Carlsen biztonsági intézkedéseket vezetett be orosz hacker támadásoktól tartva.

Carlsen biztonsági intézkedéseket vezetett be orosz hacker támadásoktól tartva.

Cyber háború vagy reklám ?

Carlsen menedzsere Espen Agdestein nyilatkozta ezt egy norvég lapnak. Aki elmondta még,hogy ehhez a Pentagon segítségét is kérik. Mint ismert a sakkvilágbajnoki döntőt 2016 11–30. között New Yorkban játsszák. Köztudott, hogy a sakkozók a legféltettebb titkaikat, mint megnyitások és persze számtalan sakk felkészüléses adatot a pécén tárolnak.Vagy épp világbajnokság idején is neten zajlik a sakk konzultáció.A norvég lap kiemeli még az Orosz hackerek ismert képességeit, hogy nem volt gond számukra bejutni a legfejlettebb számítógépes rendszerekbe sem. A sportban, ez történt legutóbb amikor egy csoportnak sikerült bejutnia a WADA rendszerébe.

Ki lopta el Karjakin nevét? Carlsen tagadja.

Számtalan dolog informatikai szemmel kissé mosoly csalogató ! hunonchess

Ki vette meg a http://www.sergeykaryakin.com címet?A http://www.sergeykaryakin.com címre kattintva a -ra http://magnuscarlsen.com  ra jutunk. Karjakin perrel fenyegeti Carlsent, de a Carlsen csapat tagadja, hogy köze lenne Karjakin megvicceléséhez Carlsen már egy ideje az USA-ban akklimatizálódik. Karjakin pedig most költözött át a Miamiban felállított edzőközpontjába.

cwfn8xuwcaaalgm

Sergey Karyakin With my friend Shakhriyar Mamedyarov in the match Miami-San Antonio! What a fight! Proud to touch the ball during the game!

http://www.sportfakt.ru/news/karyakin-komanda-karlsena-vykupila-domen-sergeykaryakin-com-i-sdelala-pereadresatsiyu-na-svoj-sajt/

A bbc.com  korábbanarról számolt be, hogy a riói olimpia ideje alatt, az oroszok feltörték a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) adatbázisát. A hackerek így többek közt olyan adatokhoz jutottak, amely azt bizonyítja, nem csak az oroszok “sárosak” dopping témakörben. Állítólag Serena Williams amerikai teniszező és Simone Biles amerikai tornásznő is tiltott szereket használt, ezeket azonban a WADA jóváhagyta.

A BBC időközben  kiderítette, a támadást a “Fancy Bears” nevezetű csoport vitte véghez. A támadást ők maguk, a honlapjukon vállalták fel nyíltan. Közösségi oldalukra még a bizonyítékokat is posztolták:


Cyber bűnözés ( Dokumentumfilm magyarul ) ✿ 2016 HD