European Youth Rapid and Blitz Championships 2018, July 31-August 5   ORADEA ROMANIA FINAL

European Youth Rapid and Blitz Championships 2018, July 31-August 5

ORADEA ROMANIA

 

 

European Youth Rapid and Blitz Championships 2018, July 31-August 5- Magyar résztvevőkkel

European Chess Union (ECU) and Romanian Chess Federation have the honour to invite all European Chess Federations affiliated to ECU to participate in the 18th European Youth Rapid & Blitz U-8,10,12,14,16,18 Championship which will be held from 31st July to 5th August 2018 in the city of Oradea, Romania.

 

A résztvevők listáit ITT és ITT találod. A verseny honlapját és az élő-közvetítést ITT éred el.

Starting list European Youth Rapid Championship OPEN Starting list European Youth Blitz Championship OPEN Starting list European Youth Rapid Championship Girls Starting list European Youth Blitz Championship Girls

TEAM EUROPEAN CHAMPIONSHIP Rapid Open Section U18
3 TEAM EUROPEAN CHAMPIONSHIP Rapid Open Section U12
TEAM EUROPEAN CHAMPIONSHIP Rapid Girls Section U12
TEAM EUROPEAN CHAMPIONSHIP Rapid Girls Section U18
European Youth Rapid Championship – Girls U12
European Youth Rapid Championship – Boys U12
European Youth Rapid Championship – Boys U16
European Youth Rapid Championship – Girls U14
European Youth Rapid Championship – Boys U18
European Youth Rapid Championship – Boys U14
European Youth Rapid Championship – Girls U10
European Youth Rapid Championship – Girls U16
European Youth Rapid Championship – Boys U10
European Youth Rapid Championship – Girls U18
European Youth Rapid Championship – Girls U8
European Youth Rapid Championship – Boys U8

A korábbi EB utánújabb érdekes Európa-bajnokságot láthattunk a nagyváradi korcsoportos nemzetközi versenyen. A korosztályok nemenként bontásával 12 korcsoportban zajlozzak az Európa-bajnoki küzdelmek. Szerény volt az érdeklődés e verseny iránt. A résztvevő nemzetek száma a legjobban “eleresztett” korcsoportban sem haladta meg a 14-et, a lányoknál a csúcs egy korcsoportban a 7 nemzet. Összesen 348-an ültek tábla mellé – 245 fiú és 103 leány – , ám a résztvevők 48%-a – 167 fő – román nemzetiségű. A ki és betelepítéshez kiválóan értő rendezőket nem zavarja, hogy létszám duzzasztásuk révén a EB tisztasága is megkérdőjelezhető. Több korcsoportban is a mezőny felét adják. Volt olyan korcsoport, melyben még annál is többen; a 10 éves lányoknál a 17 főből 9, a 12 éves kisasszonyoknál 22-ből 12 román nemzetiségű! Ehhez az arcátlansághoz asszisztált minden résztvevő nemzeti sakkszövetség. A nagyváradi 7 nemzet versenyen a lányok mezőnyében a 12 évesek korcsoportjában első kiemeltként Gaál Zsóka 9/8 pontos teljesítménnyel aranyérmet nyert. Demeter Dorina (9/5.5) szintén első volt a rajtlistán, s a lányok mezőnyében a 14 éves korcsoportban a 8 nemzet versenyén 5. helyezést ért el. A fiúk vetélkedésében a 16 éves korcsoportban 9 nemzet vetélkedésében Kozák Ádám (9/7) holtversenyes elsőként állt fel a dobogó 2. fokára. Persányi Barnabás (9/6) a 14 évesek között 14 nemzet vetélkedésében érte el 4. helyezését. Hogy újabban a MSSZ ifi szekciónak ez a fajta “óra csápolás műfaj”mennyire jelent komoly szakmai kihívást és mennyire mutat realisan is átlátható fejlőódést. az legyen a MSSz gondja. Mindenestre grat a nemzetközi verseny győzteseinek, érmeseinek és mindazoknak, akik gyarapították élőpontszámukat. Vagy ahogy mondani szokás: A gyerkőcök szokták a sakk légkört.

Gaal Zsoka

 

Demeter Dorina 4.helyezést ért el a feladatmegoldó Európa bajnokságon

European Youth Rapid and Blitz Championships 2018, July 31-August 5