Fideszes kampányolás a nemzetközi sakkversenyen

Fideszes kampányolás a nemzetközi sakkversenyen

A megyei sakkszövetség elnöke szerint felháborító és példátlan dolog történt a hétvégi sakkverseny eredményhirdetésekor. Vérhozsánna!

Bartos Ferenc, a Csongrád Megyei Sakkszövetség elnöke szerint az eredményhirdetéskor felháborító és példátlan dolog történt. – Ferenczi Ferenc Tiszasziget polgármestere bejelentette, hogy a díjakat az egykori válogatott kézilabdázó, Bartók Csaba adja át, aki az 1-es választókerület fideszes országgyűlési képviselő-jelöltje. Majd kérte a polgármester, hogy aki teheti, menjen el szavazni április 8-án, és szavazzon Bartók Csabára. A teremben döbbent csend fogadta a bejelentést, a külföldi csapatok játékosai nem is értették, mi történik.

Ezután Bartók Csaba néhány szóban elmondta, hogy amennyiben megválasztják, most ígéretet tesz, hogy a sakkozók több támogatáshoz jutnak – számolt be a hétvégi sakkversenyről az elnök. Állítása szerint másokat is – még fideszes szimpatizánsokat is – felháborított, hogy fideszes propagandára használnak fel egy nemzetközi sportrendezvényt.

Bartos Ferenc lapunknak elmondta, adott már át politikus sakkversenyen díjakat, de soha nem jelezte politikai hovatartozását. – Seszták Miklós miniszteri kinevezése előtt a Magyar Sakkszövetség elnöke volt, és ebben a minőségében adta át a Magyar Női Egyéni Bajnokság díjait Kisvárdán 2012-ben. Rogán Antal a Budapesti Sakkszövetség elnöke, ő is többször adott már át díjat, de Nagykanizsa polgármestere is, aki a Magyar Önkormányzatok senior egyéni rapid bajnokságán volt díjátadó. Hogy ellenkező politikai beállítottságú példát is hozzak, Kozma József is adott már át díjat Szegeden megrendezett versenyen, a polgármester nevében. Korábban az egykori deszki polgármester, Simicz József is volt díjátadó a Deszken megrendezett versenyeken. De soha senki nem jelezte politikai hovatartozását, ezért is példátlan, ami a hétvégén történt Tiszaszigeten – hangsúlyozta a megyei sakkszövetség elnöke.

Ferenczi Ferenc huszonhárom fotót posztolt a versenyről a Facebook-oldalán, amelyek felén Bartók Csaba látható díjátadó pózban.

A nyertesek kupát, érmet és oklevelet kaptak, amit Bartos Ferenc elmondása szerint a nevezési díjakból vásárolnak a szervezők. Ez most ezer forint volt. Ebből még futja zsíros kenyérre, teára, kávéra és ásványvízre. – Eddig semmilyen külön díjazás nem volt. Most először fordult elő, hogy az összes versenyző kapott valamilyen könyvet. A nem helyezettek például Orson Scott Card Végjáték című könyvét és Anne Rice Vérhozsánna című vámpírtörténetét. Úgy vélem, ezek a jutalomkönyvek kampányajándékok lehettek – mondta a megyei sakkszövetség elnöke.

http://szeged.hu/hirek/35769-fideszes-kampanyolas-a-nemzetkozi-sakkversenyen.html

Read previous post:
Mérö László: Ki kit gyöz le?

Garri Kaszparov sakkvilágbajnokot már 1997-ben legyőzte a Deep Blue nevű számítógép, de akkor még reménykedhettünk, hogy az ősi távol-keleti játék,...

Fischer Random Chess Day 2: Nakamura Blunders Queen

[Event "FRchess"] [Site "Hovikodden, Norway"] [Date "2018.02.10"] [Round "4"] [White "Carlsen, Magnus"] [Black "Nakamura, Hikaru"] [Result "1-0"] [Variant "chess 960"]...

Interjú Rapport Tamással: A sakknak kellene lennie a legfontosabbnak a Ricsi életében

Gratulálunk Tamásnak és feleségének Erzsébet asszonynak, az egész családnak. Azért csak izgultak nyilván önök is,mert valóban egy pazar versenyt láttunk....

Open de Portugal 2018 FINAL – Végeredmény Magyarokkal

[/box] Portugal Open 2018, Lisbon GAMES [Event "Portugal Open 2018"] [Site "Lisbon"] [Date "2018.02.03"] [Round "1"] [White "Demchenko, Anton"] [Black...

Carlsen, Nakamura in high-stakes Chess960 match

Move over Mainz Chess960 is back in the spotlight for the first time in several years, as a high-profile match...

Close