A Magyar sakk gyújtja meg az olimpiai lángot – Jah, bocs. a xart csak idehaza lehet eladni.

A Magyar sakk gyújtja meg az olimpiai lángot – Jah, bocs. a xart csak idehaza lehet eladni.

Miközben a versenysport eredménykényszertől görcsös, teljesítményfokozóktól bűzös, pénztől eltorzult világában őrült hajsza zajlik a sikerért. Vagy mondjuk a sakkban, ahol az illegális kábszer, a sakkprogik teszik a sakkot kiegyenlítetté hajlamosak sokak elfelejteni, hogy nyerni nem minden.

Először mindíg morálisan szoktak megbukni, ami láncreakciáként hat a sport teljesítményekre a magyar sakkban. DE A MAGYAR SAKK ERŐS ! MIBEN IS FŐLEG ? Most épp üres kasszával és a szokásos kamu mesékkel

Első 10 meg hátsó 10 nem mindegy ? Mire ez a rongyrázás ? Csak nem tán arra, hogy akik ott vannak a sakk elitben a katedrán és egyes sakk sztárocskák további pozicióját erősíteni.Csak nem tán a pénz.

A cél, ahogy olvasom a 10 be kerülés, legalábbis ezt írja egy, hogy is mondjam. Csak egy portál.Amelyik korábban még Portisch nagymester kapcsán is átment amnéziásba, de csak azért, hogy a sakkmutyit védje. Nevet nem mondanák, mert én senkit nem fogok reklámozni, de vitázni se szoktam olyanokkal, akiknek a sakk csak egy eszköz.Miközben az odalon ügyesen öszerkesztették az eredeti MTI hírt,még ráadásnak meg is toldották egy másik portál szavaival. De most ez lényegtelen nekem,mert már megszokhatta mindenki a mai netes világban, hogy ahány ház,annyi szokás. meg szaladás az élet is.De nem mindegy ám,hogy kik viszik a mostani sakkolimpián a magyar csapatot, a mondjuk legjobb tíz közé. Vagy utána. Tetszenek érteni ?

Habár homlokegyenest mondott Balogh az MTI hivatolosnak számító oldalán.Hogy idézzem. az első tízbe kerülés már nagyon jó szereplésnek számítana.De számomra ez is érdektelen! Megkockáztatom azt is,amit még mondott Balogh Csaba, legalábbis az MTI ezt írta.Ami szerintem a nagy semi.!

Balogh: Mindenképpen sajnálatos, hogy Rapport Richárddal nem tudott számolni,De így is nagyon erősek vagyunk, Lékó Péterrel.

Eközben érdekes módon a nöi kapitány sem akart beszélni az érdekes csapat osszeállításról. Csak nem tán a mundér becsületét védi, ami persze már nincs a MSSZ nek. Ahogyan Papp Gábor is kiírta magát Baloggal a sakkból.

Hát én már akkor fogadtam volna igen nagy tételben, amikor BCS lett a kapitány, amit szintén előre lezsiroztak, majd pályázatot írtak ki.Nos én már akkor fogadtam volna nagy tételben erre az ósszeállításra. Hogy Lékóról nem mondott le senki, szerintem a MSSz sem. Meghát a Balogh Lékó barátság is ugye.

És lám, már vagy 100 ádjára is igazam lett.

Csakugyan, de miben is ? Nagyon erősek fiaink, hiszen suttyomba kiosontak, még egy sajtótájékozatatóra se futotta,már ami nyilvánosan publikált mint régen videóval. Dehát lehet szégyellősek és ki tudja,hány kellemetlen kérdés is várhatta volna mindkét csapatot.Elmaradt a szokásos női csapat csoport kép is, dehát ugye a szégyellősség Vagy a szégyen. Ki tudja.. Na de harsonákat elő, mert jön hamarosan a show, azaz startol a sakkolimpia. A jegyeket itt sem kérik, ahogyan idehaza a sztároknál! tartós bérlet van és ajanló van sakkmutyival.A válogatottba kerülésért.Sakkozzmi sem érdemes évközbe, EGYESEKNEK

Haverom istennek nem hagyott békét, írjak már érthető elörejelzést.

Dehát barátaim nem mindegy ám, hogy ki viszi az olimpia fáklyát. ami általában egy nagy lépcsősor tetején van, és a fáklyát használva meggyújtja ezt. Mármint az olimpia végeztével ! Már bocsánat, de nekem olyan érzésem van, hogy bármi is lessz tökmindegy !

Állandó rohanás az élet, állj meg egy kicsit. lazulj el. Figyelj, mert van még olyan a világon, amire érdemes. Ez a FAIR PLAY.Habár ezt már elveszített mindkét csapat, hiszen két játékosunk nincs ott az olimpián.Tetszenek tudni, hát a szokásos sakkmutyi. De ebben a történetben pontosan érzékelteti a sport logikájának fonákságát két dolog is.Az egyik a Far play, hiszen még a játékosok sem álltak ki Ricsiért és Annamariért.De lefordítom világosra, mert nem értik egyesek.Ha sakkozó sportársaik teljesítményét se nézik, akkor mit lehet várni.Erre a teljes MSSZ sunyiba intézkedik. És még mindkét magyar válogatott ügy tesz, mint ha nem lenne felelélőósége, ha már nem is a két sakkozó kapcsán ,akiket kihagytak. De vlgignézik, ahogan a magyar sakk koporsójába beverik az ütolsó szöget.Hiszen ki ne ismerné a korábbi MSSZ zavaros ügyeit. Miféle Kibaszott világ ez. Ahol mindenki a valakinek a valakije még a sakkban is.

Hé haver, itt a Lét a tét = Te leszel a szinpadon.A villából nem lehet csak ügy kiesni, mint a való világban. És a válogatottba is tartós tejet kell vinni.Vagy csak bérletet ? A versenyhelyzet ismeretlen,dehát minek az.

De ebben a történetben pontosan érzékelteti a mai magyar sakk sport logikájának fonákságát egy másik dolog is. A siker mértéke.Bár elvileg minden megeshet, kivéve az arany, de egye fene ne legyen igazam.Hiszen még azt hiszik depressziót sugárzok, pedig csak a tényeket.

Már csak egy kérdés maradt számomra. Hogy vajon ki hozza haza az olimpia fáklyát.Ez persze jelképes üzenet.ami általában egy nagy lépcsősor tetején van, és a fáklyát használva meggyújtja ezt. Mármint az olimpia végeztével.Nevezetesen, mivel üres a sakk kassza és éremre sincs esély,de ha mégis.Vagy még sem. Hogyan lehetséges a fai play szabályit felrügni, amikor tókmondegy, hogy 10 be vagy ott se.Nadehát mondotta Balogh is barátaim már korábban is.Idézet: nagyon erősek vagyunk Abban bíztosan,hogy nem mindegy ám kik kerülnek a kassza közelébe.És persz röpítik világga.A magyar top sakk a világ álvonalában van top 10 ben csapat ügyileg.Én ebben ajnos nem vagyok biztos.

Miközben ez a sakkolimpia a számoKban tényleg nagy.Picit érdemes elmékeldi azon, hogy a mai sakk hány félidós. A nagy tömegben a mennyiség dönt e vagy a minőség is.Hiszen kis mákkal jöthetnek Elefántcontpart kaliberü ellenfelek is sőt,Guyana ás tarsai is.

Balogh: nagyon erősek vagyunk.

A SZARBAN FOSBAN BIZTOSAN.Dehát azt a marha szponzort is meg kell etetni.Ugye ?

Hová ez a nagy szaladás emberek.Csak nem tán a pénz az oka.Vagy a tartós bérlet megváltása a másik csapat oldalon. Vagy mindkettőben..Tartós tej meg tartós bérlet. Tartós xarral.

Bevertétek immár az utolsó szóget a magyar sakk koporsójába és most imádkoztok,hogy essen már le valami sakk morzsa, ami a ti világotok értékrendjét igazolná vissza. Nem fogja, mert nincs az a siker. ami a sportba vetett hitet,a korrekt emberi normákat visszaadná. Lehet menni pózolni ugyan, ha leesik valami.De minek.

Ha ilyen is megeshet egy sportágban,amivel persze nem szerteném túldimenzionálni ezt az ugyet. Azt hinnék a normális és tisztességes sportrajongok,hogy ennél már nincs lentebb. Dehogynem, Söpredék banda.

A Magyar sakk gyújtja meg az olimpiai lángot – Jah, bocs.a xart csak idehaza lehet eladni.

Terel a sakkmutyi ezerrel

Kőkemény ellenőrzések és elektronikai tilalom a 43. sakkolimpián

A női és férfi világranglista első tíz sakkozója közül kilencen is játszanak, a két listavezető, a kínai exvilágbajnoknő, Hou Ji-fan és a norvég világbajnok, Magnus Carlsen nem vállalta a játékot.

Vajon, a magyar sakk átmenne ha már nem is egy Kőkemény ellenőrzésen, mert az náluk nem létezik anygilag és sakk szakmailag sem.

Vajon,átmentek a tisztesség határán ? Ha jól látom nem.

by HUNONCHESS COM