Feljutottak az NB I/B-be

Feljutottak az NB I/B-be

A tavaly létrejött győri egyetemi integráció következtében a győri SZESE sakkszakosztálya igazolt játékosainak száma közel háromszorosára növekedett.
Nagy kihívás volt, hogy az addigi széchenyis és a csatlakozott apáczais két csapatból hogyan lehet egységes, ugyanazon célért küzdő gárdát kovácsolni. A sportegyesület feladata volt az is, hogy Szabó Zsolt vezetésével a szakosztály utánpótlásbázisát is kialakítsa.

Az NB II-es csapat irányítását dr. Gyurkovics Bence vette át, aki játékosként és csapatvezetőként is sokat tett azért, hogy a bajnokság Széchenyi-csoportjának nyertese lett az együttes. Ezzel jogot szerzett arra, hogy az NB I/B-be kerülésért osztályozó mérkőzéseket játszhasson, amelyek nagyon izgalmasan alakultak.

Finszter Máté

Az utolsó játszmában Forintos Győző nemzetközi nagymestert kellett legyőzni a feljutáshoz sötét színnel az első táblán Finszter Máténak. Több mint ötórás küzdelemben végül megszületett a győzelem.

„A következő szezonban egyértelműen a bent maradás a célunk. Kiépítjük az első csapat utánpótlásának számító NB II-es csapat alapjait is" – mondta dr. Balogh Tibor egyetemi docens, a sakkszakosztály vezetője.

Read previous post:
GRENKE Chess Classic 2017 FINAL

GRENKE Chess Classic 2017 (Karlsruhe GER) Thu 13th Apr 2017 - Sat 22nd Apr 2017 - Official Site 4th GRENKE...

Életmü díjat kapott sakk szakosztályunk mestere, Jakobetz László

Életmü díjat kapott sakk szakosztályunk mestere, Jakobetz László Vezetőedzőnket, Jakobetz László FIDE-mestert Budapesti Sakkozásért Díjjal tüntették ki a Bálnában megtartott Tavaszi...

CIKK vázlat

Chess Talent: Vincent meets Garry

Chess Talent: Vincent meets Garry By Frederic Friedel Here's how it began. Recently – actually at the end of August...

Közeledik a sakk-vb

Close