Bocsánat, nem látta a kacsámat ?

Bocsánat, nem látta a kacsámat ?

🙂

 

Távol áll tőlem,hogy Verőczi Zsuzsát megbántsam, hiszen napjainkra a sakk szakírás mint olyan már nem létezik ! Nagyra tartom, mint mára már egyedüli, bátran mondhatom a hazai sakk utolsó szakírók mohikánjainak egyikét. Hogy miért van így s miért fehér holló a sakk szakírás, azt döntse el mindenki saját maga,

Bár sokaknak fura lehet, hogy szerintem a sakk szakírás mint olyan már manapság nem létezik, de nem fogom hosszasan

felsorolni, hogy én miért látom így. De talán elég annyit mondanom,hogy napjainkra az internetes média a maga jó és kevésbé hatásaival hogyan formálta át, divatosította a sakk médiát is, ahol alkalmazkodni kell a korhoz és persze mennyi máshoz.. A figyelemfelkeltő szalagcímek mára már olyan külon média trendet alkottak,amit pesze a mai világ versenyhelyzete kikenyszerít már a sakkra is. Elképesztő Vagy mondjuk divat sokaknak egy bizonyos embert vagy médiát követni. Hogy már a média jogos vagy jogsulatlan, egyesek érdekes előnyeiről,esetleg agyatmosó hasznait ne is említsem.

Már elnézést kérek, hogy nem borultam térdre a világot megváltó és megrengető sakk hírtől,mert Polgár a Fidénél, mondom így:kapott egy státuszt. Már elnézést kérek a népes nyálcsorgató és nyalókás Polgár fanoktól is. Tessék mondani, lehet a sakkban még véleményt mondani ? Esetleg nem egyet érteni ? Vagy térde kell borulni. És mindenre bólogatni. ha egy nagymesternél a mikrofon. Tényként mondom, amit mindenki tud és magam is elismerem,hogy Polgár kiváló sakkozzó volt. Portálunk akkor is kiállt érte, amikor Nigel Short,hogy is mondjam. A női sakk agyra tett célzása enyhén szólva debilnek nevezte a hölgyeket.Akkor is, amikor fészbukunk volt és több rajongónk volt mint Polgárnak. De már ott is untam ezt a kétszinü világöt. Hányszor megkaptuk a facén privibe. Azt a zsidót ne rakjátok ki a portálra. Meg azt a köcsögöt mert az XY párt tagja.

Mi persze kiraktuk, ahogyan bárki mást is.Szóval megdöbbentem már akkor is a sok tahón ! De meguntuk a facefos gagyi világát, ami biztos jó masra is, azt én nem vitatom.Inkább fizetek tárhelyet, de senki csicskája nem leszek. Még a nagy Mark Zuckerberg se érdekel, de találmánya szerintem óriási.

De térek a lényegre.

[su_quote] Sajnálatos, hogy a szövetség és a női éljátékosok között kialakult konfliktusban a ranglista első nyolc helyezettje nem játszott a viadalon. Még sajnálatosabb, hogy a vezérkar mostohagyermekként kezeli a női sakkot, holott eredményességben semmivel nem gyengébb. Az olimpiákon elért két aranyérem, hat második hely és két harmadik helyezés után jóval nagyobb támogatást, erkölcsi és anyagi megbecsülést érdemelne meg. Két éve Bakuban a női válogatott az utolsó fordulóban még éremért küzdhetett, míg a férficsapat csak messziről nézte az élmezőnyt. Batumiban oly sok vihar után a fantasztikusan játszó Hoang Thanh Trang vezetésével női együttesünk ötödik lett, messze túlteljesítve az elvárást.

Hol az egyenjogúság? A kieséses rendszerű férfi bajnokság győztese nettó egymillió ötszázezer forintot kap, a női bajnok bruttó négyszázezret. A jövő évi csapat Európa-bajnokság előtt hasznos lett volna a legjobbak részvételével látni a bajnoki küzdelmeket. Verőci Zsuzsa[/su_quote]

Nem értek egyet Polgár Judittal.Azt szabad ? Nem értek egyet Verőczi Zsuzsával. Azt szabad ? Nem értek egyet a MSSZel. Azt szabad ? Azt szabad ?

Köztudottan nem vagyok MSSZ rajongó, de senki rajongója sem.Én szabadnak születtem.De bármelyik magyar emberrel kezet tudok fogni bárkivel, aki jó ügyet szolgál.Még ha sajnos napjainkra ez az ország olyan amilyen a politika miatt is. A sakkban is.Hogy a sakk egyes más érdekekről ne is szóljak. Vagy sakk szakmai pancserságokról !

Én egyáltalán nem lennék bíztos abban, hogy csak a MSSZ a felelős azért,hogy lányaink kevesebbet érnek anyagilag sakkban idehaza. Tény, sok sok országban van ez még így sajnos sakkban. Ami persze nem kéne, hogy követendő példa legyen, de tény:lányaink kevesebbet érnek a sakkan idehaza már igen sok éve.Ezt ne tudná Polgár ? Ne tessenek már madárnak nézni senkit. Ami évek óta így megy a magyar sakkban. És ha jól tudom, a Polgár lányok is így nőttek föl. Hát csak ennyit az esélynagykövet posztról. És mégvalamit utoljára. Portálunk soha nem emberek ellen harcol, hanem a sakkért.Ugyhogy hagyjuk ezt a kétszinü magyar sakkot. Fagyi továbbra sincs és nyalóka se.

Minden sakkózónak Boldog Karácsonyt kívánunk !

Még a MSSZ nek is, Polgár Juditnak, Verőczi és Kállai nagymestereknek is.

 

Én sajnos nem lettem sakk színész,mert a régi mondás szerint ha igaz, egy szakmához egy élet is kevés, Igyhát gyakorlom csak az emberi szakmát. Hol jól, hol rosszul. Nézem a sakk előadasokat, még díszpáholy se kell, ha tetszenek érteni.

Na jó, ez nem Brodway meg Times, mármint a portálunk. De én az utca zenészek közt is jól érzem magam, ha tetszenek érteni. Bocsánat, a kevésbé sztárolt sakkozók közt is. A fizetés pocsék, azaz semmi. De mi ingyen dolgozunk és senki pénze nem kell. Cserébe a hallgatóság azért lelkes. Bocsánat, a sakkozók. Nálunk azt kapja-ami sakk. Sajnos sakk előrendelést nem szoktunk fölvenni,ha tetszenek érteni. Pedig hány ilyen van s ki ne tudná. Tapsolunk ha ok. Ott vagyunk ha nyertek, ha nem.

De már bocánat, Világéletembe távol állt-áll tőlem , hogy helyezkedjek. Pedig EZERSZER megtehettem volna,hogy olyan, az életben sikeres előadókkal-pénzhajhászokkal dolgozhassak, kiknek a zsebébe több van.És még az enyémbe is lehetne.

Én sajnos Olyan előadókkal szeretek együtt lenni a portálunkon, akiknek sakk és emberbéli stílusa, sakk helyezkedése ugyan más, dehát ezek is sakkozók. A sakk zenészek is játszanak. Ki hogy, Egyesek szerint a sakknak ezer arca van,nekem csak egy. És az magyar, ahol minden sakkozó egyforma. Ha rajtam állna, csak egy zászló lenne a világon és az sakk lenne.

De az még sokáig nem lessz így,mert nem mindenki muzsikus, aki hegedüvel járkál. Még a sakkan sem. Ha tetszenek érteni.

De tudom, hogy a rutinos sakk rockkerek vágják hunonchess.com


..