A már bajnok Csuti SK kikapott, az Aquaprofit II nyert

A már bajnok Csuti SK kikapott, az Aquaprofit II nyert


Az NB I mellett a többi osztályban is befejeződtek a küzdelmek a sakkcsapatok bajnokságaiban. A Z. Csuti-Hydrocomp SK az NB I/B-t már korábban megnyerte, így bajnokként felkerült az NB I-be, bár az utolsó fordulóját elrontotta.

Az NB I/B-ben az utolsó forduló eredményétől függetlenül a Z. Csuti-Hydrocomp már bajnokként ült asztalhoz és tartalékos összeállításban, de szoros arányban alulmaradt a HVSE Infraplan együttese ellen.
Csuti-Hydrocomp- HVSE Infraplan 5,5:6,5

Horváth Ádám a végén is nyert; archív fotó

Nyer
tek: Horváth Á, Balogh. Döntetlen: Horváth T, Horváth Gy, Mádl, Párkányi, Dobos, Csiszár, Boronyák.

Széchenyi ESE-Aquaprofit-NTSK II 5,5:6,5
Nyertek: Markoja, Orsó, Varga, Ladányi. Döntetlen: Bodó, Krutti, Zsírai, Kobán, Haselbach.

A bajnokság végeredménye: 1. Zalaegerszegi Csuti-Hydrocomp 16 pont, 2. Alsószölnök 15, 3. ASE Paks II. 14…, 8. Aquaprofit-NTSK II. 6.

NB II:
Keszthelyi Spartacus SK-Zalaegerszegi Csuti-Baki Agrocentrum 4,5: 7,5
Eredmények: Jansen-Bubits döntetlen, Rezsek-Farkas döntetlen, Rózsa-Nagy döntetlen, Szakály-Bárdossi 0:1, Tamás-Németh J. döntetlen, Biskopics-Vass D. 0:1, Németh Zs.-Plecskó döntetlen, Süket Máté-Parragi 0:1, Süket F.-Németh A. döntetlen, Süket Márk-Preisz 0:1, Hegedüs-Bali Á. döntetlen, Alexandrova-Kertész döntetlen.

A bajnokság végeredménye: 1. Ajkai Bányász 18 pont, 2. Győri Elektromos 16, 3. Zalaegerszegi Csuti Baki Agrocentrum 11, …7. Keszthelyi Spartacus 7.

A legközelebbi zalai sakkesemény pedig a XXXVII. Zalakarosi Sakkfesztivál, melyet május 25. és június 2. között rendeznek. A két csoportba eddig mintegy 130-an neveztek 11 országból. A verseny főrendezője Zakaros Város Önkormányzata, fővédnöke Novák Ferenc polgármester.