A francból jön ez a sok fekete varjú, amikor hó sincs.

Megjelent valani iromány vagy firkálmány

A magyar sakk jó úton jár, hogy hasonló a magyar labdarúgáshoz

Az olvasók küldték rovat

Akiknek köze , de még fingja sincs a sakkhoz, az vagy azok oktatják a sakkot egyes médiákban.Tisztelet a kivételeknek.

Ez tényleg igaz? Sajnos IGEN ! Megfordult az értelem. Hát hogy van ez.

Szerintem aki nem ért a sakkhoz, az maradjon a kaptafánál

Gyerekkorom óta nagy foci rajongó vagyok, de a sakkot is legalább ennyire imádom. A mai napig nagy figyelemmel követem mindkét sportág szektorában bekövetkezett változásokat és eredményeket. Foci meccsekre is járok
szurkolóként. Sokak szerint még ígéretes focista is lehettem volna , ha. De sajnos még fiatalon egy baleset ketté törte az álmaimat.Sebészeti műtétek sora,gerinc és boka sérülések, csavarok. nem részletetezem. Majd jött a sakk.

Ahogy írtam föntebb, a mai napig mindkettő a hobbym maradt. Igaz csak

drukkerként. Még a Puskás Ferenc-stadion avatóra is elmegyek.Nah, most lehet anyázni, de bekaphatja bárki, aki politikát lát abban, hogy megyek ÖcsI emléke miatt is, És persze az se baj, ha van egy normális stadion.
A cikk irója viszont baromságokat mond. Érdemes lenne neki megnézni néhány dolgott mielőtt állást foglal vagy legalább is hasonlatot tesz a sakk és foci között.Aki még azt sem tudta , hogy Portisch hányszor akart kapitány lenni.

Csak ennyit kell tennie. Nézze meg, hogy mennyi pénzt kapott a sakk
es mennyit más sportok. Vagy épp a sakk jó ideje semmit.
Ha ez megvan neki, akkor nézze vissza azt,hogy néhány éve

a norvégiai Tromsøben megrendezett 41. sakkolimpián a férficsapatunkat 12 dobogós lett. Akkortájt mint ha pénz is lett volna a sakkra.
Ha ez megvan, nézze meg azt, hogy kell e a a mai sakk élsportba
utánpótlás nevelésbe pénz.
Már csak egy dolog maradt,nézze meg hol tart a sakk a fejlődésben a computerek miatt.És végül próbáljon meg ma 2700as sakkoző lenni pénz nélkül.

Tisztelettel HZ BP

Lábas Egon kocsmai sakkbajnok
Mongyad Lábas::-)

A francból jön ez a sok fekete varjú, amikor hó sincs. Had károgjanak.
A kutya se ugatja meg őket, annyira harmatok a sakkhoz

Annak is utána nézhet, hogy mennyit keresett Magnus négyszeres sakk világbajnokként , mennyi pénzt fektetett be a családja,nem keveset!

És mennyit keres egy középszerű más sportoló. Addíg meg hallgass a neve.
De had károgjon.Legalább röhögünk ezen is.Az sajnos szomorú, hogy a mai világban panserok is írnak nagy portálokon sakkról baromságokat. De ki tudja,holnap után már orvosi mütéteket fognak kommentálni kóklerek vezér cikkben.

Már cak apróság:A Nemzetközi Sakkszövetség listáján is a 10 be vagyunk, ilyen gyér anyagi helyzetben is. Matt. varjú,De persze ki ne tudná, hogy egyesek milyen trükkösen fogalmazva mutatják a sakkot még negatívabb szerepben láttatni.Miküzben nem értenek hozzá. Egy perc alatt meglehet lűtni,hogy kit árdekel a sakk komolyan.É ki az, azok akiket meg nem.
Pedig nem a sakkot kéne szeretni, hanem más emberek, sportok emberit isztelni.
Ennyit a sportszereteről meg sakk panser firkászokról, Tisztelet a kivételeknek