Csak a legnagyobbak, az igazi sakklegendák képesek a földön járni

A FIDE nem rég jelentette be,hogy a Nagy Vlad is játszik az év végi rapid blitz vébén. Carlsen is !

Ezúton is emelem kalapom Vlad előtt,aki ugyan visszavonult- de.
Félreteszi a róla kialakult imázst és persztízst. Semmit nem veszithet,hiszen szinte mindent elért pályafutása során, amiről a legtöbb sakkozó csak álmodhat. Ahogyam korábban Kaszparov is visszatért,persze nem folyamatos formában,hanem a sakkért.A napokban, a női világranglista vezető Hou Yifan is játszott,aki mint köztudott egyetemi tanulmányokat folytat. Mindhárman Világbajnokok voltak !Amikor anno Portisch nagymester a nemzet sportólója nem volt röst kiállni Rapportal. A nemzet sportolója ugyan veszített. Igaz.több évtizedes sakk kihagyás után is vállalta. Mert csak a legnagyobbak képesek a földőb járni. .Emelem kalapom ! A sakk pávákat lenézem . Nona Gaprindashvili grúz női világbajnok78 évesem nem rég a word senioron. Na ezek sakk legendűák. Nem a sakk pávák !


Mongyad Lábas GMs kocsmai sakkbajnok,meg adom a szót.
Csak a legnagyobbak, az igazi sakklegendák képesek a földön járni. Igaz !
Na de hol marad a sakk legenda nyuszika Juditka ?

Kóstoljon már bele a mai sakkba. Hogy rá ébredjenek sokan, a sakk tudatlanok valamire.Egy kalap fost nem ér a sakk reklám,ha nincs pénz sakkra, ha nincs közös akarat.

És mit szólsz ehhez ? Miben rejlik a sakktehetség?

Rühellem, ha ma a sakkot egy  Földönkívüli tudománynak állítják be egyesek a mai korban. Más országokba nem ez van. Lásd fiatalok fejlődése,anyagi hátterek is. Miközben a MSSZ mundér becsületét is védik. Vagy csak egyesek a saját egójukat.. Nem buták a mai gyerekek, de pénz, háttér nélkül senki nem megy már erre a pályára. Maga ez a rothadó világ értékrendje- a világ és a sakk progik is át irtak sok mindent.De persze bonyolult a tehetség fogalom is, Annak idején Caraunára azt mondta egy GM,aki ma is ismert. Fabiano nem tehetség,ne válassza a sakkot. A másik érdekes dolog a kevés létszámmal a minőség felé ócska kifogás, amivel nyilván beismerik azt, hogy nincs pénz. Illetve kifogást keresnek.

Monte-Carlo után Polgár már Londonba, mert hogy viszavonult.Végre jut idő a családra, nyilatkozta anno. De a sakkbiznisze ugye. Hogy a magyar sakkra ki ér rá, az jó kérdés.


We are thrilled to announce that Vladimir Kramnik will take part in the World Rapid & Blitz Championship, to be held in Moscow from December 25th to 30th, 2019.

Örömmel jelentjük be, hogy Vladimir Kramnik részt vesz a Rapid & Blitz világbajnokságon, amelyet 2019. december 25-30-án tartanak Moszkvában.

 


Ezúton is emelem kalapom Vlad előtt.De mind azok előtt is, akik emberek tudtak maradni a sakkban.