny népszerűsége nem csökken.

Szalai István Fotó: archív

– Ennek érdekében sokat is dolgozunk, igyekszünk minden téren a résztvevők kedvében járni – fogalmazott Szalai István. – A VSZK pedig ideális helyszín, hiszen versenyterem, az étkezés és a szállás is egy fedél alatt megtalálható. A játékosoknak pedig strandbelépővel is kedveskedünk, így a szabadidőt is kellemesen töltheti el mindenki.

Bár ezek a szabad órák korlátozottak, hiszen a 9 fordulós svájci rendszerű verseny augusztus 28-ai eredményhirdetéséig (14 óra) minden nap legalább egy fordulót megrendeznek. Az első napon 14.30- kor kezdődik a küzdelem, csütörtökön 8.30-tól, illetve 16.30-tól is lebonyolítanak egy kört, a többi napon pedig mindig 8.30-as kezdéssel ülnek a táblák mellé a résztvevők.

A Hévízi László Emlékversenyt egyébként nem külön értékelik, a győztes ugyanaz lesz, mint a „nagy” viadal esetében. Tisztelegve a közelmúlt ismert helyi játékosa előtt.