Az olvasók küldték. Megjőtt Kállai,hogy átadja a fönöke üzenetét,

A Rapport, Lékó, Almási hármas Kállai személye miatt nem akart játszani. igaz, a MSSZ se erőltette a dolgot, de pénzügyi gondok is vannak. Nagy kár és méltatlan is ez,mert a Lékó és Almának járna/járt volna egy igazi búcsúmeccs.Nagyon nagy sport emberek voltak,sokat letettek a magyar sakknak.

De azért megnézem,hogy mikor érik be idehaza őket élőpontntban és rutinban. Az nem holnap lesz.

Az meg rég ismert, hogy Kállai nem a Lékóék kedvence.A sakkolimpia egy látványberuházás mert nyilván a politikának ez a dolga, Nem ez a gond. Hanem az, hogy 2024 re lesz e még magyar sakk, azt a jó ég tudja. A magyar sakk Nem birja ki addíg, ha nem kap komoly állami támogatást.Kállai szakmai értékelést nem szoktam olvasni. Sok sikert neki a nem magyar sakk tanítványokkal.Most megjött, hogy átadja a főnök sakkolimpiai rögeszméjét, amit Polgár ötlete volt már rég.Szerintem amíg Kállai lesz a háttér ember Lékóék már nem fognak játszani címeres mezben, de Rapport se.És szinte biztos, hogy a hazai profi sakk felé is csak kevesen fognak orientálódni. Az ok a pénz.

A MSSZ választott,sok sikert nekik. Az információ tulajdonosának nevét nem adjuk ki.


 

Ez a megrázó kudarc ajándék is lehet, ha okosak leszünk

A magyar férfi sakkválogatott a huszonhatodik helyen végzett az Európa-bajnokságon, Batumiban, nyolc meccsből csak kettőt sikerült megnyernie. Ez a pozíció azért fájó, mert négy éve még a harmadik helyen végeztek, igaz akkor a három legjobb nagymester: Almási Zoltán, Lékó Péter és Rapport Richárd is asztalhoz ült.

Kíváncsiak voltunk a korábbi kapitány, Kállai Gábor nemzetközi nagymester véleményére, ő hogyan látta.

“A magyar open csapat, azaz férficsapat összeállítása, táblasorrendje tükrözi a versenyre kialakított koncepciót. A legerősebb és legrutinosabb Berkes Ferencet a 3. helyre rakták, hogy az ő, viszonylag gyengébb ellenfelek ellen elért győzelmei dönthessék el a négytáblás meccsek sorsát. Ennek az elképzelésnek a sikeréhez persze az is kellett volna, hogy az első 2 tábla tartsa az egyensúlyt, a 4. tábla pedig lehetőleg pluszban maradjon”

– kezdte.

EZ A TERV MOST NEM VÁLT BE, MÉGHA BERKES SORRA RÚGTA IS A GÓLOKAT. OLYANNYIRA, HOGY AZ EGÉSZ MEZŐNY LEGÉRTÉKESEBB TELJESÍTMÉNYÉT NYÚJTOTTA.

Kállai szerint Erdős Viktorra sem lehet panasz, mert 1 vereségével és 7 döntetlenjével el lehet mondani, hogy nagyjából egyensúlyban tartotta a második táblát.

“A probléma az első táblán jelentkezett, ahol Gledura Benjámin 6 partiból 1 pontot szerzett, és a hátsó táblákon játszó Bánusz Tamás és Prohászka Péter is összességében egy mínuszban zárt, azaz eggyel több játszmát vesztettek, mint nyertek. Mindez messze nem tragédia.

De csak akkor nem, ha tudomásul vesszük, hogy Lékó Péter és Almási Zoltán egyre közelebb kerül a visszavonuláshoz. Idén már nem vállalták a játékot a válogatottban. Talán még jövőre játszanak a sakkolimpián, azonban esetükben szembe kell nézni a korukkal és a másirányú ambícióikkal.

Lékó a német sakktörténet legtehetségesebb gyerekének, Vincent Keymernek az edzője, Almási pedig – az elmondása szerint – autók tuningolásával foglalkozik.”

Kállai úgy látja, ebből a büszkeségre nem sok okot adó Európa-bajnokságból tanulni kell. Hálásan, de fel kell készülni az elmúlt két évtized kiugró játékosainak búcsúztatására. Ami még ennél is fontosabb szerinte, el kell indítani azt a részben új szereplőkön, új szerepeken és új hangsúlyokon működő válogatott felépítését, ami méltóan tud majd a remélhetőleg Budapesten rendezendő 2024-es sakkolimpián játszani.

“A női csapatunk bár a 10. helyen végezett, a férfiak pedig a 26.-on, a hölgyek eredményéről mégis sokatmondó, hogy kevesebb játszmapontot gyűjtöttek, mint az urak.”

ÍME A SZÁMOK: ÖSSZESSÉGÉBEN A FÉRFIAK 17,5, MÍG A NŐK 17 PONTOT SZEREZTEK.

Ebben a lebonyolításban nem a táblapontokat számolják, hanem a régi futballmintára a győztes 2 pontot kap, a vesztes semmit, míg a döntetlenért egy pont jár.

“Az éltáblás Hoang Tranh Trang és Gara Tícia jól szerepeltek, míg Gara Anita, Lázárné Vajda Szidónia és Terbe Julianna ezúttal halványabbak voltak. A 24-es sakkolimpia szemszögéből nézve, a hölgyeknek is jót tesz majd, ha a fiatalok megerősödésével nagyobb belső verseny alakul ki a válogatottba kerülésért. A belső verseny kiélezésére – mind a férfi, mind a női mezőnyben – vannak tehetséges fiataljaink. A következő nem kis feladat az ő szakmai felépítésük.

Utoljára, de elsősorban, mindent meg kell tenni azért, hogy a világ talán legérdekesebb sakkját játszó, elsőszámú magyar nagymester, Rapport Richárd tudása és tehetsége is megint a magyar válogatott szolgálatába álljon.

Arra kell törekednünk, azért kell mindannyiunknak a szakmában dolgozni, hogy néhány évvel egy ilyen megrázó kudarc után majd el lehessen mondani, hogy ez a sportág számára igazi ajándék volt!”

Ághassi Attila

2019.11.05. 08:24
index


az olvasóké a szó

Azt gobdolom, ha Alma És Péter  ha visszavonult volna, azt korrekt módon bejelentették volna.És ha gond van, a válogatott rendelkezésre állnak,már ha meg is fizetik őket. Röhej, hogy egy celeb is többet keres.
Ez a MSSZ egy EMBERI 0, nem csak szakmai zero
Kállaistól.


Nem volt semmi a Kállaitól ez a mézes mázos szöveg, ahogyan Lékót, Almásit
körbe udvarolta. Miközben köztudott, hogy Lékó és Alma se kedveli Kállait az állandó korábbi cseszegetései miatt sem. Nem semmi ez gyerekek, A magyar top háromnak egy harmat Gm ossza az észt már rég vagy dedósként kezelik Almáékat.Miközbe jóval több megbecsülés járna nekik. De Ricsinek is.
Mert az csak nem véletlen,ha ennyire rühellik a Kállait. Annak meg van képe
egyszemélyes

magyar sakk oktatást tartani, amit hogyanokról.Média hátszéllel.

OKÁDÉK

 


Láttam valami sakk szinielőadást két felvonásban, ahol a szerző páros az egyik darabban megrendelésre vagy csak
vagy csak a szokásos sakk katedra hatalomtól megszédülve, média hátszéllel
valami förtelmes sakk média elóadést hoztak össze. Kállai és barátja kiírta magát nálam indexestől a sakkban.Mondjuk eddíg is egy kalap szarba néztem


 

Kállai nem kicsit kuka, nagyon ! De persze tudja mit csinál, mert az ilyen meséket eszi be Szabó is, a kb 1500 as sakktudásával.
Ha ez az EB neki nem kudarc. Helyesebben a MSSZ kudarca.
Kikkel akar ez a csak, Berkesék korosztálya nyomába lépni. Elismerésem Fecónak, de lássuk be. a MSSZ ek már több tehetségnek se tudtak komoly alternatívát adni. Rég ki kelett volna már söpörni a Kállaikat is mindet.
Almási nyilván kemény szakmai igi lenne,meg nem lepukkant sakkrepertoár mint a Kállaik. Szomorú az, hogy aki jobban nyal az szaki.

Ilyen Kállai MSSZ et mundért védő SZPONZORT MADÁRNAK NÉZŐ NORMÁLIS sportszöv PÁROS LÁBBAL TANÁCSOLJA EL KÁLLAIT A SAKKVEZETÉS KÖZELÉBŐL !


KÁLLAI A LEGNAGYOBB HELYEZKEDŐ SAKK MÜVÉSZ.
Megjósolom neki, hogy bukni fog.Nagy tétben merék rá fogadni. Habár már derengeni kéne neki.

Okádék ez a MSSZ, ahol a legjobbakat nem tudják, de nem is akarták asztalhoz ültetni- Ha egy Kállai többet ér a magyar sakknak, mint Ricsi, Peti és Alma,az a MSSZ megérdemli a bukást .

Totya BP


 

index Ághassit és Kállait ne rakjatok ki.

Sajnálom, de nálunk mindenki szót kap. Ez nem a MSSZ
KIMDZSONGHUN SAKK MSSZFacefos meg sakkbratyi
by hunonchess


A sakkcsapat Európa-bajnokság utolsó két fordulójára jövök, meg azért, hogy találkozzak azokkal az európai sakkvezetőkkel, akik támogathatnak minket abban, hogy sikerrel pályázzunk a 2024-es sakkolimpiára.

A fránya MSSZ miért titkolta a kirándulást :- )

a delegátust

Nahát, nahát a sakkelnök tárgyalt olimpia ügyben is, mint írta FB on

Batumiban. Ez a lemez még fog menni egy darabig hülyítésnek.

Még a Fide elnökkel is tárgyalt anno,hánnyal fog még ?
Már csak 24 ig kell kitartani. Addígra rég nem lesz magyar sakk. Mért nem a zsozsóról tárgyal ? Ahhoz, nem kell utazni se

A sakk kassza meg üres

 

Gazsi BP


A sakk generációváltás amire készülni kell Kállai szerint. Nagy biznisz neki,de azoknak is akiket odaengednek fejni.Kivételek vannak. Hány komoly sakkozót adott Kállai a magyar sakknak mostanság ?
ALMÁNAK A KISSUJJÁBA TÖBB VAN, MINT KÁLLAINAK
RITKA SAKKBALEK A SAKKELNÖK. bOCS
Majd elfelejtettem kérdezni, hogy kikkel akar generációt váltani,üres kaszával.Ráadásul ilyen ifi sakk mentalitással, amit a MSSZ csinál, még a tehetségeket is leamortizálják. Ez meg ugye látszik.


Azé nem irigylésre meltó a sakkelnök helyzete,ha belegondoltok.

Megszállják a potyások, a tanácsadók, sakk okosok.Persze  pénz miatt.
De nem hiszem el, hogy nem akad normális,aki korrekt tanácsokat adna nekil