Átadták a jubileumi, 80. városi sakkbajnokság díjait

Átadták a jubileumi, 80. városi sakkbajnokság díjait A 17 éves Haselbach Dávid már másodszor szerezte meg a bajnoki címet.

Jó néhány elismerést átadtak tegnap délután a 80. városi sakkbajnokság díjkiosztóján.A jubileumi megmérettetésen összesen 25-en mérték össze tudásukat. – Volt idő, amikor nem tudták megrendezni az akkori szervezők, például a második világháború miatt, de szorgalmasan igyekeztek minden évben megrendezni, amikor csak lehetett. Mi is ennek a hagyományát folytattuk, és visszük tovább. Én azt gondolom, hogy nagyon méltón helytállunk, és nagyon méltón megemlékezünk a régiekől ezekkel a nagyszerű versenyekkel – fogalmazott Kercsmarics József a Városi Sakkszövetség Nagykanizsa elnöke.

 

A díjkiosztón Cseresnyés Péter emlékeztetett, a város mindig is élen járt a sakkban, jelenleg is a kanizsai csapat vezeti az NB I-es bajnokságot, és itt a fiatalokat is megtanítják a játékra. – Egy ilyen bajnokság azt mutatja, hogy Nagykanizsán nemcsak az élsportra, az első vagy a második csapatra koncentrálnak, hanem az utánpótlás-nevelésre is. Hiszen évek óta nagyon komoly utánpótlás-nevelés folyik a városban – hangsúlyozta Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő.

Dénes Sándor polgármester az eseményen elmondta, nemcsak az NB I-es sakkozók eredménye miatt népszerű a sakk a városban, hanem a különféle versenyeknek köszönhetően is. – Ennek köszönhető az a sok szép eredmény, amelyet elértek önök itt az elmúlt időszakban. Gondolok a Batthyány-kupára, gondolok a szeniorok versenyére és így tovább… Én is azt szeretném, ha ennem folytatása lenne, de úgy gondolom, hogy nincs más választás – tette hozzá Dénes Sándor Nagykanizsa polgármestere.

A bajnoki címet már másodszorra nyerte meg a 17 éves Haselbach Dávid, a második Papp Nándor, a harmadik pedig Kercsmarics József lett.


Eredmények:
Felnőtt:

Haselbach Dávid 8 pont
Papp Nándor 8 pont
Kercsmarics József 6,5 pont
Borsfai Attila 6 pont
Horváth Csongor Endre 5 pont
Nagy Ádám 5 pont


Leány :

Balogh Eszter 4 pont
Honfi Viktória 4 pont
Beznicza Míra 2,5 pont


Sedülő:

Beznicza László 3,5 pont
Horváth Sebestyén 3,5 pont
Varga Márkó 3 pont


Ifjúsági:

Horváth Csongor Endre 5 pont
Nagy Ádám 5 pont
Tóth Gábor 5 pont


Senior:

Papp Nándor 8 pont
Dalocsa Endre 5 pont
Szabó István 5 pont