Elmaradt a trónfosztás,de hálistennek a hülyék meg pofára estek!

Elmaradt a trónfosztás,de hálistennek a hülyék meg pofára estek!

Az a baj a világgal,de a sakkban is, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

Még talán egy hónapja sincs amikor minden a sakk-vb-ről szólt, mármint sakk berkekben és óriási várakozás előzte meg korunk két nagy sakk gigászának összecsapását.Még olyan portálok is írtak a sakkról szerte a világon, akiknél valljuk be, nem központi téma,de gondolhatták megteszi címlap sztorinak.

Vagy mondjuk a nagyviágban sem történik semmi extra, bár ez napjainkban szinte kizárt,hiszen sztory mindíg akad. Ha más nem,akkor például Celeb Mariska szilikon mellet csináltat és még okostelefon is lessz benne. Vagy épp valamelyik agyament politikus szólal meg, hiszen jól tudjuk, hogy némelyiknek , de inkább a többségnek olyan Kevés (esze van), mint lószarban mondjuk a C vitamin.Politika iránt érzett szimpátiám talán nem véletlen, hiszen elég csak ránéznünk a világban zajló eseményekre.

Hiszen ki ne tudná,hogy a sakk nem látványsport és ma sok más sportok is olykor eltolódnak a szórakoztatás irányába, mint sem a teljesítmény érdekelné az embereket. Igen, ilyen lett a világ.Hogy az emberi értékrendek menyire torzultak lettek…Ugyanakkor megelőzte ezt a meccset egy másfajta várakozás is.Akár egyfajta politikai kicsengés is, mert hiszen trónfosztást véltek egyesek és talán Amerikának lessz egy Bobby Fischerje. Habár egyesek ügyesen palástolták majd most lapítanak. Dehát ki ne tudná miért.Ebben a sakkvb Villámháborúval zárult fináléban, ahol a Carlsen háromszoros atomcspassal semmisítette meg Caraunát. És valljuk be, ilyen fináléra nem sokan számítottak !

Nos barátaim szomorú az hogy sokakat nem is a sakk érdekelt ebben a történetben.

Még sajnos olyanakot sem, akik ugyan valmennyire konyítanak a sakkhoz vagy mondjuk nagyon is, azok eljátszották a milyen okosak is computer súgógéppel. S lám kiderült, hogy valójában mennyire idióták is vagy csak elfogultak voltak. Netán rosszmájuak és irígyek.

Tudnak -e örülni emberek annak, ami vagyok? Kérdezhetné a sakk.Miért mindig az kell, amit nem kaphatnak meg egyesek ? A sportban !

Véger ért a sakkvb, ahol ugyan nem Fabi nyert,akit én is kedvelek,de objektíve nem volt esélye.Korábban, már előre is leírtam a végeredeményt,de itt nem az én utólagos lám igazam volt számít, hanem más.Igen, a sakknak szüksége van Magnus kvalitásu sakkozókra,ahogyan Rapport Ricsikre és nem sorolom, akik ide főleg ezt a gépies világot szinessé teszik az egyébként tényleg olykor gépies sakkot a sakkon belül is. Senkinek nem kötelező sakkvébét nézni, de főleg undorító egyeseknek a norvégot fikázni.Vagy akár a sakkvb szinvonalát, hiszen nem a sakkozók írták a sakkprogikat. És bizony két ilyen sakk gigásztól sem várható el,hogy szuperkomputerként és Tal nagymester Stílusát ötvözve csapják szét egymást. Mondom mind ezt anélkül,hogy bármelyik sakkozót is védeném.Mondom mind ezt azok nevében,akiket érdekel a sakk. És akiket nem, akik csak fikázni tudják a sakkot vagy ominózus két vb döntőst, azok menjenek a picsába ! Jobb helyeken egy vb döntő unnep, a sakk ünnepe is kéne hogy legyen, még a MSSZ ben is, ahol szóra sem említették az eseményt.És bár érthető?, hogy mondjuk sok más sakk nemzet sem vett komolyan tudomást az eseményről. Nem gondolom azt,hogy a Magnus Carlsen a sakk sport szégyene lenne ! Tessenek utána csinálni.És most norvég napok jönnek a portálon és amerikai is lehetett volna, ha Fabi nyer. Ennek ellenére is elismerésem Fabinak ! Nos Barátaim én azt gondolom, hogy a sportnak nincsenek nemzethez, bárni máshoz kötött örom arcacsak egy.Kéne hogy legyen ! Hogy egy család vagyunk,bár én ebben nem lennék biztos egyeseknél. Sajnos… Ne búsulj te sem Garry Kasparov,mert a norvég nyert 🙂 Különös játék a sakk és az ember,de még a pszichologia is. Kaszparov twitter kritikájára, miszerint Magnus elveszítheti a címet, utalt a norvég idegrendszerére. Nos én az olvasókra bízom, hogy Kaszparov intelme afféle sakk apai volt e vagy amerikai sakk rajongó lett.Ugye tetszenek érteni…

Majd Carlsen tréfásan: Nekik szabad hülyeséget mondani 🙂 Én Székely Éva soraival zárnám. Sírni csak a győztesnek szabad! Hogy mit hoz a sakk még számunkra, azt nem tudhatjuk, de aki a sakkot kedveli velünk marad. Pesze írhattam volna sakk szakmai dolgokat,vari hegyeket, de minek.Barátaim ! A sakkot fejtegetik a gépek, a sakk computerek,ami elég baj a sakknak. De szerncsére az embert nemigen tudják megfejteni 🙂 És ez a szerencsénk. Én szóltam korábban is, hogy ez a sakkvb emlékezetes lessz. Unalmasnak vélt sakkvb döntőn a finálén becsapott a mennylő. de az rendesen ! Nem tudok róla,hogy valaha is tévedtem volna sok végeredményt megjósolva.Lássuk. 2 olimpia. 2 Carlsen döntő, magyar sakk.Soroljam még ?

Szóval összefoglalva azt gondolom, hogy a hogyan adják el a sportot, nevezetesen a sakkot a mai hatalmas globális közösségnek a neten, a digitális korban.Itt nem csak az a baj, hogy a sakk nem látványsport, hanem más is a bajok forrása. Nevezetesen az önös anyagi érdekek,közöny és mennyi más is a sakkban, sakkon belül is.Mi tesszük a dolgunkat továbbra is ingyen, mert mi erre vállalkoztunk. A sakkozókért!

hunonchess