ENNÉL IDIÓTÁBB MÓDON MÉG NEM VESZTETT MECCSET SAKKOZÓ

ENNÉL IDIÓTÁBB MÓDON MÉG NEM VESZTETT MECCSET SAKKOZÓ

A kanadai Anton Kovaljov előbb legyőzte a korábbi világbajnokot, a következő körben pedig kizáratta magát egy gyerekes ostobaság miatt.

A Világkupa harmadik fordulójának első játéknapja váratlan incidenssel kezdődött. A viadalon a legjobb 64 között az indiai exvilágbajnok Viswanathan Anandot búcsúztató kanadai Anton Kovaljov játék nélkül vesztette el az izraeli Maxim Rodhstein elleni partiját.

Kovalyov leaving the playing hall. | Photo: Maria Emelianova.

 

The argument between Azmaiparashvili and Kovalyov today in the playing hall. | Photo: Maria Emelianova.

Arbiter Arild Rimestad stops Kovalyov's clock 15 minutes into the round, Deputy Chief Arbiter Ashot Vardepetyan is behind. | Photo: Maria Emelianova.

It's not official yet, but Maxim Rodshtein is the first player to reach round four of the World Cup. | Photo: Maria Emelianova.

Dress Code Incident At World Cup: Kovalyov Forfeits

A kanadai sakkozó már az első két fordulóban is vétett a FIDE "dress code" szabályzata ellen, akkor a bírók szemet hunytak, engedték, hogy sortban játsszon, de a szombati játszmája előtt a lengyel főbíró, Tomasz Delega átöltözésre kötelezte, amit Kovalyov megtagadott, 15 perccel a forduló megkezdése után vesztesnek nyilvánították.

A FIDE szabályzatának C.01 (8.1) pontja kimondja, hogy "a játékosok gondot kell fordítaniuk a megjelenésükre. A sakkozó öltözete alapvető jelentőségű, mely nem csupán a játék iránti tiszteletet hivatott mutatni, de azon szponzorok felé is üzenettel bír, akik pénzt áldoznak a sportágra."

 

"1987-ben történt Szabadkán, a világbajnoki zónaközi döntőn, amikor a pokoli hőségben az angol Nigel Short a szó szoros értelmében sortban jelent meg a Városházán a Ribli Zoltán elleni meccsére. Még kis lepkék is voltak a gatyáján. Volt kalamajka, de sikerült elsimítani az ügyet, és Short többet nem játszott sortban.

A másik eset már focihoz köthető. Az 1987.07.29-i lipcsei NDK-Magyarország (0-0) barátságos találkozó előtt a reptéri érkezéskor a magyar szövetségi kapitány Verebes József hasközépig kigombolt ingben és rövidnadrágban kászálódott le a repülőről az esemény súlyának megfelelően, talpig egyenruhában álló NDK-s küldöttség legnagyobb döbbenetére

Canadian chess player accuses tournament organizer of bullying him over his shorts
Read previous post:
Help Nino Khurtsidze overcome cancer

Nino in Need Nino Khurtsidze (born September 28th, 1975) is a Georgian chess player who holds the FIDE titles of...

GRENKE Chess Classic 2017 FINAL

GRENKE Chess Classic 2017 (Karlsruhe GER) Thu 13th Apr 2017 - Sat 22nd Apr 2017 - Official Site 4th GRENKE...

Életmü díjat kapott sakk szakosztályunk mestere, Jakobetz László

Életmü díjat kapott sakk szakosztályunk mestere, Jakobetz László Vezetőedzőnket, Jakobetz László FIDE-mestert Budapesti Sakkozásért Díjjal tüntették ki a Bálnában megtartott Tavaszi...

CIKK vázlat

Chess Talent: Vincent meets Garry

Chess Talent: Vincent meets Garry By Frederic Friedel Here's how it began. Recently – actually at the end of August...

Close