Foci-vb 2018: Lessz e horvát csoda után magyar sakk csoda a sakkolimpián avagy hova tér a magyar sakk?

Foci-vb 2018: Lessz e horvát csoda után magyar sakk csoda a sakkolimpián avagy hova tér a magyar sakk?

Mármint a gödörből ki.Mert ha már nem lejtmenet lenne, hanem lejtszáguldás

A futball eltévedt a hazafelé vezető úton,hiszen a négymillió fős ország története során először bejutott a világbajnokság döntőjébe.És basszus II. Erzsébet unokája éremben bízhatott.Mint ismeretes, Vilmos herceg hatalmas focirajongó. Az immáron háromgyermekes apuka nem csak, hogy nézi a meccseket, de most a Twitteren üzent is országa válogatottjának amikor csillanni látszott a remyény.

[su_quote] Itt jegyzem meg,hogy az nem csoda meg nem véletlen, ha politikusok a foci sikerek mellé dörgölődnek. A magyar politikusok egyik taktikája szintén ez [/su_quote]

“Történelmet akartatok írni és meg is tettétek. Fantasztikus a világbajnoki szereplés és minden pillanatát élvezem. Megérdemlitek ezt az élményt – a futball hazatér!” – áll az üzenetben, melyet biztos, ami biztos Vilmos még egy W-vel is ellátott.Na bmeg ez nem jött be, de ez csak azért lehet, mert a labda gömbölyü és bizonya meglepetések világa vagyunk,nem csak fociban.Függetlenül persze a tegnapi zakótól az angol–horvát világbajnoki elődöntő eredményétől, egy sikert már elkönyvelhetett, Gareth Southgate, az angol válogatott szövetségi kapitánya: elegáns megjelenésével stílusikon lett.

[su_column]A történelem nem tért haza,de nekem a foci történelem angolból az a 6:3, amikor megnyertük az évszázad meccsét 6:3. Bocs, ide angol felsőfoku vizsi se kell.[/su_column]

Mint az senkinek sem újdonság, Angliában óriási hagyománya van a focinak, nincs olyan focikedvelő, aki ne ismerné az angol labdarúgást. Így hát azon sem lepődhet meg az ember, hogy az egyik legnagyobb német szupermarket hivatalosan is bejelentette, hogyha döntőbe kerül Anglia, akkor a mérkőzés napján, vagyis vasárnap, korábban, délután 3-kor bezárnak az üzletek, hogy minden dolgozó láthassa otthonról a meccset. Ez most hogy mennyiben módosul azt nem tudom, de mindenképp bravúrnak tekinthetjük az angol, de a francia foci fanok is, hogy Anglia és Belgium játszik a harmadik helyért.Bár nem vagyok foci szakember,de azt még én is tudom, hogy ez volt a mostani vébén a horvát csoda, mármint az,hogy vb dontőt játszhatnak. Hiszen valljuk be, itt nem csak papírforma tévedt el, hanem más is.

A nemzet macija is eltévedt, bár annak nem kell focizni sok lóvéét 🙂 [su_quote] De tuti, hogy az angol fanok a zakó után a klimóba vedelni tértek haza, ez afféle foci szokás is.Nézet és nemzettségzet független !?

[/su_quote]

Hiszen teljesen mindegy, hogy a technikai foci, vagy erő foci ér e majd célt a végén, vagy ez a siker titka együttesen akár az eddigi történéseknek is.Kétségtelen tény persze, hogy mára már felpörgött minden sport, de nemcsak szív diadala volt ez Horvátországi siker.Kellett szerencse is,hiszen a favorit sztár csapatok kudarca is volt ez a VB.Borithatnának papírformákat sokan. Már ha esélyt is kapna anyagilag és megfelelő szakmbereket.A sakkban !

HOPPÁ MAGYAR STADION GYÁROSOK

[su_quote] Horvát kapitány: Nincs normális stadionunk, de van szívünk és büszkeségünk [/su_quote]

A négymilliós országnak bejött az álom fociban és talán nekünk is bejön sakkban olimpián idén ? Miközben sokan mondják az okosok sakkban, hogy ha nagyobb egy ország, akkor nagyobb a merítési lehetőség mondjuk emberszámban és ugye ezáltal nagyobb az éremesély.Álljunk már meg egy szóra vagy két szóra. Miközben a Fide, a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) havonta dobja a listákat, a FIFA is ad ki focivilágranglistákat.

FIFA-VILÁGRANGLISTA FOCI, 2016. ÁPRILIS 7.Ilyen még sosem volt, 18. helyen a mieink!Azta, mindjárt dobok egy hátast.A százmilliárdokkal támogatott foci csak nem tán feltámadt ? De ha tényszerüen nézzük és nem a FIFA-világranglistát,akkor a magyar foci nem hogy válságban van,hanem a béka fenekén ? Ezt döntse el mindenki saját maga, mert nem kívánok a focistákkal opponálni. Ugyanolyan sportoló emberek mint akár a sakkozők.Igaz, a sakk aprót ér anyagilag meg pancser embereket a MSSZben.

És ha megnézzük A Fide, a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) havonta dobja a listákat,ott bár elökelőbb helyen állnak a magyarok sakkban, de én még ezt sem tekintem annyira domináns kérdésnek. Mert bár a két sportág látványsportja a foci, politika mentén is nem egy kategória.Álljunk már meg egy szóra megint. Most akkor, ki nyer ? Kis ország sok pénzel ? Nagy ország kis pénzel ? Vagy a szokásos már a napjainkra szinte minden sportra elmondható apró nüansz esete. Habár amíg más sportokban ugyan tiltott a kokszolás, a sakk mégis legális kábszert kapott a mára már a szuperszünikus szinTen embert gyalázó sakkprogikkal.A szerencse nyer a sportban ma ? A felpörgött sportban.

[su_quote] A legtöbbet mint ha a magyar foci kapná zsozsóban !

[/su_quote]

Mennyi, mennyi megválaszolatlan kérdés. Hogy tuti, hogy a foci vébé után a foci szakemberek is keresni fogják a titkot, okokat. És persze minden siker megmagyarázható valahol. Csak csoda kell ? Vagy mi még ? Mert azt azért el kell ismerni, hogy az orosz foci vb és egyáltalán a foci vébék megállítják a földgolyót.

[su_quote] Meg náhány agyament politikus esze is megállt jó ideje agyilag, de ez nem csoda. Tény ! [/su_quote]

De abban biztosak lehetünk a foci vébé-láz is lecseng vasárnap után. Habár sűrű napja lesz a sportkedvelőknek Július 15, hiszen a 2018-as labdarúgó-vb döntőjét és a wimbledoni tenisztorna férfi egyes fináléját is akkor rendezik. Sokakat azonban felbosszant, hogy a két esemény nagy valószínűséggel egymásba csúszik majd.

Hát mit ne mondjak, engem nem 🙂 Engem egy dolog bosszant, de nagyon. Miközben tudok örülni minden csodának, még a Horvátoknak is.De tulajdonképp mindegy számomra, hogy ki nyeri a csodát fociban. Egy dolognak tudnék örülni és még nyilván nagyon sokan mások is.

[su_quote] Ha minden sport egyformán esélyt kapna anyagilag arra,hogy akár csodát tehessen. Vagy legalábbis esélyt, esélyegyenlőséget. Mondjuk a sakkban.Mert bár egy igen szük ösvény választ el a sportokban sikert a kudarctól olykor, netán a csodától.De ugye mint ismert,a sikerhez, de még csodához sem árt a pénz. De még az elhivatott sakk szakemberek . Hát nem ? kedves MSSZ. [/su_quote]

Bár ami magyar sakkot elnézve a MSSZel és persze sakk fanokkal csodát várnak, remélnek ! ?

Az idei, 43. Batumi Sakkolimpián és persze más sakk csodákat is.Nem árt tudni,hogy a csoda semmi más, amely szöges ellentétben áll a természet törvényeivel még a sportban is. És bárki is hozta, hozza ezeket a törvényeket, akár Isten,akiben én hiszek.A magyar sakk csodákhoz több pénz, komolyabb MSSZ kellene. [su_quote] De már csak az a kérdés,hogy elég e x évente csodát várni, mert olimpia jön. Meg a zseton a zsebbe. Tromsoban anno csoda volt , hát mint ha eltartott volna a csodára való rápihenés ? Sokaknál ?

[/su_quote]

És már látom magam előtt, hogy mondjuk a politika hogyan húz hasznot majd az Európai csodából, hiszen itt már akár a Francia, akár a Horvátok nyernek. Vitathatatlan,de tény a labda most Európába gurul majd. Ez pesze nem baj,sőt !Már csak az kérdés a sakkozóknál, hogy Lékóéknak lesz e szeencséjük,vagy bemegy pár szokásos remi kapufa? A magyar Sakkszövetség valamiért kihagyta Rapportot,szerintem méltatlanul.Habár a MSSZ taktikailag sem volt soha zseni, de ez látszik sajnos a magyar sakkon is.

A mostani foci vébén ugye gyakan elhangzott, hogy Messi sokat fetrengett.Márpedig a magyar Rappot Ricsink SAKKJA nem az remis, fetrengős sumák fajta. Mint egyeseké versenyekre járásban sem.Mert ha és amikor bevillan a magyar kis zsenink ott nincs kapus a világon, aki védjen. De az is igaz, hogy Lékóéknak a Messi szintjét kell-kéne hozni,vagy marad a Horvát csoda. Hát itt vannak kételyeim. Hát még a MSSZ el szemben. De ha má kapufákat rugnak remikkel, má az sem semmi. Ugye tetszenek érteni. Az már csak apróság, hogy a MSSZ ifi vezetése képtelen a fiatalokat felhozni és az öreg fiúkkat futtatni, akik ingáznak a passziv sakk versenyzési szokások és a pénz csapdájában ?

Mennyi, mennyi csoda

Nagy pénz nagy foci. A magyar ? 🙂 Nagy pénz kicsi sakk, Kevés pénz kicsi sakk. Mennyi, mennyi csoda,amit varázsol a MSSZ. Vagy elvarázsol ?