Az olvasók küldték: A magyar sakk romokban,de Polgár Judit díszdoktor lett

Az olvasók küldték: A magyar sakk romokban,de Polgár Judit díszdoktor lett

A sakk kassza is üres

Nem mellékesen Lékó vb döntőt játszott, de talán Portichnak
sincs ennyi elismerése-Ennyit a sakk szakmaiságról.Az arányosságról..

Vagy arról-hogy a palotasakk 10 éve alatt sem lett eredményesebb a magyar sakk , a sakk PALOTA biznisztől.

Elgondolkodtat nézni, h a legenda gyártást túlzásba viszik, miközben a mai sakk mennyit változott.De meg eshet, h Polgár nem lát, nem akar látni semmit a mai magar sakkból
csak a saját érdekeit

Mind ez senkit nem érdekel.

Már csak apróság, h a Sakk beigért 64 pontja is elmaradt.

Üdvözlettel.a sakkozók


Polgár Judit a Testnevelési Egyetem díszdoktora lett

Budapest, 2020. május 29., péntek (MTI) – A Testnevelési Egyetem (TE) díszdoktora lett Polgár Judit, a kétszeres olimpiai bajnok sakkozó a TE 45. díszdoktori címét veheti át.

Mocsai Lajos, a TE rektora a szenátus csütörtöki döntéséről elmondta, a díszdoktori címet olyan kiválóságok kapják, akik sportolóként vagy sportdiplomataként maradandót alkotnak és szoros a kapcsolatuk a Testnevelési Egyetemmel.
“Miután idén nyáron elindul a szellemi sportokkal foglalkozó szervezeti egységünk, bátran mondhatom, ezen a területen komoly terveink vannak és ebben a fontos munkában Polgár Juditra is számítunk. Az ő múltja sporttörténelmi, diplomáciai tevékenysége pedig kimagasló a sportágfejlesztésében és az oktatás területén egyaránt” – fogalmazott.
A minden idők legjobb női sakkozójának tartott Polgár Judit az oktatás terén is kiemelkedő tevékenységet folytat. A Polgár Judit Sakk Alapítvány 2012-ben indult útjára, hogy egy egyedülálló módszerrel segítse a gyerekek képességfejlődését a közoktatásban. A képességfejlesztő sakk kerettantervként bekerült a hivatalos Nemzeti Alaptantervbe, és 2013-tól önálló tantárgyként válaszható az általános iskolák alsó tagozatában. A tanulás segítésére Sakkpalota címmel készítettek tankönyv- és munkafüzet-sorozatot tanári kézikönyvvel kiegészítve.
Polgár Judit a 95 éves TE 45. díszdoktora, akinek neve olyan sportolói és sportvezetői világnagyságok közé kerül fel a Testnevelési Egyetem márványtáblájára, mint Juan Antonio Samaranch, Joao Havelange, Primo Nebiolo vagy éppen Jacques Rogge.
“Rengeteg energiát ad egy ilyen komoly elismerés” – mondta Polgár Judit a TE honlapján. – “Megtisztelő, hogy egy kiemelkedő, lassan 100 éves intézmény, a Testnevelési Egyetem díszdoktora lehetek. Azért is tartom különösen fontosnak, mert remélem, mindez ráirányítja a fiatalok figyelmét arra a munkára, amit folytatok.”
Hozzátette, minden alkalommal, amikor kitüntetést kap, legutóbb tavaly novemberben az Európai Sakkszövetség első Európai Sakk Legenda díjának odaítélésekor, kicsit nosztalgiázik.
“Felidézem, mit értem el eddig és most milyen irányba tart az életem. Úgy látom, a kettő nálam összefügg, mert a sakksportban ugyanolyan fontos a versenyszellem, a kitartás és a tökéletesség, mint az oktatásban és a sakk népszerűsítésében. Hogy mindezt mások is felismerik és elismerik, megnyugtató. A visszajelzés mindig is fontos volt számomra, mert erőt ad” – hangsúlyozta Polgár Judit, aki várhatóan a TE őszi tanévnyitó ünnepségén veheti majd át a díszdoktori elismerést.

scp \ sag

MTI 2020. május 29., péntek 8:48


Facebook pár napja

Magyar top nagymester

Most már 1 éve hogy új elnökségünk/elnökünk van a Magyar Sakkszövetség élén, de semmi változást nem látok az előző évekhez képest..sőt!
– Állitólag anyagi forrás továbbra sincs, ellenben tetemes adósságot halmozott fel a szövetség
– Nincs semmilyen terv hogyan tovább és ezt nem is osztják meg a sakktársadalommal
– Nincs semmilyen kommunikáció az éljátékosokkal
– a szülők panaszkodnak Ribli Zoltán által kijelölt ifjúsági csapásvonalra
– az egyetlen amire van energia az a 2024.es Olimpia rendezési jogának az elnyerése (persze az érdekes lesz, hogy milyen esélyekkel indulna azon az akkori magyar válogatott)

Ui: a szövetségnek úgy kellett ez a Korona virus, mint egy falat kenyér, mert idén Olimpia lett volna! Látva a jelenlegi helyzetet, nehezen elképzelhető, hogy épkézláb csapatot tudtak volna küldeni

sakk illetékes
Kedves ……, rettenetesen tisztelem az általad elért erdeményeket, a sakktudásodat és a sakk iránti elkötelezettségedet! Ezen fentiek egyben gátolnak meg abban, hogy “visszautasítsam” az állításaidat. Méltatlan lenne vitába bocsátkoznom Veled itt, a facebookon. Néhány kérdésben – a tisztesség valamint az elnökség és a munkatársaim védelme okán – muszáj megszólalnom, mert még a végén még azt hinnéd, hogy minden úgy van, ahogy leírtad. Egy: semmilyen adósságot nem halmoztunk fel, egy fillért sem, szemben ezzel ledolgoztunk rengeteg adósságot abból, amit az elődeink halmoztak fel. Kettő: igyekszem személyesen is kommunikálni az éljátékosokkal, Veled is, talán a közös ebédeinkre emlékszel:) Három: a “koronavírus úgy hiányzott, mint egy falat kenyér”: nos, ez a megjegyzésed, ha meg nem haragszol, meglehetősen ízléstelen. Továbbra is nagyon számítunk Rád, a tábla mellett, játékosként és edzőként is, a korábbi felajánlásaim érvényben vannak! Minden jót Neked!