Breeking fos + Kállai Gábor, aki feltalálta a spanyolviaszt!

Breeking fos + Kállai Gábor, aki feltalálta a spanyolviaszt!

Olvasóinknk küldték


Érthetetlen, miért hagyta ki a nyerő lépést a címvédő

 

index

Kállai Gábor korábbi kapitány viszont arra hívta fel a figyelmet, hogy erre a futólépésre sötétnek huszár d3-mal kellett volna felelnie, és akkor a számítógépes elemzés szerint Magnus Carlsen sokkal jobban, közel nyerésre állt volna.

„Nem én vagyok ennyire okos, hanem a számítógép ezt a lépést javasolta, ami lényegében nyerő lett volna. Carlsen világbajnok, briliáns képességű sakkozó, azt hiszem, ezt a lépést ő látta, látnia kellett. Ezért érthetetlen, hogy ő ajánlotta fel a döntetlent, amit az ellenfelének értelemszerűen el kellett fogadnia, hiszen Carouana pontosan érezte sötét fölényét. Lett volna ugyanis az e-vonalon egy szabad gyalogja, és még futópárja is Carlsennek.”

Kállai arra a következtetésre jutott, hogy Carlsen valószínűleg türelmetlen volt, unta a klasszikus játékidejű, hosszabb játszmákat, és jobban szerette volna a rapid partikban befejezni a döntőt, aminek azért megvannak a veszélyei.

Igaz, a norvég világbajnok az előző világbajnoki döntőjében is ezt a stratégiát követte, ahol Karjakint rájátszás rapidpartijaiban söpörte el.


Nem is értem, hogy miért nem Kállai a világbajnok. Már annyi gépokos van. Vajon, mire lenne képes Carlsen és Carauna ellen ? Érthetetlen, hogy Kállai a világon még első ezerbe sincsa Fide listán,csak tény. De milyen okosat mondott géppel. Zoli BP


 

[su_quote]hunonchss Én már nagyon várom, hogy mikor rendezik meg a fotel kommentelők professzionális sakk Súgógépekkel való sakkvébéjét. [/su_quote]