A magyar sakkoktatásért Nívódíjat adományoztuk

A magyar sakkoktatásért Nívódíjat adományozzuk

Ez a sakk háborús kitüntetés több dolgot jelent: – elég okos voltál, hogy kieszelj egy haditervet, – elég hülye, hogy végrehajtsd ezt, – elég szerencse, hogy egyáltalán még létezik magyar sakk.

Medal of FOS

kitüntetést adomyányozunk a MSSZ ifi sakk szekciónak és annak vezetésének. Továbbá elismerő oklevelet azoknak az illetékeseknek is, akik a magyar sakkot sikeresen leamortizálják. Nekik a

Gyémánt fos

érdemrendet adoományozzuk.

De az igazat megvallva,az elismerés szinte mindenkinek kijár.

Mint ismert, a sakk kassza üres és mint ha a felelelősök és illetékesek lapítanának.

Polgár Juditnak a nem hallok nem látok, mert nem akarok elismerés jár.

Üdvözlettel A SAKKOZÓK

További kellemes olvasást ITT is

Az olvasoké a szó

A Polgár J megsértődhetett a Bakui kudarc után amikor lemondott. Mert lehet, hogy mások meg nagyszót hallottak, amikor le kelett volna mondani sokaknak.Ez a biztosi állás nyugis állás és a sakkpalota biznisz. És a magyar sztároknak nem esIk egybe az egyéni érdekkel a kozösségi érdekek. A MSSZ re több jelző is illene. Sakkmutyi, sakkmaffia stb. Állam bácsi meg bacik a sakkra.


Szerintem még örül is a Jucuska.


Az IFI EB bukta nem semmi volt a gyereknél, de pontosabb az, ha ezt mondom. Szakmai kudarc az edzökre ! ANYAGI AZ TUTI NEM !


MI LENNE HUNONCHESS COM, HA TE LENNÉL A SAS ? Olyan okosak vagytok, játszátok az eszeteket.


Szerintem sokan a sitten sakkoznának vagy legalábbis rendet tanulnánank. Tuti. Ahogy ismerem. NEMIGEN LENNE SAKKMUTYI De az szerintem seggfejekkel nem tárgyal.


A Font Gusztáv dr állatorvos Polgár férje mi a picsát keres még a MSSZ ELNOKSÉGÉBEN és a DÍSZPINTYEK ? Azt nem lehet ne nagykövetnek küldeni mint Polgárt ?Beszarás. Csörsz ftitkár és Varga IFI ELNÖK mi a picsát keres ugyanitt. Ezek tényleges munkát végeznének ? Ideje a MSSZ et ledózerolni.Nem lehet itt már mindent állam bácsira kenni, noha az xarik a sakkra. Mert ez már nem hogy komolytlan, hanem SZÉGYEN !Amikor volt pénz, akkor sokan csak azért vállatak funkciókat, amiket senki nem erőltetett rájuk. Most hogy nins meg lapítnak. Milyen MSSZ az, ahol a gyerekeken élósködnek egyesek,mert sakk tudást nemigen raktak rájuk. De az őrabéreket bezsebelték


DOZEROLNI KELL ! Csak Lékó is egy beszari, az a saját zsebét védte. Lásd nemzetifos interjú. Azoknak a sakk semmi más mint médiaprofit meg olcsó szenzáció hajhászás.


Hogy lehet ilyen modorban beszélni gyerekekek?


Szerintem Csak azért beszélnek emelkedett hangom, hogy azok is megértsék, nem értenek a sakkhoz. A kaki az az kaki akkor is, ha becsomagolva tálalalod. Csatlakozom én is. Nagy rakás fos a MSSZ.


Azért az csak érdekes, hogy a hozzászólók nem adják a nevüket.


Az csak azért lehet kedves gyenge elméjü, mert ha adnák, akkor a MSSZ tacsra vágná azokat. Nem ismertelen a MSSZ ben a sztálini módszer,bár ez durva hasollat volt. De a tények? Akik még mertek szólni, azok a sakkozók nemigen kaptak támogatást. Pedig a legtöbbjének több az esze mint a MSSZ nek.


Melyik sakk iskolába tanult ez a IQ gyerek, aki fikázta a hozzászólásokat ? A Varga vagy Csörsz féle mesterjeloltibe ? Vagy a Marti párt igazgatóéba. BAROM SAKKMUTYIS.Mennyivel fejed a sakkot ? Vagy csak simán csókos bérleted van ?


Direkt módon a gyerek sakkot nyomják, mert ott nyilván nem lehet sokat elvárni. Gyereket bárki képes megtanitani a sakk alapjaira. Ehhez értenek de inkább már ehhez se. Időt nyernek, pénzt kiloptak és persze megfejenek mindenkit. A versenysakk nem érdekük, de egyébként is idióták hozzá. S a dologban nem ez a legrossszabb, hanem ez. A komolyabb GM ek is látják ezt, de aszisztálnak. Nagyjából meg is fejtve a magyar sakk.CSAK ENNYI MÁR ÖNMAGÁBA SOK. Nah ennyit a nagy Lékóról. aki elmondta a semmit, meg persze mások is. De a pénzt felveszik. DÓZEROLÁS A SAKKMUTYISOKAT, DE MINDET. VAGY NINCS ÉRTELME MAGYAR SAKKRÓL BESZÉLNI. Persze ha nincS pénz, akkor meg mindegy. Majd a gazdagok és mutyisok sportja lessz a sakk.


Normális ember már nem veszi komolyan a MSSZ et !Normális emberek már rég rájöttek, hogy Polgárt a pénz érdekli semmi más.Normális embereknek a napnál is világosabb:a MSSZ egy bünszervezet. A tettestársak meg az aszisztensek.Ahogyan sokan, már én is leszarom az ilyen magyar mutyi sakkot. De mert a mSSZ és egyes sztárok is nebánts virágok, azt érdemlik amit kapnak.Innentől meg ne rinyáljanak. Ezek csak csalni tudnak,ahogyan legutóbb fritkárt is választottak.


Már nem tudom, de asszem a hunonchess írta valamikor.Nem a sakk komputerek nyirták ki a magyar sakkot,hanem maga a MSSZ.AZ EMBEREK+ A KAPZSISÁGGAL ! Az meg nonszensz, hogy minden magyar gyerek buta, csak az drága órabéres edzők a zsenik. Jah, bocs. A gazdag gyerekek okosak,vagy a szüleik csókosak is. Ilyen Varga Péterek, Csörsz Ferencek a sakk katedrán.Röhej .Kállai föokos meg a öbbi. Portisch egy korrekt ember volt. Megmondta a frankót pár éve.Egy lépés maradt ! De ezek még játszanak, habár rég leestek . Polgár a haverokat hátrahagyta. fritkárt is választottak.


Nem kell parázni gyerekek. Lékó elkezdett sakkozni 🙂 Akkor csak maradt még apró a kasszában. Tudjátok. Aki kapja marja.


Sakk okatást vállalok ! Bárkit megfejek ! HA CSÓRI MAGYAR VAGY, HOZZÁL KEZEST.15/20 EZER PER ÓRA NEM MAGYAROK ELÓNYBEN. BaleK gyerek jeligére MSSZ


IGY UTÓLAG: Rapport jól tette, ha megadták volna neki a pénzt , ha nem. Én se játszanék ganélyban egy ilyen MSSZ ért.De főleg nem egy halott magyar sakk ügyért. Ricsi boldog ember,mert éli az életét.És még mindg a legtöbbet versenyző sakkozó magyar és legjobb. Ilyen magyar sakkposványba egy CarlSen tehetségü gyerek sem se élne meg.

üdv.nagymester


EZ MÁR EGY ÉRDEKES SZÖVETSÉG, MSSZ Elhajtották Ráczot, mert áaééítóla gondok voltak a pénuekkel. A többi jómadár meg maradt. Kötve hiszem, hogy csak egyszemélyes a felellőósség. DŐZEROLNI KELL A VELEJÉIG ROMLOTT SZÖVETSÉGET ! DE KÁR LENNE TAGADNI, HOGY A RÉGI MSSZ JOBB VOLT. MEGÖRÖKÖPTÉK A SEMMITTEVÉST ÉS PIMASZ MÓDON LOPTAK. Sakk szakmailag emberileg is kell itt már generáiót váltani, ami nem a kor kédlse, hanem a tisztesség kérdése a vezetésben. Ezeknek kár 10 milliárd is.Azt is lenyulják ill akkor se képesek komoly sakkot csinálni. Polgár nálam a legundorítóbb nőszemély lett a ravasz üzleti érdekeivel mindenkin átgázol.