Diákolimpia 2013-2014

Hét érmet nyertek a diákolimpia országos dönt. a hajdú-bihari sakkozók

Budapest – Négy bajnoki cím, két ezüst- és egy bronzérem volt a hajdú-bihari ifjú sakkozóinak remek mérlege az országos küzdelmeken.

sakk-diakolimpia (1)

Fantasztikus eredménnyel zártak Hajdú-Bihar megye sakkozói az értékszámmal nem rendelkezők Országos Diákolimpiai Bajnokságának döntőjében .
kép

A diákolimpia országos döntőjén szerepelt hajdú-bihari sakkozók
Az ifjú sakkozók hétvégén megrendezett diákolimpiai küzdelmein 12 korcsoportban 9 fordulós, 20-20 perces játszmákban mérték össze tudásukat a megyei bajnokok és Budapest legjobbjai. Hajdú-Bihar megye játékosai kitűnően szerepeltek: 4 bajnoki cím mellett 2 ezüst és 1 bronzérmet sikerült begyűjteniük.

A legfiatalabb fiúk (U8) között Schwarczenberger Csongor (Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Általános Iskola – felkészítő: Szabó Balázs) magabiztos játékkal szerezte meg az elsőséget, egy kis megingás után összesen 7 győzelemmel és 1 döntetlennel 7,5 pontot ért el, s ezzel megnyerte a korcsoportot.

Az U10-es lányok csoportjában Kacsándi Lili Fruzsina (Vámospércs, Mátyás Király Általános Iskola – felkészítő: Száva Miklós) döntetlennel kezdett, de utána öt győzelmet aratott zsinórban, mellyel az első nap végén átvette a vezetést, vasárnap pedig két döntetlen mellé még egy győzelmet is társított, így összesítésben 6 győzelem mellett 3 döntetlent engedélyezett ellenfeleinek, és 7,5 ponttal a korcsoport bajnoka lett.

Az U14-es fiúknál Tófalusi Ádám (Debrecen, Fazekas Mihály Gimnázium – felkészítő: Szakály Balázs) hétszer győzte le soros ellenfelét, és mindössze kétszer remizett, így magabiztosan, másfél pontos előnnyel nyerte a csoportot.

A lányok U18-as korcsoportjában is Hajdú-Bihar megyei sakkozó lett a bajnok, hiszen Zágonyi Judit Abigél (Debrecen, Huszár Gál Gimnázium – felkészítő: Donka Péter) hat győztes parti mellett kétszer döntetlenezett és 7 ponttal mindenkit maga mögé tudott utasítani.

Az 8 év alatti lányok csoportjában Barcza Lora (Debrecen, Hatvani István Általános iskola – felkészítő: Mester Gyula) a bajnokot is megverte, de sajnos egy botlás elég volt ahhoz, hogy azonos pontszámmal, de a holtversenyben döntő úgynevezett Bucholz-számítás rosszabb értéke miatt lecsússzon a bajnoki címről. 8 pontja, és a megszerzett ezüstérme így is dicséretes.

A 16 év alatti fiúk között Kereki Dávid (Debrecen, Tóth Árpád Gimnázium – felkészítő: Pethő Gábor) szépen tartotta magát és az utolsó három fordulóban aratott győzelmével összesen 7,5 pontot szerzett, mellyel ezüstérmet nyert.

A 18 év alatti fiúk mezőnyében Kajtár Bence (Debrecen, Huszár Gál Gimnázium – felkészítő Donka Péter) nagy hajrával (három nyertes parti az utolsó három fordulóban, s közben még a bajnokot is megverte) összesen 6 győzelemmel megszerezte a bronzérmet.

A hajdú-bihari szereplők további helyezései:

Fiú U10: Rádai Balázs (Debrecen, Petőfi Sándor Általános Iskola – felkészítő: Juhász Mihály) 5 pont, 8. hely

Leány U12: Vida Nikolett (Nádudvar, Kövy Sándor Általános Iskola – felkészítő Baranyai Antal) 5 pont 8. hely

Fiú U12: Kustár Gábor (Debrecen, Református Kollégium Általános Iskola – felkészítő: Lengyel Ferenc) 5 pont 9. hely

Leány U14: Dubóczki Dorina (Debrecen, Huszár Gál Iskola – felkészítő: Donka Péter) 4 pont 17. hely

Diákolimpia 2013-2014 Részletes

Országos Csapat Diák Sakkolimpia alsós lányok
Országos Csapat Diák Sakkolimpia alsós fiúk
Országos Csapat Diák Sakkolimpia felsős lányok
Országos Csapat Diák Sakkolimpia felsős fiúk
Országos Csapat Diák Sakkolimpia középiskolás lányok
Országos Csapat Diák Sakkolimpia középiskolás fiúk

“Amatőr” kategória:
Eredmények:
Amator Országos Diákolimpia L1
Amatőr Országos Diákolimpia F1
Amatőr Országos Diákolimpia L2
Amatőr Országos Diákolimpia F2
Amatőr Országos Diákolimpia L3
Amatőr Országos Diákolimpia F3
Amatőr Országos Diákolimpia L4
Amatőr Országos Diákolimpia F4
Amatőr Országos Diákolimpia L5
Amatőr Országos Diákolimpia F5
Amatőr Országos Diákolimpia L6
Amatőr Országos Diákolimpia F6

Leave a Reply