Demeter Doriná 2017 december 1-töl U12 Világranglista 2.hely! Európai ranglista 1.hely! World rank 2. ! Europe rank 1. !

2017 december 1-től U12 Világranglista 2.hely! Európai ranglista 1.hely! World rank 2. ! Europe rank 1. !

 
 

A KISÚJSZÁLLÁSI DORINA OLYAN SIKERT ÉRT EL A SAKK NÖI VONALÁN, AMI TÖBB ÉVTIZEDE EGYEDÜL NEKI SIKERÜLT ISMÉT

 

Méltán lehetnek büszkék a kisújszállási születésű Demeter Dorinára azok akik bármilyen módon segítették eddigi pályafutását, hiszen Vidék.MA hírportálunk is igyekezett a lehető legtöbbször beszámolni a mindössze 12 éves fiatal sakkozó eredményeiről azzal egyetemben, hogy további fejlődés érdekében már 2015 óta kisebb-nagyobb sikerekkel még mindig támogatókat keresnek.

 

Közel 20 éve nem volt még ilyen tehetséges női versenyző

Ha hiszik, ha nem, a most 12 éves Demeter Dorina a Makói Spartacus Vasas Sportegyesület sakk szakosztályának játékosa tavaly ősszel női FIDE-mester címet szerzett 2112 élőpontos teljesítményével.

Mit jelent ez a teljesítmény?

Azt, hogy ilyen fiatalon több mint húsz éve nem kapott magyar női versenyző WFM minősítést, és bizony a XXI. század egyik magyar csúcstartója lett.

 

A sikerekről a jelenlegi sportegyesületét érintve a helyi portál, a Makói Csípős is beszámolt:

Említésük szerint Dorina hazánkban jelenleg a 14 év alatti lányok kategóriájában az 1. hely birtokosa világviszonylatban a 12 évesek között a második! 14 évesek között pedig 10.

Hozzátették, a csapatbajnoki szereplésnek, továbbá a rendszeres edzéseknek és egyéni versenyzéseknek köszönhetően 2017 októberében Dorinának sikerült meghódítani a női FIDE mesteri címet. (Megjegyzés: Mindezt 11 évesen – a szerk.)

Nem egyszerű, kihívásokkal teli a tehetség élete

A siker lépcsőfokai pedig csak úgy jönnek egymás után, hiszen szintén tavaly októberben Budapesten a Polgár Judit Világsakkfesztiválján, „A jövő bajnokai” versenyen Magyarország legjobb 14 év alatti fiú és leány sakkozói, bajnokai mérték össze a tudásukat. A versenyt Dorina nyerte és ezzel megszerezte a jogot arra, hogy részt vegyen 2018–ban Man szigetén az „ISLE OF MAN 2018” versenyen, amit jelenleg a világ legnagyobb nemzetközi nyílt versenyének tartanak.

A kérdés már csak az, hogy megfelelő mértékben fel tud-e készülni egy ilyen világszínvonalú versenyre, hiszen a támogatások mértéke jelenleg annyira minimális, hogy a heti pár órás edzéseket és egy-egy kisebb versenyen kívül annak utazási és szállásköltségeit is beleértve is alig fedezi, ha fedezi. Ezért jelentős részben még mindig a családi kassza terhelődik addig, amíg bírják. Ez is jól mutatja azt a helyzetet ami az utóbbi években a küzdést jellemzi Dorina tehetsége körül, hiszen egy nagykunsági születésű tehetség mégis egy makói sportegyesület keretein belül versenyzik akiknek nagyon hálásak a lehetőségért. A szponzoraiknak szintén nagyon hálásak a támogatásért.

A további eshetőségeket viszont maguk a szülők kutatják és keresik, hiszen Dorina szintjén a heti pár edzést legalább napi 6 órára is lehetne emelni (aminek órabére több ezer forint) hiszen egy világversenyen Magyarországot fogja képviselni 2018 októberében Man szigetén.

https://videk.ma/
Demeter Dorina nyerte a 2017. évi "A JÖVÖ BAJNOKAI" sakkversenyt Polgár Judit Világsakkfesztiválján Budapesten

https://hunonchess.com/video/dorinavid.mp4

Read previous post:
Norwegian chess legend Simen Agdestein (50), who just won both the Open Norwegian Rapid & Blitz Championship, his 3rd speed chess title in a row!

[Event "Det ĺpne NM i hurtigsjakk 2018"] [Site "Scandic Ambassadeur, Drammen"] [Date "2018.01.06"] [Round "1"] [White "Hammer, Jon Ludvig"] [Black...

Slovakia Extraliga 2018 2018-01-06 – 2018-01-09 Magyarokkal

Round 8 Date 2018.01.07 [Event "SVK Extraliga 2017-18"] [Site "Slovakia"] [Date "2018.01.07"] [Round "8"] [White "Navara, David"] [Black "Miton, Kamil"]...

X. Perényi Béla Emlékverseny/Fordisakk* Nagymester Open FOTO

Starting rank No. Name FideID FED Rtg 1 IM Hujbert Florian 730165 HUN 2447 2 IM To Nhat Minh 729019...

A közel 80 éves Káposztás Miklós feladvány és fekvötámasz bemutatója

A közel 80 éves Káposztás Miklós feladvány és fekvőtámasz bemutatója sakkvilag magyar Közzététel: 2018. jan. 5. Káposztás Miklós játszmaelemzése sakkvilag...

50 years ago this month – Wijk aan Zee Hoogovens 1968

A Corus sakktorna a világ egyik legtekintélyesebb rendszeres sakkversenye. Évente kerül rá sor a hollandiai Wijk aan Zee-ben, általában januárban....

Close