Az egyik, hanem legszarabb sakk karácsony: az ajándék is ehhez igazodik

Az egyik, hanem legszarabb sakk karácsony: az ajándék is ehhez igazodik

Nem túl gyakori vendég kis hazánkban,az úgymond komolyabbnak nevezhető hazai sakk verseny. Ezért nem meglepő, hogy a MSSZ a most zajló férfi bajnokság eredményeit nem tette közzé a chess resultson. A férfi bajnokság eredményeit minek is kirakni a chess resultsra.Hát nem elég, ha a lányok kint vannak. Nekik ez lehet a jutalom ezek szerint mert, a lány díjazottak csak bugyipénzt kapnak,a fiúk jóval többet! Évek üta +

Nem tudni, hogy ez a “téboly” kinek, minek a hatása, de a magyar sakk tovább robog a magyar sakk soha nem látott bunkó parasztjaival.

Lehúzta magát a Sakkvilág is. De megeshet, hogy a MSSZ csicska hoppjai lettek ! Mondják a sakkozók !

Már az sem meglepő, ha a valaha szebb napokat látott Magyar Sakkvilág portál, bocsánat xarvilág is a gagyi kategória lett. Nem halad tovább a neves elődök útján.

Szemmel láthatón módszeresen ügykodik a MSSZ azon, hogyan tudja ebből a mélységből még nagyobba lerántani a magyar sakkot.

Ha van pénz azért, ha nincs azért !

Már az sem meglepő, ha álnagymesterekkel megy a parasztvakítás Szabolcsban a kölcsey TV ben. Vagy csak a fizetés nagymesteri ? Igaz, ott talán még megeszik a sakkmeséket,amit én eléggé kétlek. Varga ifi elnök elmondása szerint jó úton járnak,de az elején, És valóban,az ez évi összes csapat világversenyen leégett a Varga Péter álnagymester ifi sakk ! De biztosan jól fizethet nekik ! Mennyit is ? Ezért hát nem is csoda, ha még sokáig az út elején akarnak járni. Habár jobb helyeken páros lábbal rügják ki az ilyen szélhámosokat. Csak tény.

A jelenlegi magyar sakk helyzet ismert. Anyagi és morális megsemmisülés. A sakk utánpótlás mesék szintén verik a legdörzsöltebb politikusi mesélőket is. Hiszen a pénzkinyerés lopásokkal már megvolt.És a régi vezetés se volt piskóta ebben.

Bár talán bizakodni is lehetne, hiszen már a dögkeselyük készen állnak. Kállai Gábor, a régi vezetés egykori oszlopos tagja,aki szerint pénz nélkül is lehet sakkozzni.Nos Barátaim csak nem tán a koncért megy a harc meg a puccs ?

Én mindenestre bizakodó vagyok, lennék, csak egy a baj.

Kutyákból szalonna soha nem volt, meg nem is lessz.Ha Csörszök és Vargák, de Kállaikból se.

Polgár Judit is jó uton halad az esélyegyenlőség terén, dehát biztosan azért érnek kevesebbet idehaza lányaink anyailag a sakkban. Elég csak erre a magyar egyéni bajnokira gondolnunk, de akár a korábbi évekre vissza. Vagy a saját zsebe fele halad ? Továbbra is.

Igyhát olvasóink jelképesen egy vödör szart tesznek felsoroltaknak, a sakk fájuk alá !

És persze hosszasan lehetne még sorolni a sakk bajait, de csak azért nem tesszük, mert akkor több szar járna nekik. De reméljük ennek is örülnek. Mert megérdemlik !