BIOSAKK:Kállai Gábor sakknagymester lehetne a sakk leégési sakk miniszter, mondják a sakkozók.

BIOSAKK:Kállai Gábor sakknagymester lehetne a sakk leégési sakk miniszter, mondják a sakkozók.

Jöhet a sakkbió, mert Kállai szerint régen jobb volt. Külömbe is, ma minden sakkozó milliomos, ami persze nem igaz.

Mi leszz veled magyar sakk és vajon megéri e ma sakkozónak lenni ?

De mivel a magyar sakk egy ne bánts virág. A rörténetben megjelenő szereplők kitalált személyek, valóságos személyekkel való mindennemű hasonlóságuk pusztán a véletlen műve.

Nem hogy nem látható, egyenes következménye a mai magyar sakk állapota,ahol most ugyan a pénztelenség miatt került némiképp felszinre a magyar sakk. Még csak történelmi korokat sem kell néznem, hogy régen jobb volt e a sakk vagy sem.

Én azt gondolom, hogy egy sportágnak saját magának kell kiharcolnia megbecsülést, amit ugyan lehet érmekben is mérni, de köztudott, hogy a magyar sakkon belül mindíg is voltak gondok.Kisebb nagyobb sikerek elfedték a gondokat, de mára a világ sakkja nem csak azokat darálja be, akiknél elfogy a pénz.Egy sportág felemeléséhez közös akarat kell, kéne. Ez olyannyira nincs jelen már rég,hogy még a sakkon belül is azok gerjesztenek feszkót mint most Kállai,akiknek inkább javaslatokkal kéne élőállni. És persze sokaknak másoknak is már rég, akik már rég hallgatnak.

Miközben egyesek okos szinben akarnak látszani , mint most Kállai is. Valójában sokan totális sakkbukást remélnek. Bármi áron,noha a mai magyar sakk ügye már Kállaival is bukta lenne, de lett volna akkor is,ha pár éve ő lett volna a király. Bár attól tartok, ezt sokan nem fogják megérteni. De semmi baj,legyen ez a hét feladványa.

Persze biztosan jó erre a média, ha most akárja ilyen hírrel az olimpia kapcsán is megmutatni a sakkot,de megmutatja a sakkot.

A sakk világa mondhatni egy zárt világ,ami egyfelől nem tradicionális látványsport ellentétben más sportokkal, itt a nem hogy a hibák, de sokszor más sem kerül felszinre. A sakk világa mondhatni egy zárt világ,ahol a kivül állók csak nehezen tudnak kiigazodni, hiszen nem mindenki nagymester.Kis hasonlattal mondhatnám azt,hogy sokan amikor sakkot, sakkozókat akarnak értékelni laikusként, akkor csak valami ilyesmit látnak mint mondjuk.Valaki orvosi szaklapot olvasva laikuséként egy mütétet akar közvetíteni. Ezzel persze senkit se szeretnék megbánani, de mára már a sakkprogiknak köszönhetően is sok sakk okosunk van.Csak egyesek olvassák a sakk gépi kottát,nézik a partit. Püff, elcseszte mondják a frankót egyesek.Pedig jobb helyeken látni kell, kéne a magyar sakktáblán ! És persze nem csoda, ha egyébként más látványsportban XY sportoló tegnp pizzát rendelt már azt is nyomja a média.Kis hazánk még a Polgár Judithoz szoktatott médiához szokatva valójában csak azt látja a sakkból, amit egyesek oda tálaltatnak.Ugye tetszenek érteni ?

Csak tudják barátaim,ez a hír se lesz más hamarosan mint már annyi más.Hiszen köztudottan még a látványsportok nagy sztorijai sem sok virágvasárnapot élnek meg a mai világban. Már ami a szenzációkat illeti. Hiszen ki ne tudná, hogy ma vannak fontosabb dolgok is.Persze mindenkinek a saját sorsa a legfontosabb,de a világ az már csak olyan amilyen.

[su_quote]

Holnapután már az lesz címlapokon,hogy momdjuk. Jakab Piroska Elemér föltvette a hátára a Steinway zongorát, ami potom 2m széles,500 kg és basszus fölszállt a 2-es villamosra.Vagy Celeb mariska szilikon melle táviranyitós immár és az okosteló is belevan építve. Vagy épp politikusaink már megint osszekaptak. [/su_quote]

[su_quote] És amikor egyesek mikrofont ragadnak,mert valamikor kapitányok voltak a sakkban, akkor már csak az lehet a szentírás.Bár őseim között is voltak lovashuszarok, akik sok fényes csatában diadalt arattak, de valamiért nem neveznének be ma mára Forma 1 re.Remélem ez elég világos.

[/su_quote]

Igy járhatott a mi derék Kállai nagymesterünk is,aki egyszerre több lovon próbál ülni. Pedig már rég tudták a bolcsek is,hogy egy seggel nem lehet két lovat megülni.De Kállai azt sem tudja, hogy a lóvá tett ellenségen még nem lehet bölényt üldözni.

Ezzel csak némiképp azt akartam vázolni,hogy a magyar sakk gondjai sokkal bonyolultabbak annál, amit egyeek látnak, Vagy csak érdekesen tálalnak.De mincs szánalmasabb dolog, mint amikor egyesek nem mernek konkrét állást foglalni.Majd mikor Kállai a politika védőszárnyaiba kapaszkodik, hogy mert sok pénzt kapott a sakk, ami tény.Ne akarja már azt mondani, hogy úgy kell hálásnak lenni,hogy nem lehet hibákat kimomdani.Miközben egyébként ebben a rohanó világ ezer bajaival valaki is tökéletes rendszert keres,ami sehol nem létezik.Hogy persze kinek kinek más a politikai nézete, az enyém csak magyar tud lenni.És persze az enyém királypárti, sakk királypárti.Csak mellékesen jegyzem meg,a mi portálunkon mindenki elfér ! Ha a sakkban érintett.Lexarom a média divatot, az imázst,meg hogy nyaljak bármlyik sakkozónak is. Én az olvasókra bízom azt, hogy mindazt amit látnak a világban a sakkról,azt ők hogyan akarják fogadni.Asszem széls a spaletta,ahol mindenki megfér.A siker, a Kudarc és maga a világ sakkja is.Nyitott vagyok bármire, de magyar.

Nem szeretnék az okos szerepében tetszelegni, de elmondanék valamit. És bár nem az én tisztem lenne,de nem szeretem, ha folyamatosan hülyítik az embereket egyesek.

könnyű dolgom van, mert nem tartozom sehová. Sem a sakk nyalókások társaságába,de extázisba se esek, ha egy GM vagy nagyokos mond valmit. És bégetni se szoktam utánuk a közösségi médiákban, de senki után sem.

Három dolgot tehet a MSSZ

De ha a csodát várja, akkor nem csak a pénzhiány miatt bukik meg a magyar sakk, hanem sakknyelven szólva olyan időzavarba kerül, amit már nem lehet lesenellezzni. Tele kasszával is lehet eredménytelennek lenni. Ez MSSz független.

Informáációnk szerint a lemondott a MSSZ nem teljesen igaz ! A szarkeverőket a totális bukás érdekli, de azért akadnak normális emberek is a magyar sakkban.Nálam is másodlagos, hogy ki megy s ki marad. Csak egy kérdés foglalkoztat. Mentsük meg a sakkot. Hasznom semmi, de nem is kell.

1 Minél előbb összehoznak egy rendkívüli, előrehozott sakk közgyyülést.Ahol a magyar sakkért tenni akarók is beszállnak, és nem a sakk posztokért. Beleértve a hazai ifi sakk és top sakkozókat is.És a sakk ugymond nagyjait. Ha Gáborok kimaradnak nem kell depizni ! Köpönyegforgatók nélküli sakk kell.

Szépen félreteszi mindenki a személyes sérelmeit. Ez ismerve egyeseket nehezen fog menni,de ha megteszik már tettekk valamit.Nem kizárólagos személycserék oldják meg a magyar sakk ügyét most, hanem most más.Bár félő, hogy miközben sokan fejeket követelnek, nekem az az érzésem,hogy sáros ebben a történetben MINDENKI.Ahogyan a MSSZ,egyes sakkozók is. A szakmai viták, civakodások, a posztokért harc ráérnek,de az vitán felüli, hogy akik hibáztak azoknak menni kell. Na és akkor ki marad ? Vagy új nevek és minden a régi ? Ne akarja már nekem senki azt a mesét beadni, hogy lám a régi vezetés sztár volt,mert ha ott is borulna bili, akkor egyesek igen csak..

Hogy persze a sakk tradicionálian nem látványsport és mint támogatási formája úgy gOndolom ELAVULT.Fölósleges olimpia érmekbe reménykedni és a mi lett volna ha kérdésekkel foglalkozni.A világ sakkja a sakk computerek miatt is olyan szintet lépett, ahol ma már nem lehet garanálni olimpia érmet.De lehet teremteni olyan feltétel rendszereket, ahol a versenysakk csak ott lehet erős. ha az alapjai megvannak.Nem értek egyet Almásival,ha ők abbahhagyják, akkor nincs tovább.Van tovább, hiszen ha jól látom Polgár Judit se zseninek született. Lékó ugyan egykor csodagyereknek számított ugyan, ide sorolhatjuk Rapportot is. De a mai sakk már nem a csodavárás világa,hanem a kőkemény munka,már ha ehhez közös akarat is társul.

Egyébként simán fel lehet tolni tehetséges Fiatalokat 2700 ra. Habár ez lehet sokaknak nem tetszik,de én nem szeretem a sakk nyalókát. Ebből következik,hogy én senkinek se nyalok ! Igen, it tart a mai sakkk kor, ha persze sok feltétel teljesül.

Keres a MSSZ egy politikai szerplőt,mert hisz kormámyzati segítség nélkül nemigen fog menni,aki felvállalja a sakkot.

És belép a mi világunkba a sakkba,ahol ráfog jönni. Nem Kádár János idelógiája s egyfajta szoci modell a sakk.Bár ismétlem, engem a politika nem érdekel.

És belép a mi világunkba vagy egy akár más szponzor. Rajtatok a sor kedves gazdagok és hatalmasok! Hogy meghalljátok a hangot, ami nem az enyém,mert valszeg nem nekem kéne szólnom.Én nem vagyok sem esélynagykövet,se sztár GM.De ismerem a világukat.persze az emberfia ma, de régebben is mint az ősember cserekereskedelmet folytaott.Én adok, de mit kapok ? De csak magunk között.Melyik magyar sport nyereséges és melyik nem ? A nyereség barátaim az ember.A legdrágább kincs a magyar, ami pénzre nem váltható.A Fide nemzetkőzi sakkszövetsg szerint egy család vagyunk.Vagy mert Polgár Judit szerint a sakk összeköt minket. Üres szavak,jól hangzó mondatok, miközben nem a duma, hanem a tettek teszik naggyá az embereket.És bár sokakat ósszeköt a pénz a sakkban is meg érdek barátságok a sakkban is. Adni, segíteni csak a legnagyobbak tudnak.Én sem azért teszem a dolgom, mert várok valamit.Harcoltam eleget.Ha kelett

Polgárt védtem, ha zsidózták a volt feszbukomon.Ha kelett akkor is, amikor Sesztákot kiraktuk a portálra. Hülye fideszes vagyok, mondták a seggfejek. Holott egy senki vagyok és nem tartozom sehova..Kaptunk azért is, ha magyar sakkozó kikapott.Á ezt nem kéne kirakni.És had ne soroljam.Pedig a sakk sem más. mint egy tükörkép.Annak a tükörkápe,amik vagyunk.Vagy lehetne a sakk.

Néhány gondolat, amiben fontosnak érzem ezt.A kritika soha nem emberek ellen szól és szólt. Mindenki úgy nyal, keres kapcsolatokat, ahogy akar.De én, akár a kábszeres eb, pillanatok alatt eltudom dönteni,hogy kik azok, akik a sakkér vannak és kik más miatt.Elemző prog se kell, hogy lásssam, azt, amit mások kiakarnak magyarázni.

Vagy egyesek a sakk kassza közelébe jutni.

BIOSAKK:Kállai Gábor sakknagymester lehetne a sakk leégési sakk miniszter, mondják a sakkozók.

Jöhet a sakkbió, mert Kállai szerint régen jobb volt. Külömbe is, ma minden sakkozó milliomos, ami persze nem igaz. Mi leszz veled magyar sakk és vajon megéri e ma sakkozónak lenni ?

Mint ismert Almási Zoltán nagymester FB oldalán széleskörű diskurzus indult a magyar sakk helyzetéről. Nevezetesen annak kapcsán,hogy Almási nagymester bombát robbantott és immár mára kiderült az, amiről eddig csak suttogták: A sakk kassza totál üres, a válogatott sakkozók ez évben még fizetést sem kaptak.Erre persze sokan mondhatnák, hogy na és akkor mi van, majd csak kapnak, de félő, sőt már tény is.De itt már tényleg többről van szó !

Erre megérkezik Kállai Gábor , aki leírta a nagy semmit,megismételte Lékó és Almási unszimpátiáját és leírt még pár dolgot, amit egyébként mindenki tud.Azonban nem lehet szó nélkül elmenni amelett,hogy miközben Kállai benyal a politikának, ami szive joga.Néhány dolgot elfelejt.

Bár kis hazánban nem illik poltikát bírálni, ahogyan Kállai írta, hogy nem volt elegáns Almási szókimondása, mert kapott pénzt a sakk és korábban Almási is.Szabadjon megjegeznem, hogy attól még nem rendszerellenes senki,mert véleményt mond. És bizony Kállai is tudhatná, ahogyan tudja is + a sakkban vannak kományhoz közel alló emberek is. Kállai azt is pontosan tudja, tudta, hogy a magyar sakk tele kasszával is foghíjasan üzemelt.Ahogyan Polgár Judit is, a top sakkozók is és persze a sakk vezetés is.De miért fontos ez? Hát csak azért barátaim,mert amikor volt pénz, akkor is megvoltak a sakk szakmai gondok.Csak mert mindenki sütkérezett, senki nem szólt arról,hogy a magyar sakkot már rég lelépte a világ sakkja.És ezer százalékos biztonsággal allítom azt, hogy ha pár éve más veztéssel startol a MSSZ, akkor is ugyanez lett volna !Nem az én tisztem megvédeni a MSSZ et, mert hisz ha valakik,akkor portálunk is kritizálta, de rendesen.Ahogyan olykor a sakkozókat is. De soha nem személyeskedés vezetett, hanem a magyar sakk ügye.

Én persze nem rovom föl senkinek, még a kormánynak sem, hogy miért nem látja a sakk bajokat.Mert 1. A politika nem érdekel.2.Én kezet tudok fogni bárkivel,aki magyar ember, ha egy jó ügyért dolgozik, tesz érte.Meg egybként is. Még nyilvánosan sem kell nyalnom, mint egyeseknek !

Tele van a hócipőm

Tele már a hócipóm a hova álljak kérdéssel.Magyarok vagyunk és nem ellenségei egymásnak.Erre tanított a keresztény hitem,Már rég elgondolkodtató a sok baromságok amit látok a sakkban. Sajnálatos, hogy Kállai Gábor ebből az olimpia szerplésből is inkább hírt csinált és sikerült kihegyeznie az anyagi részre, aminek szerintem semmi köze nem volt a szerepléshez vagy leszerepléshez.Mindenki értékelje ahogyan akarja.

Én már boritékoltam a magyar sakk jövöt pár éve is,ahol ha nincs osszefogás, pénzugyi és szakmai kontroll, akkor game ower.A jönnek a fiatalok mese már akkor se nyert nálam, mert már akkor láttam.A sakkba is több pénz kell majd, mert a versenysakk befog halni.L még mennyi másról nem beszéltem mint kiadások. Meg millió más szakmai dolog,amiket javasoltam. Akkor egyesek körberöhogtek, de mondtam is régen. A magyar sakknak olyan reformokat kéne meglépni, amit sohe nem fog merni megtenni,mert akkor sokak érdeke csorbát szenvedne, Még játékos oldalon is, nem csak a vezetésben.

De azt már én is megszoktam, hogy a sakk egyesek csak akkor kell, ha címlap sztorit akarnak maguknak ! Vagy mert egyesek média profitot akarnak.Basszus most nincs semmi extra a nagyvilágban, dobjuk be a sakkot, mert adás van ! Balhé, stb.Meg mondjuk Polgár JUdit érdekei, üzleti érdekei szeretnék.Dehát emberek, mégiscsak a nagy Polgár,azzal veszik az újságot, már ha még nyomtatnak manapság, mert a netes média bedarál mindent.És persze a MSSZ érdekei is azok,hogy csak a haverok és a minden happy sztory egyék a szponzorok meg hülyitsék a sakk népet. Az meg má hab a tortán. nogy a MSSZ nek önálló hangja sincs, azaz médiája.Vagy amikor megszólalnak mások hangján más netes portálokon, akkor csak a barátok viszik a pálmát.Vagy olykor szabad prédává teszik a sakkot vagy megkotik egyesek kezét.Mint mondjuk a Magyar Sakkvilág portált,mert kuss van, nekik.Elvégre a MSSZ székházában nem illik csak előre felírt receptre publikálni. Mondják sokan !

Nem imerem Almási nagymestert, életembe se találkoztam vele, ami tény.És a sakk nyali fagyizókba se járok ! Mindenesetre mikor sokan, de főleg Kállai szembeszállt a sakkal, hogy nevezetesen mit akar Almási, hiszen már kaptak régen pénzt. Egy dolgot elfelejt Kállai és egy másikat meg nem tud. A mai versenysakk már nem a régi idők sakkja, Noha én elismerem annak minden sikerét.A mai sakk van annyira pörgős, hogy ma versenysakkból éhen lehet halni.s kiszámíthattalan főleg a computersakk miatt, hogy ma versenysakkból éhen lehet halni… most sem a férfi sakk válogatottat védem,de.

Almási kimondta azt, amit mi is már korábban. Hogyan lehet ma sakkból megélni így, jövőt tervezni, ha nincs pénzugyi kiszámíthatóság és most sem a sakkolimpiáról beszélek.Bár én tudom, hogy egyeseknek igen jól megy meg ment a sakkba. Főleg a sakk vámszedőinek.

A nem rég véget ért sakkolimpia sokak szerint a magyar női csapat ötödik csoda helyezéséről, vagy mondjuk a férfi sakkcsapat 18.helyéről, amitől azért többet vártak sokan.Szándékoan nem írom le, hogy én mit vártam, mert bár sokaknak hihetetlen lesz,de ezek nem is annyira releváns kérdések.Ennyi van a magyar sakkban mert a realitás nem sziv kérdés.Erre Kállai érmet vár.Vagy mert nem tud fogást találni,előjön a nagy semmivel.

Köztudottan olimpiai helyzésekre adnak pénzt és miközben sokan az okokat keresik,turkálnak a sakk vairkban, hogy mi lett volna ha.Csak egy dolgot nem látnak.A magyar sakk teljes egésze nem csak anyagilag üres kasszával képes szembesülni most, amivel kilehet magyarázni pro és kontra az okakakat. Nevezetesen ezt az olimpiai félsikert,mindegy minek nevezem.A dolog első olvasatban bonyolultnak is tünhet, hogy egy komplex probléma halmazt látunk mondjuk, hogy csak egy kizárólagos felelelélőst keressük,noha a pénzügyi csak egy szelete az egésznek.

Kállai Gábor a nemzet sakk média minden tudója mint ha amnéziás lett volna az index előadásábansban adott cikkben. Vajon, miért is? Vagy Csak nem tán politikai babérokra tör ? Mert ilyen jól még Gerd Müller sem tudott helyezkedni. Gerd Müller, aki német csatár volt és egyike minden idők legjobb csatárjainak. Bár sokat lesre is futott, mint a mi Kállai nagymesterunk most.

De oylan válogatott rekordot tart 68 góllal 62 fellépésből, 365 gól 427 Bundesliga mérkőzésen és 66 gól 74 nemzetközi mérkőzésen, a legsikeresebb labdarúgó volt az ő idejében. Becenevei: „Bomber der Nation” (a nemzet bombázója) és „kleines dickes Müller” (kis kövér Müller)Igazi gólvágó volt pályafutása során, de mindig szerény maradt, amit különösen tisztelek benne. Nostehát Kállai Gábor i lehetne mondjuk, a nemzet sakk nagyot mondója !

Tényleg nem akarok megbántani senkit,de ebben a magyar sakkban pontosan kivehetőek azokból a kritikákból is amik elhangzanak, hogy kik hol állnak.Helyezkednek !?Netán személyesen így vágnak visssza vélt vagy valós sérelmeknek.Mert csak megtippeljük ! Kállai nemigen puszipajtáa Lékónak, de Almásinak sem !

Tényleg nem akarok megbántani senkit,de ha kis hazánkban mikrofont kapnak a sakk állítólag okosai, akarom mondani tollat ragadnak. Szinte mindegyiknek megvan a maga kis sakk kedvence. De egyiknek sincs közös magyar sakk ügye.

Miközben sokan joggal vagy anélkül bírálják a magyar sakk eredményeit, egyesek amnéziában is szenvednek.Elég csak arra gondolnunk, hogy a nagy pénzmámor alatt amikor dőlt a lé,akkor sem volt jobb a magyar sakk top sakk. Elég csak a Bakui olimpiai buktára gondolnumk.Ahol nem jött be a rutin sakk, de tulajdonképp bárminek is nevezzük oly mindegy. Mert akkor, de különösn napjainkra is csak azok nemzetek pályázhattak ma is olimpiat éremre,ahol a sőprtágban kőkemény profizmis van. Van pénz,van szakmai kontroll,a top sakkozóknal es a szakma legjobb edzőinek biztos anyagi háttere.Nem véletlen az,ha megnéz valaki egy sakkozót, majd megnézi adott sakkozó csak 1-2-3 éves intervallumát, es ha nem nagyon lát fejlodést, akkor bizony illik gondolkodni egyeseknek a hogyan továbbokon. Csak egy példa a százból amit mondhatnák arra,hogy mi különbezteti meg amikor tümegsakkükat gyértaz amatür felfogást vagy mondjuk a magyar sakkot akkor, amikor tömegsakkozókat gyárt.Csak épp a komoly profi sakk nem ez.És talán igaz lehet Polgár Judit mondása. A profi sakkből nem lehet ki be szállni. De az is igaz lehet, sőt határozottan kimerem jelenteni jómagam is.

A magyar sakk és egyáltalán a magyar szellemi tőke a sakkal simán a hazai sportok top tizes listájában lennének simán, ha a sportág tudja, tudná rendezni a sorait.

Miközben a sportág a hazai sakkan a sakkpa,ota módszerekkel esetleg generációváltásra gondol már jó ideje, vagy feltételez hasonlókat, ami akár jó is lehetne. Nem árt tudni, de legalábbis elgondolkodni eme aprócska dolgon.Miközben zsenik se nagyon születnek a világ sakkjában. bár a akkmédiáék ömlesztik, tálalják a sakk csodagyeekekket. Valójában csak azt látjuk, hog az emberi evolucios folyamatok a sportokban mindenhol felgyorsultak.Aminek a skkban üriési szerepe van. az oktatásnak,a minőségi sakk oktatásnak, És most sem a mesterjelöltekre és sakk mesterkre gondoltam.

De ha Kállai Gábor akarja oktatni Almásit sakkban, azt a meccset sokan megnéznék.

De ha valaki ma azt álltja,hogy pl 2700 szinthez zseninek kell lenni, annak csak egy dolgot tanácsolok.Keressen magának elmeorvost. Persze én sakk tehetségről, szorgalomról és munkárol beszeltem. De mincs egy közös érdek, ami magasbb mint egyesek pitiáner személyes anyagi és egyéb haszna. Ezek olyan tények, amiket tagadni ugyan sokan tagadhatnak, de értelmetlen.

Bár a nők végül is 16 pontot gyűjtve, amivel ötödikként végeztek, és egyesek szerint teljesítették a célkitűzést, azaz a legjobb tízbe kerülést.És miközben jött a női diadal, amiért diadalittasan zúgnak a sakk harangok a MSSZ háza táján, egy büdös szó nem esik arról, hogy miért hagyták ki legjobb juniorunkat a Marajnovics Annamarit.Mert ugye a MSZ nek vagy egyeseknek baja van a fiatal lány édesapjával és mondva csinált üruggyel vagy sem, de tényként megállaptható, hogy a MSSZ is, de Papp Gábor női kapitány is emberileg és sakk szakmailag is csúfos kudarcot valott.Jobb helyeken ezért páros lábbal rakják ki a sakk illetékeseket.Noha a még csodásabb vagy ilyen csodás eredményegy sakkozóval sem gantálható.De ugy nem akarja valaki azt mondani, hogy kis hazánkban a női akk világszinvonal.Vagy mondjuk a hölgyek anyagi megbecsülése a sakkban, ami szintén gyalázatosan szégyenteljes.Na de ha már ha sokan megvoltunk a szokásos udvariasségi körökkel, sakk nyalókákkal i Mert bár tényleg szép vagy csoda, hogy a lányaink ott végeztek ahol,ez sajnos pénzben nem sokat ér sajnos.

Ezzel persze nem lányaink teljesítményét szeretnem leértékelni, ahogyan a női sakkválogatottat sem ! De mindent elmond az az aprócska tény,hogy a Vietnámi magyar elsőtáblásunk, aki nem mellékesen családanya, gyakolatilag visszavunult sakkozó, de ha másoknak jobban tetszik.A magyar női akk kis hazánkban amatőr szint mintsem profeszzionális.És itt elsősorban a sakk női hazai viszonyaira gondoltam,de bátran idesorolhatom a férfi sakkot is,mármint a feltételrendszert és sokminden mást is.Pénzugyi átláthatoság és tevezhetöség, szakmai kontroll,életpálya modell.Egyszóval mind az,ami megkülömboztet sportágakat- portolókat attól, hogy mi a sakk profinus. De biztosan nem az,hogy ha a sakk élsportólóink és egyáltalán a sakk életpálya maholnap a sakk hajléktalan kategória lesz. Egyesek olyan ködben járnak, akik várnak olimpiai érmeket a mai sakkban,hogy egyébként kis hazánkban a sakk sportnak már igen régen nincs komplex strartégiája.A volt pénz, akkor szakmai kontroll és pénzugyi kontroll nem volt. Amikor nem volt pénz régebben, akkor meg volt Siker, mondják egyesek.CSak sajnoS az nem látják, hogy a mai pörgős gépi sakk már nem egymenetes játszma.Főleg akkor nem,ha az olimpiában bíznak sokan,miközben kis hazánk sakkja úgy akar sikert prezentálni,hogy mert a magyar sakk tradiciók erre köteleznek vagy épp topjaink megoldják rutinnal, felkészüléssel, hiszen azt azért el kell ismerni.Ez a férfi csapat Lékóval, Almásival és azokkal akik játszottak még ezen az olimpián nyilván kis szerncsével jobb helyet is elérhettek volna.De ne akarja már senki azt a mesét beadni, hogy fiainknak esélye is van éremre.

Igaz, már itt is hibát vétett a MSSZ , de maguk a játékosok is,hogy Rapport nélkul mentek el.És vajon hogyan lehet az,hogy nem telik egy olimpiára sem.

A bravúr sem sokon múlt, mivel az aranyérmet Kína szerezte meg a szintén 18 pontos Ukrajna előtt, a bronzérmes pedig a házigazda Grúzia lett 17 ponttal.A szellem kiszabadult a palackból – mi lesz most?

Kiemelnék néhány mondatot az indexben megjelet cikkől,amiket Kállai Gábor mondott.Bár szerintem az általa elmondottak legalább annyira nem elegánsak,mint amennyire AlmásitAlmási kifakadását tartja nem elegánsnak.Hiszen a történet szinte valamennyi szereplője: a MSSZ, a top sakkozók is,de maga a politika is hibás ebben a sakk történetben. Aminek az okai, mármint az, hogy a magyar sakk nem tudta átlépni az árnyékát már hoszzú ideje,és csak hamadrangu probléma lett sajnos mára.Mikőzben mindenki tudja, hogy a magyar sakkban is vannak, olyan kormányközeli emberek akik kizárt,hogy nem látták a magyar sakk jelenégi pénzügyi gondjait. De mert kis hazánkban a sakkban a politikáról vagy jót vagy semmit, mert akkor nem adnak pénzt a nézet, addíg nincs miről beszélni. Miközben jól látom azt,hogy mindenki a saját sakkját akarja eladni.Ahogyan a MSSZ is, és sokan mások is úgy keresnek totális sakk sikert, ami már ma nem létezik a gépi sakk miatt sem.

Vagy úgy várnak el sikert, hogy egyébként a sakk nem is lűttványsport annak minden hátrányával szerte a világon. Nem gonsolom azt,hogy egy sportagat sikeressé, eredményessé lehet tenni akkor,ha a történetben nem vagyunk ott mindannyian.A midenkori, de bármelyik politika,ha ad pénzt.Mert butaság azt feltételezni, hogy onmagában csak szponzorációból is megélhet egy sportág.De ott kell, kéne lenni a Mssznek, de akár a sakkkozóknak is a történetben. És egyes köpönyegforgatóknak is és nem a totális ősszeomlást várni.

Holott Almási kiafkadása sokféleképpen érzékelhető, de személyszerint nem tartom Almási nagymestert rendszerellenesnek. Egy sakkozó, aki olyan problémara hívta föl a figyelmet, ami tülmutat a mai sakkszövetség anyagi gondjain is.Vajon, megéri e sakkozónak lenni ?Hogy persze most csak egyszeri, de valójában mégis csak gond a pénzhiány, mert hisz korábban jottek az évi 150-300 milliók.Véleményem szerint a sakk sport nem menthető meg állami szerepvállalás nélkül.Ahol ha gond van segítek,de félszemmel rájuk is nézek, ha kell.Ki ne látná Kállai Gábor kritikájában azt,miközben bájologva magasztalja az elmúlt évek támogatását.Neki is tudia kell, de tudja is.Picit mostohagyerek lett a sakk. És bizonyony a történetben a mostohagyerek a magyar sakk akkor is,amikor egyeseket csak a saját zsebe, imázsa érdekli. A magyaR sakkban !Kedves Kállai G

Nem gondolom azt,hogy ha ma valaki politiai vélemyényt mond a sportban, akkor az már rendszerellenes, vagy mondjuk más pártal azonosul.Szomorú azt látni,hogy egyesek miközben bájologva nyaltak, meg nyalnak valójában sokakatkakat csak a saját zsebe imázsa érdekel. Mint egyes Gáborokat.

Köszönöm figyelmeteket, de a jövóben már nem kívánok a magyar sakkban vitát nyitni. Sokkal többet tettem, tettünk már rég azért,hogy nekem ez megérje.Anyagilag minusz a tárhely, bár sokan olvasnak minket szerte a villágon. Természetesen a portál menni fog továbbra is. Én nem szállok be pitiáner vitákba, senki penze nem kell, ahogyan eddíg sem kellett.Mára egy, azaz egy igazi barátom maradt.A sakk.És a portál láthatatlan sakk látogatói.Akik belépnek a mi világunkba a sakk szerelmesi. Mindenki másnak további jó sakknyalást.

Kállai villámértékelése semmi más, mint az a fajta magamutogatás mint ha a sakk profeszora lenne.

Almási kifakadásáról, hogy nem elegáns.

„Ha az olimpia előtt beszél a gondokról és figyelmeztet, vagy esetleg egy kitűnő egyéni szereplést követően mondja el mindezt, minden más lenne.„

Mondta kállai, aki már önmagával is ellentmondásba kerül.Ha akkor szól Almási, akkor az már elegáns lett volna ? Valami elképesztő cinizmus, gőg,színészi teljesítmény,sakkszakmailag nevetségesen szánalmas Kállai szokásos okoskodása. Mondták a sakkozók nekem.

Almási, ha most kapott volna pénzt, akkor jobban játszott volna? Akkor máshova teszi a lovait vagy rövid helyett esetleg hosszúra sáncolt volna?

Valami olyasmit kívánnak Kállainak a sakkozzók. hogy próbáljon meg pénz nélkül terveket szövögetni, megélni. Hasonlókat kívánok neki jómagam is.Ámbár Kállai, aki legálisan vagy illegálisan sokat oktat nem magyyar gyerekeket,sakkozókat a neten jó pénzért ! Sokat fogunk tenni azért,hogy megtapasztalja, azt, ha már olykor megszólal, ami szive joga ugyan.Nyugodtan akasSza a nyakába a táblát a sakk mindentudója.Had röhögjenek a sakkozók mégjobban Kállain,ebben a magyar sakk nyomoruságban. Ha már más nem marad nekik.

Sokat fogunk tenni azért,hogy ilyen Kállaik ha már kritikát alkotnak, ami mindenkinek joga ugyan. Nos, hogy a szart megfelelő helyre rakjuk.

Emlékszem egy nagy kaliberü politikusra, aki ezt mondta a kabinet főnökének. A seggnyalókat zavard el. mert azok a pénzt s hatalmat akarnak. Azok maradhatnak, akik nem hazudnak.

Viszlát

De mivel a magyar sakk egy ne bánts virág. A rörténetben megjelenő szereplők kitalált személyek, valóságos személyekkel való mindennemű hasonlóságuk pusztán a véletlen műve.

hunonchess.com