Fideszes kampányolás a nemzetközi sakkversenyen

Fideszes kampányolás a nemzetközi sakkversenyen

A megyei sakkszövetség elnöke szerint felháborító és példátlan dolog történt a hétvégi sakkverseny eredményhirdetésekor. Vérhozsánna!Bartos Ferenc, a Csongrád Megyei Sakkszövetség elnöke szerint az eredményhirdetéskor felháborító és példátlan dolog történt. – Ferenczi Ferenc Tiszasziget polgármestere bejelentette, hogy a díjakat az egykori válogatott kézilabdázó, Bartók Csaba adja át, aki az 1-es választókerület fideszes országgyűlési képviselő-jelöltje. Majd kérte a polgármester, hogy aki teheti, menjen el szavazni április 8-án, és szavazzon Bartók Csabára. A teremben döbbent csend fogadta a bejelentést, a külföldi csapatok játékosai nem is értették, mi történik.


Ezután Bartók Csaba néhány szóban elmondta, hogy amennyiben megválasztják, most ígéretet tesz, hogy a sakkozók több támogatáshoz jutnak – számolt be a hétvégi sakkversenyről az elnök. Állítása szerint másokat is – még fideszes szimpatizánsokat is – felháborított, hogy fideszes propagandára használnak fel egy nemzetközi sportrendezvényt.


Bartos Ferenc lapunknak elmondta, adott már át politikus sakkversenyen díjakat, de soha nem jelezte politikai hovatartozását. – Seszták Miklós miniszteri kinevezése előtt a Magyar Sakkszövetség elnöke volt, és ebben a minőségében adta át a Magyar Női Egyéni Bajnokság díjait Kisvárdán 2012-ben. Rogán Antal a Budapesti Sakkszövetség elnöke, ő is többször adott már át díjat, de Nagykanizsa polgármestere is, aki a Magyar Önkormányzatok senior egyéni rapid bajnokságán volt díjátadó. Hogy ellenkező politikai beállítottságú példát is hozzak, Kozma József is adott már át díjat Szegeden megrendezett versenyen, a polgármester nevében. Korábban az egykori deszki polgármester, Simicz József is volt díjátadó a Deszken megrendezett versenyeken. De soha senki nem jelezte politikai hovatartozását, ezért is példátlan, ami a hétvégén történt Tiszaszigeten – hangsúlyozta a megyei sakkszövetség elnöke.


Ferenczi Ferenc huszonhárom fotót posztolt a versenyről a Facebook-oldalán, amelyek felén Bartók Csaba látható díjátadó pózban.A nyertesek kupát, érmet és oklevelet kaptak, amit Bartos Ferenc elmondása szerint a nevezési díjakból vásárolnak a szervezők. Ez most ezer forint volt. Ebből még futja zsíros kenyérre, teára, kávéra és ásványvízre. – Eddig semmilyen külön díjazás nem volt. Most először fordult elő, hogy az összes versenyző kapott valamilyen könyvet. A nem helyezettek például Orson Scott Card Végjáték című könyvét és Anne Rice Vérhozsánna című vámpírtörténetét. Úgy vélem, ezek a jutalomkönyvek kampányajándékok lehettek – mondta a megyei sakkszövetség elnöke.


http://szeged.hu/hirek/35769-fideszes-kampanyolas-a-nemzetkozi-sakkversenyen.html