Foci-vb: Kapcsoljuk a foci vb lelátót és egyik macink is bejelentkezett

Jövünk a focival és a macival ahogyan korábban igértük Kapcsoljuk a lelátót

FOCI MACI LELÁTÓ

A meglepődés, a csodálkozás a megértés kezdete. Kiesnek az esélyesek a foci vébén, a maci zongorázik, netán sziklát mászik.

Mások meg érdekesen sakkozznak

Az viszont nagyon érdekes, hogy az államilag százmilliárdokkal támogatott magyar foci 86 óta nem jutott ki vébére. Igaz, a sakkba is dobtak kis aprót. Vagy csak megvették egyesek ? Vagy csak magára hagyták a sakkot?

Na de a mi kedvencünk a Maci 🙂 IS.

Hétfő este egy barnamedvét filmezett le egy vonaton utazó pécskai férfi a Maros-ártér Tájvédelmi Körzet területén. Sajtóhírek szerint az elmúlt napokban a közvetlen a magyar határ mellett fekvő Kispereg és Tornya környékén is láttak felbukkanni egy-egy (vagy ugyanazt a) mackót. A magyarországi média beszámolt arról, hogy miután Csongrád megyében befogtak egy – feltehetően a Felvidékről átkóborolt – medvét, s azt visszavitték a szlovák határ közelébe. A Dél-Alföldön ismét felbukkant egy példány, ezúttal Makó és a magyar–szerb határ környékén. Nem elképzelhetetlen, hogy ez az állat tévedt át a Arad megye nyugati, dél-nyugati részére is.

A macinak a magyar foci válogatottba a helye, mert jobban fut 🙂 És mi is imádjuk

[huge_it_video_player id=”269″]

World Cup 2018: Heartbroken Japan fans clean stadium in tears following last-gasp loss to Belgium

A japánok kiesek ugyan, de mutattak valamit, amit sok sportoló és szakvezető meg tanulhatna.
A sakkban is egyes sakk vezetőknél és persze a fociban is. Nem magyarázkodtak meg rizsáztak mert kiestek.
A szigetország futballistái mindent kiadtak magukból tegnap a belgák elleni nyolcaddöntőben, két góllal is vezettek, végül mégis kiestek. A világbajnokság eddigi talán legizgalmasabb összecsapását követően azonban nem mérgelődtek, nem kerestek kifogásokat, csalódottságukat nem agresszív cselekedetekkel vezették le. A csapat tagjai kitakarították az öltözőt, a szurkolók pedig ugyanezt tették a stadionnal. Japánról sok szempontból példát vehetne a világ, a tegnap este történései pedig számunkra is tanulsággal szolgálhatnak.
Köszönjük – írták oroszul.

Mindeközben a szomorú japán szurkolók sem tétlenkedtek: ők a stadionban túlóráztak, a lelátón, illetve a kispad körül takarították el minden szemetet. Itt azt is megmutattuk, milyen szívbemarkoló jelenetek történtek a pályán a lefújás után.

 

Japan fans get over their heartbreak by cleaning the Rostov Arena at full-time after defeat to Belgium

 

[huge_it_video_player id=”268″]

RUSSIAN


Russia’s super fan Natalya Nemchinova correctly predicted they would beat Spain on penalties

 

 

BRASIL

HOTTEST FIFA Fans Who Will Have You Drooling Uncontrollably

Bear, Lion And Tiger Brothers Haven’t Left Each Other’s Side For 15 Years

Az igazi dzsunel konyve
Az oroszlán, a tigris és a medve, ők hárman a legjobb barátok, immáron 15 éve; tragikus történetük az egész világot bejárta!

Az alábbiakban az igaz barátságról olvashatsz egy történetet. Szinte hihetetlen elhinni, de három nagyragadozó, egy medve, egy oroszlán és egy tigris hosszú évek óta a legnagyobb barátságban élnek.
A sorstársakat külön ketrecben helyezték el, de a „Noé Bárkája” szervezet munkatársai észrevették, hogy a gondoskodás ellenére az állatok állapota szemlátomást romlik. nem vettek magukhoz élelmet és folyamatosan szomorúnak tűntek. A szervezet vezetősége aztán úgy döntött, hogy vállalják a nyilvánvaló kockázatot és egy ketrecbe zárják a három különböző állatot. A legnagyobb meglepetésre azonban a medve, az oroszlán és a tigris tökéletesen kijöttek egymással és immáron 15 éve élnek a legnagyobb barátságban.

Bár ez az egyetlen olyan eset, ahol három csúcsragadozó a legnagyobb egyetértésben és barátságban tudott együtt élni.

2001-ben, rettenetes állapotban mentették ki őket egy drogbáró pincéjéből.

Azóta pedig Baloo, a medve, Leo, az oroszlán és Shere Khan, a tigris gyakorlatilag elválaszthatatlan egymástól. Kimentésük után egyből Georgiába vitték őket, a Noé Bárkája elnevezésű állatmenhelyre, ahol a gondozók minden létező követ megmozgattak, hogy a három, sokat megélt jó barát együtt maradhasson. Szerencsére sikerrel jártak.
Azóta több mint 15 év telt el, a menhely vezetője pedig azt mondja, ezidő alatt a három barátot csak egyetlen egy alkalommal választották szét. Éspedig akkor, mikor kioperálták Baloo nyakából azt a láncot, ami a pincében töltött idő alatt gyakorlatilag belenőtt a húsába.

Allison Hedgecoth, az egyik gondozó elmondta, szerintük a közösen átélt traumák miatt kerültek ezek az állatok ennyire szoros kapcsolatba.

[su_quote]A legnagyobb bizonytalanságban, a kínzások közepette csak egymásra számíthattak. Egymásból merítettek erőt és ez olyan szoros kapoccsá vált hármójuk között, amit mi emberek is csak nehezen érthetünk [/su_quote]

A gondozó szerint Baloo, Leo és Shere Khan boldogok és kiegyensúlyozottak jelenlegi otthonukban.

https://www.boredpanda.com

Rock climbing bears in Santa Elena Canyon,…
hegymászó medvék egy függőleges sziklafalon

Manapság nehéz mexikói barnamedvéket találni, mert mint oly sok más állat, ők is a kihalás szélére sodródtak ez elmúlt évek során a különböző emberi tevékenységeknek köszönhetően. Igen ritkaság számban megy, ha valaki mégis megpillantja őket, az pedig még ritkább, ha hegymászás közben látjuk a barnamedvéket!
Stephanie Latimer kajakozás közben figyelt fel a veszélyeztetett faj két példányára, egy anyamedvére és bocsára, akik éppen a Santa Elena Canyon egyik sziklafalát mászták meg, hihetetlen ügyességről téve tanúbizonyságot.


3:11PM BST 01 May 2014
https://www.telegraph.co.uk

Bear breaks into house, plays the piano but not very well

Kislány a zongoránál ? Nem ! Egy maci !

A washingtonpost számolt be korábban 2017 ben, a Colorado állambeli családi házban történtekről-a biztonsági kamera által rögízett felvétel azóta is pörög a neten.
A termetes fekete medve vélhetőleg néhány finom falat reményében osont be a házba az egyik nyitva hagyott ablakon keresztül.És, ha már ott volt az a zongora…

A családtagok igencsak meglepődtek, amikor a “betörő” nyomait keresve, a biztonsági kamera felvételéből rájöttek, hogy egy medve forgatta fel a házat. De akkor lepődtek csak meg igazán, amikor meglátták, hogy a kíváncsi állat még “zongorázott” is egyet, amíg a házban szimatolt. Miután felforgatta a konyhát némi nassolnivalóért, párszor felágaskodott a zongorára, majd nyugodtan továbbállt, mint aki jól végezte dolgát.

A család egyébként szereti a medvéket, de örülnek annak, hogy a hívatlan vendég nem maradt túl sokáig és nem okozott még nagyobb felfordulást a házban.