Almási Zoltán sakknagymester megköszönte a magyar kormánynak, hogy sikerült a magyar sakkozást padlóra tenni

„Most jöjjönek a köszönetnyilvánitások...” - kezdi írását Almási Zoltán, az egyik legsikeresebb magyar sakkozó a Facebookon.

A sportoló, aki a sakkozók örökranglistájnak 55. helyezettje, ironizál, ugyanis mint posztjából kiderül, valójában nem tud megköszönni semmit, sem a Magyar Sakkszövetségnek, sem a Magyar Olimpiai Bizottság sem pedig a magyar kormánynak.

Utóbbi Almási szerint hozzájárult ahhoz, hogy mostanra „sikerült a magyar sakkozást padlóra tenni. Bravó, szép volt. Csak így tovább!”

Almási leírja, a Sakkszövetség annyira jól lobbizott az érdekükben, hogy egész évben nem volt fizetésük, az Olimpiára pedig nem szereztek támogatást. (A szövetség elnöke Seszták Tamás, aki Seszták Miklós volt miniszter unokatestvére, tőle vette át a pozíciót 2015-ben.) Nem volt hatékonyabb a Magyar Olimpiai Bizottság sem, amelyik nem utalta át a beígért támogatást.

„A legnagyobb „köszönet” illeti Magyarország kormányát , akik valószínű politikai indíttatásból szintén nem adtak pénzt az Sakkolimpiára és a magyar sakknak, miközben év végén minden sportágnak kiosztották az éves támogatást.”
A sakkolimpiát idén Batumiban rendezték meg. A nyílt versenyen a magyar csapat a 18. helyen zárt (185-ből), a női csapat az 5. helyen (151-ből).

Read previous post:
Magnus Carlsen Spiegel Play Live Challenge 2018, Hamburg simul

e.com/cbreplay.js" type="text/javascript">

Russian Rapid!/Blitz Championship 2018

https://youtu.be/T6jWVhNABV4 [Event "RUS-ch Blitz Men 2018"] [Site "Sochi"] [Date "2018.10.07"] [Round "1"] [White "Matlakov, Maxim"] [Black "Indzhiev, Aldar"] [Result "1-0"]...

Novembe 9: Lövik ki a sakk rakétát. Lassan visszaszámolunk.

50. Mór Aranyhordó . Balog Imre 9/8.5

Ranking crosstable after Round 9 Rk. Name Rtg FED 1.Rd 2.Rd 3.Rd 4.Rd 5.Rd 6.Rd 7.Rd 8.Rd 9.Rd Pts.  TB1...

European Chess Club Cup 2018/10/12 to 2018/10/18

European Club Cup The 34th European Club Cup takes place from 12-18 October 2018 at the Porto Carras Grand Resort...

Close