Bréking: Hova tünt a sose volt nagymester?

Mély fájdalommal és megtört szívvel tudatjuk, hogy a szeretett kamu király nagymester, aki nem nagymester ! Varga Péter IM Nem volt látható a Nyíregyházi Kölcsey TV ben. Felejthetetlen sakkozónkra emlékezünk hunonchess De mit ne mondjunk.Kit érdekelnek ma már hiteltelen hazug sakkozók.

Akik ismerik vagy követték valaha a Szabolcs Szatmár Bereg megyei Kölcaey tv Lólépésben c. sakk müsorát, azok már pontosan tudják,hogy az egyébként nem is rossz sakk reklám céllal is indult müsor hogyan vált teljesen hiteltelenné szómomra és még igen sok sakkozó számára. Bár jómagam nem nézek hazugság sakkot, aminek már az első mondatai sem igazak és rendszeresek. És a komolytalan, beképzelt embereket nem csak megvetem,hanem le is nézem. Ahogyan a legtöbb sakkozó ! Meg persze akmu királyokat ! Akik, hogy magukat teszik nevetségessé, ám tegyék,de a sakk társadalmat nem kéne.

A korábbi, de minden adásban a műsorvezető Gunyecz Zoltán mindíg nagymesternek mutattta be Varga Pétert, aki soha nem volt nagymester ! Persze ki ne tudná,hogy az egyébként szintén Szabolcsi sakkozó Gunyecz pontosan tudja és tudta, hogy Varga soha nem volt sakk nagymester.

De most megdöbbent az egész sakktársadalom,mert nem volt Varga adásban. Még versikét is faragtak

[su_quote]Sajnos a mai müsorban is nélkülözni vagyunk kénytelenek varga Péter nagynestert, mivel egyébirányu Magyar Sakkszövetség elfoglalatsága miatt még most is akadályoztatva van a mai müsorunk felvételében. [/su_quote]

Kezdte az adást a műsorvezető

Kész, vége: Berosált mindenki

Depik a sakkozók, székre állnak 🙂 Bmeg meg, így sem látnak!:-) Jobb szemük viszket, bánat ért 🙂 Bal szemük is viszket, öröm ért 🙂 Fenekükön meg viszket, az aranyér 🙂

Igen, még mindig a Magyar sakk nagy kérdésein lovagolok. Bár már ez kérdés sem foglalkoztat komolyan , hogy érdemes e magyar sakkot komolyan venni. Mármint egyeseket ! Hogyan érdemes élni? És eldönthetjük-e egyáltalán ezeket a kérdéseket, vagy a valóság úgyis eldönti helyettünk.A logika és a szabad gondolkodás persze azt mondatja velünk, hogy igen, a mi választásunk az, hogyan élünk, mire áldozzuk az időnket, energiánkat, figyelmünket. De próbáld ezt megértetni egy idióta MSSZ el, vagy a sakkért kicsit is felelősslget érző emberekkel, akiknek elvileg a vállán kéne hordoznia a sakk súlyát. De ez alól a teher alatt amikor a sakk iránt még érdeklődők azt látjak, hogy ilyen a világ. Vagy mondjuk élet szenvedés. A sakk sport küzdelem. Az élet akár a sakk folyamatos harc a túlélésért. Ilyen világban élünk, hogyan is tehetnénk ez ellen? Így vélekedik az átlagember, akit lehengerelnek a mindennapos látnnivalók. Persze erre mondhatják a MSSZ sakk okosai. hogy túl sok a feladat, túl sok a felelősség, túl sok az elvárás. Tényleg ez volna az élet értelme? Rohanni a sumákokkal? Erről kell szólnia a sakknak?

Megállsz-e időnként elgondolkodni ezen?

Kin múlik, hogy milyen életet élünk? Kin múlik, hogy milyen világot mutatnak be egyesek a sakkról. Természetesen azokon,akik ezt a feladatot elvállalták ! És persze azokon is, akik a háttérből távvezérlik a sakkot. Vagy csak a közöny, sumák és minden más mentén fogy el az értelem egyeseknél. Az állítólag értelmes emberek sportjában.

Azért azt zárásként tegyük hozzá, hogy Varga Péter mint ha nagyobb akadálya lenne a honi ifi sakk fejlődésének, mint mondjuk a nélkülözhetetlenségének. Csupán a tények miatt. A szavahihetőséget meg az olvasóinkra bizzuk. Elvégre főtitkárt is választott az igazmondó MSSZ. Igaz, sakkmutyiban