Foci vb: Immár Brazília is kiesett, csak európai csapatok a négy között – FOCI -MACI-LELÁTÓ ROVAT

Foci vb: Immár Brazília is kiesett, csak európai csapatok a négy között FOCI-MACI-LELÁTÓ ROVAT

Az esélyeseknek vélt csapatok úgy hullottak ki ezen a foci vébén, mint a legyek. Igaz, a magyar válogatott már 1986 óta nem részese a nagy shownak. Még szerencse, hogy a magyar válogatott nem jutott ki, mert spórolhattak is a magyar fanok 🙂 Ezzel vígasztalja a magyar fanokat az az MTI ? 🙂

Nem olcsó mulatság a futball-vba kibiceknek sem KLIKK ELOLVASOM

Alaposan pénztárcájába kell nyúlnia annak, aki a helyszínen kívánja átélni az oroszországi labdarúgó-világbajnokság hangulatát, s ez még akkor is igaz, ha egyetlen meccsre sem látogat ki. A 11 rendező város hivatalos szurkolói zónájában, ahol kizárólag a vb szponzorainak termékeit lehet megvásárolni, például 350 rubelbe, azaz közel 1600 forintba kerül egy négydecis sör, de ugyanennyit kóstál egy saslik is. Egy hamburgert és egy pohár italt tartalmazó menüért majdnem 3500 forintnak megfelelő rubelt kell fizetni. A szurkolók többsége természetesen számos ajándéktárggyal tér haza, amelyek szintén beszerezhetőek az úgynevezett Fan Festen. A hivatalos boltban a kabalafigura, a Zabivaka nevű farkas kisebbik verziója 9000, a nagyobbik 13 500 forintért vásárolható meg. A hivatalos labda legolcsóbb típusa közel 7000, a jobb minőségű replika ennek duplájába kerül, míg az eredeti játékszer, a Telstar 18 fekete változata, amelyet a csoportkörben használtak 40 000, a piros pedig, amellyel a kieséses szakaszban játszanak 45 000 forintba kerül. De az apró relikviák sem olcsóak, a kabalafigurát ábrázoló hűtőmágnes például 2250 forintba kerül, míg a világbajnoki trófea alig négycentis másolatáért 3500 forintnál is többet kérnek el. A pólók széles választékának darabjainak általában 2000, míg a galléros verziónak 3500 rubel az ára, azaz 9000 és közel 16 000 forint. A szurkolói zónákban minden egyes meccsnapon több ezer szurkoló gyűlik össze, s bár ha nem a házigazda oroszok játszanak, most már közel sincs telt ház, mivel a csapatok több mint háromnegyede – szurkolóikkal együtt – már hazautazott. Pénteken így is legalább tízezren verődtek össze a francia-uruguayi (2-0) és a belga-brazil (2-1) negyeddöntőre a moszkvai Veréb-hegyen kialakított Fan Festen, amely 25 ezer érdeklődő befogadására alkalmas. (MTI)

Hát akkor Showtime

A brazil lányok is immáron hazautazhatnak, dehogy a foci show részei maradnak a jövőben is, az szinte tuti. Az olykor vagy többnyire felül semmiben való női szurkolás, a ruha híján testfestéssel öltözködés eddigi vb képein is látszik, voltak és lesznek követői a stílusnak. De mielőtt sokan megbotránkoznának a foci sztárok újabb allűrjein vagy a hölgyeken, jobb ha tudjuk.

A világban szinte mindenhol egyértelmű a fociban, hogy a pénzről szól minden, és hogy a pénz a legfontosabb. A média szórakoztató szerepe az anyagi haszonnal is egy olyan fogyasztói réteget, attitűdöt kultivál, ami egyértelműen hatással van napjaink, a politikából már ismert szerepvállalásra is.

Hát akkor, Show Time

Panem et circenses – kenyeret és cirkuszt a népnek – hangzott a római uralkodó osztály jelmondata, mellyel hosszú időn át sikeresen szerezte meg alattvalói széles tömegeinek szimpátiáját és támogatását. Ahogyan napjainkban is, hiszen az alattvalók elfelejtették már akkortájt is,hogy a szenátorok mennyit loptak.

Szóval van miről beszélni nekünk a magyaroknak is. Habár azt gyorsan hozzáteszem, hogy engem már nem érdekel ez a a magyar foci.

Miközben egyébként vannak ember feletti sport teljesítmények a fociban, de mint ha egy torz világ kábítószerének a fogságában élnének. Vagy csak az értékrendek torzulnának.

Két legyet egy csapásra ?

Hát persze. Ezerszer leírták már, hogy a szabadság Harley-Davidsonon érkezik. Vannak azok a pillanatok, amelyek meghatároznak, amelyeket átélve gazdagabbá válsz, mondjuk végre teli torokból énekelheted a Metallicával gyermekkorod kedvenc számát, vagy éppen álmaid motorjára pattanhatsz fel és túrázhatsz egyet. Egy Harley-Davidsonnal krúzolni márpedig maga a rock and roll, a színtiszta szabadság. Milliószor leírták már, motorozni jó dolog, Harley-val tenni ugyanezt feledhetetlen. Mi a titok? Sokszor megkaptuk már a választ, a képlet soktényezős, ráadásul szavakkal körülírni olyan, mint amikor a szivárvány színeit próbáljuk elmagyarázni egy olyan embernek, aki vakon született, nem adja vissza az élményt, a titkot nem fedi fel. Ahhoz, hogy megtudd, ki kell nyitnod Pandora szelencéjét, azaz nyeregbe kell szállnod.

Nincs ez másképp a foci stadionokban sem

Azzal, hogy erről írtam én magam is hozzájárultam a cirkuszhoz ?

Én csak egy és a napjainkban se érdektelen kérdést teszem fől: Miként válhat egy társadalom legfőbb szórakozásává a foci, ha amikor elfogy a foci varázs és mondjuk lement a vébé is. Vajon olyannak kell lenni e sokaknak, mint a drognak és foCi függővé válni. Hé Barátom, a focin túl is van élet 🙂

Miközben sem a nemzeti és a globális érdekek sem tudnak harmóniát teremteni, de még esélyegyenlőséget sem a sportban. De még a hétköznapi életben sem.

Mert lássuk be,ilyen kocsikkal nemhogy a World top sakkozók, de még sokan nem járnak

Habár a politikusok köztudottan a lopással keresik a milliókat, milliárdokat. Minden már csak nézőpont kérdése. Kinek mennyi jár..

Az Audik, Bentley Continentalok, Range Roverek és a különböző AMG Mercedesek említésre sem méltóak, sőt a Ferrarik, Porschék is csak annyira ritkák náluk, mint nálunk a Suzukik egy Tesco-parkolóban. A legnagyobb sztárok már hipersportkocsikkal járnak. Csak pár VIP-autókollekció.


Az ötszörös aranylabdás a világ egyik legjobban fizetett focistája, a Barcelona ugyanis a tavalyi szerződés-hosszabbítás óta heti 185 millió forintnak megfelelő összeget fizet neki. Ehhez képest nem is olyan vészes, hogy a tekintélyes autógyűjteményére „mindössze” 1 milliárd forintot költött, 5-6 hétnél nem kellett többet fociznia érte.

A gyűjtemény legbecsesebb darabja egy Pagani Zonda Ferrari 335 S Spider ScagliettiFORRÁS: SOTHEBY’S

Neymar Jr. (Brazília)

A brazil válogatott és a PSG világsztárjának keresete még C. Ronaldóét és Messiét is megelőzi,a heti fizetése ugyanis 220 millió forintnak megfelelő összeg.Az autógyűjteménye értékét 1,5 milliárd forintra becsülik, ennek kétharmadát a kollekció legértékesebb darabja, egy Maserati MC12 teszi ki.

 

a heti fizetése ugyanis 220 millió forintnak megfelelő összeg.

FORRÁS: INSTAGRAM

Maserati MC12 A 630 lóerős, Ferrari Enzo-technikára épülő sportkocsi a donornál is sokkal ritkább, mindössze 50 darabot gyártottak belőle 2004 és 2005 között. Neymarnak van még egy Audi RS7-ese, Ferrari 458-asa, egy Audi R8-asa, Porsche Panamerája és Volkswagen Touarege is.

 

Robert Lewandowski (Lengyelország)

A lengyel válogatott legnagyobb sztárja legszívesebben a 740 lóerős Ferrari F12 Berlinettával megy edzésre, de ha hosszabb utakra kényszerül, akkor a kényelmesebb és halkabb Mercedes CL 63 AMG-t, vagy a Bentley Continental kabriót, esetleg a Bayern München főszponzorától kapott hivatali autót, az Audi RS7-et vagy SQ7-et választja.

Robert jó ízléssel vett autót a feleségének is Porsche Cayenne GTSFORRÁS: GTSPIRIT

 

Harry Kane (Anglia)

 

Az angol válogatott és a Tottenham Hotspur 24 éves játékosa a hazai termékekben bízik, ugyanis kizárólag brit autói vannak. A hétköznapokon egy Jaguar F-Pace-t használ Jaguar F-PaceFORRÁS: THE SUN

FORRÁS: BENTLEY

 

Mohamed Szalah (Egyiptom)

Az egyiptomi válogatott csatára Liverpoolban él, és az életvitelével is az angol focistákat másolja. Autóparkjának értéke megközelíti az egymilliárd forintot. FORRÁS: FERRARI

 

Paul Pogba (Franciaország)

FORRÁS: TWITTER A Manchester United középpályása az egyik legnagyobb és legdrágább luxusautó-gyűjtemény gazdája. Ő sem tudott ellenállni a Bentley Continentalnak

 

Andrés Iniesta (Spanyolország)

A Barcelona sztárja is impozáns gyűjteménnyel rendelkezik autók terén. Hivatalos Nissan-nagykövetként nem mondhatott nemet arra az ajánlatra, hogy fogadjon el egyet a Barcelona mellett készülő Pulsarokból, a megkapott példányt maga Iniesta vezethette le a gyártósorról. A Barcelona sztárja is impozáns gyűjteménnyel rendelkezik autók terén. Hivatalos Nissan-nagykövetként nem mondhatott nemet arra az ajánlatra, hogy fogadjon el egyet a Barcelona mellett készülő Pulsarokból, a megkapott példányt maga Iniesta vezethette le a gyártósorról. Iniesta a Bugatti Veyronjából kászálódik ki FORRÁS: TWITTER

 

Luis Suárez (Uruquay)

A Barcelona csatára a terepjárók nagy barátja. A garázsában többek között áll egy BMW X5, egy Range Rover Sport, egy Range Rover Evoque, egy Audi Q7, egy Cadillac Escalade és még egy Hummer H3 is. Mivel az Audi neki is bármilyen autót ad ingyen A Barcelona csatára a terepjárók nagy barátja. A garázsában többek között áll egy BMW X5, egy Range Rover Sport, egy Range Rover Evoque, egy Audi Q7, egy Cadillac Escalade és még egy Hummer H3 is. Mivel az Audi neki is bármilyen autót ad ingyen A Barcelona csatára a terepjárók nagy barátja. A garázsában többek között áll egy BMW X5, egy Range Rover Sport, egy Range Rover Evoque, egy Audi Q7, egy Cadillac Escalade és még egy Hummer H3 is. Mivel az Audi neki is bármilyen autót ad ingyen FORRÁS: TWITTER

 

Cristiano Ronaldo (Portugália)

A Messihez hasonlóan öt Aranylabdával rendelkező focistája él-hal az erős autókért, amit az instagramos képei is bizonyítanak, mivel egyiken sem látható 500 lóerőnél gyengébb kocsival. FORRÁS: BUGATTI

The top cars bought by FIFA World Cup footballers – Car Keys

Ha ennyiért nem is,de a magyar focisták se
éhbérért imitálják a focit

Ha ennyiért nem is,de a magyar focisták se
éhbérért imitálják a focit

se szeri, se száma azoknak a híreknek,ahol fölmerül, hogy vajon mennyit keresnek a magyar focisták és sokszor ellentmondásos infókat látunk. De néhány dolog tény. Annyit nem, mint az ugynevezett világklasszisok,de böven az átlag fölött. Sőt, még bővebben az úgynevezett több diplomás szakmákkal szemben is. Ugyanakkor tény,hogy a futball iránti elfogadottság mértéke hazánkban nem mellőzi azt sem, hogy maguk az emberek párt érdekekmentén szeretik vagy nem a stadionok országát. Másfelől a magyar foci napjainra értékvesztett is lett, hiszen a magyar válogaott 76 üte nem jutott ki foci világbajnokságra.

Átlagosan 2,6 millió forint körül keres a magyar focista

– A hazai futballisták szuperbruttó keresete 2,6 millió forint körül mozog. Egy magyar futballista 2016-ban nettó 1,8 millió forintot vitt haza, míg idén ez az összeg az ekhós adózási forma változása miatt már körülbelül 2 millió forintra emelkedhet – mondta el a Digi Sport Reggeli Start című adásában Szabados Gábor. A sportközgazdász kifejtette, azt tudni kell, hogy óriási a különbség a legjobban és a legrosszabbul kereső itthoni labdarúgók bére között, hiszen míg a legfelső kategóriába esők 5-10 milliót is zsebre tesznek, addig az alsó szint néhány százezer forint. Így azt lehet mondani, hogy a valódi átlagfizetés, melyet a focisták legnagyobb hányada megkap, nagyjából nettó 500 ezer–1 millió forint lehet.

– Hiába duplája egy osztrák élcsapat költségvetése a Ferencvárosénak – melynek mintegy 14 millió eurós büdzséje van –, a fizetések nagyjából ugyanazok, mint például a Rapid Wiennél. Viszont azzal, hogy nőnek a fizetések, a színvonal láthatóan nem emelkedik. Az ugyanakkor biztos, hogy az NB I-ben most jobb játékosok játszanak, mint néhány éve, hisz a magas bér olyan légiósokat, magyar válogatott játékosokat csábított haza, akik egyébként nem lennének itt. Varga Roland ezzel a teljesítménnyel pár éve már rég nem Magyarországon játszana – állítja Szabados. Ez azért elég élesen rávilágít a kialakult helyzetre.

A nagy fizetésért a harmatgyenge magyar bajnokságba is hazajönnek a játékosok, így a jó magyar futballisták inkább vállalják saját teljesítményük romlásának lehetőségét is a komolyabb bérért cserébe.

Elkeserítő diagnózis.

Szabados Gábor arra is kitért, hogy a focisták azért tudnak többet keresni, azért van több pénz ebben a szektorban, mert jobb a pénztermelő képessége, mint az egészségügynek vagy az oktatásnak. Egy tanítónak vagy orvosnak ezért nem lesz ekkora bére. Viszont hiába van sok pénz, az nem a piacról származik, így nem javítja a minőséget sem. – A bevételek nagy része nem a fogyasztótól jön, nem piaci alapú. A tévés jogdíjaknak is csak egy része piaci alapú, hisz az állami sportcsatorna közvetít, és nagyjából dupláját fizeti, mint egy korábbi magáncég – mondta a közgazdász. A tévés bevételek mellett a csapatokhoz egyedi kormánydöntéseken, sima kormányhatározatok útján kerülnek pénzek, no meg ott van a társasági adó, melyet focistafizetésre ugyan nem lehet elkölteni, de óriási mennyiségű egyéb költést ki lehet váltani vele, így a végén mégiscsak jut máshonnan magasabb bérre. Ráadásul, mint azt számos edző, volt játékos hangsúlyozta a közelmúltban, nincs elvárt magas teljesítményhez kötve, hogy valaki megkapja a több milliós fizetést, így a langyos vízben egyre több, korábban kiemelkedő képességű futballista evickél hétről hétre. Viszont a klubcsapataink egyik nemzetközi kupában sem vitézkednek.


Az Európa Labdarúgó Szövetség nyilvánosságra hozta, hogy az NB I klubjai a 2016-os üzleti évben összesen 44 millió eurót költöttek bérekre, ami azt jelenti, hogy egy átlagos csapat 3,7 millió eurót (1,15 milliárd forintot) szánt a fizetésekre. Ezzel egyébként az európai rangsorban a 24. helyen van a magyar bajnokság.

A jelentés szerint ennek az összegnek a 71%-a kerül a labdarúgókhoz, a maradék 29% pedig az egyéb személyzethez. A qubit.hu ezen információk ismeretében próbálta meg kiszámolni azt, hogy mennyit is keres egy átlagos magyar focista havonta. Az eredmény szerint évente százezer euró, havonta 8313 euró (2,58 millió forint) egy átlagos játékos fizetése. Az összeg természetesen bruttó, vagyis amit ténylegesen hazavihetnek, az átlagosan 1,3 millió forint.

A látszat ellenére egyébként nem annyira magas ez a szám, ugyanis, mint tavaly a Fókuszból kiderült, a Videotonban futballozó Juhász Rolandnak 8 milliós fizetése van, míg a Fradinál is igencsak nagy számban vannak az 5 millió feletti bérek.

Érdekesség, hogy míg a horvátok és a lengyelek előttünk vannak az UEFA jelentése szerint, addig a szerbek, szlovénok, szlovákok jóval hátrébb vannak a fizetési rangsorban, így fordulhat elő az, hogy egy jó szerb játékos számára is elég vonzó az NB I.

he Best And Worst Famous Cars Of This Year’s World Cup

Izabel korábban a Szpartak Stadionból csekkolt be:

Azelőtt pedig Párizsból szurkolt:

 Maci hiradó 🙂

Nem Magyarországon történt, amit ez a videó megörökített, de hamarosan miránk is ez vár?

 

Szóval a MEDVE után itt van a róka

Helló Pomáz, megjött Vuk. Mármint egy igazi, az anyjával együtt

Szóval a MEDVE után itt van a róka, sőt, rókák! De semmi ok az aggodalomra. Az MTI képszerkesztőségén kiadott fotókon legalábbis idillinek tűnik az anya és kölyök vörös róka (Vulpes vulpes) péntek délutánja. A képek a Pest megyei Pomáz környékén, egy erdőszéli réten készültek. Magyarországon egyébként az 1990-es évek közepétől erősen megnőtt a rókaállomány, ma már ezer hektáronként átlagosan több mint tíz róka él, és megkezdődött a rókák urbanizációja, azaz városban megjelenése is – nagyjából két éve már budai rókainvázióról is hírt adhattunk.