Gledura: már rám fért egy kis pihenö

Gledura: már rám fért egy kis pihenő

 

A minden idők legrangosabb és legjobban díjazott (25 250 euró)romániai versenyén a 48 profi az A csoportban indult. A tizenhárom nemzetet felvonultató mezőnyben 18 nagymester és 17 nemzetközi mester játszott egymással.

A hétnapos, kilencfordulós, svájci rendszerben lebonyolított főversenyen az egri fiatal öt győzelmet aratott, három döntetlent ért el, és mindössze egyszer szenvedett vereséget, ám ez a végeredményt jelentősen befolyásolta.

– Csupán a moldáv Dmitrij Szvetuskin győzött le, és az elsőség kérdését ez döntötte el közöttünk – fogalmazott Gledura Benjamin, aki hat Élő-ponttal gyarapította világranglista pontjait, így immár 2606 szerepel a neve mellett.

A megyeszékhelyi nemzetközi nagymester úgy utazott a korondi rendezvényre, hogy előtte járt az Egyesült Államokban, míg korábban maga mögött hagyott két olyan hónapot, amelyre az elmúlt években nem akadt példa.

 

– A nyári versenyidényem most másképp alakult, mint előzőleg, ami azt jelenti, hogy több időt tudtam a felkészülésre fordítani, és nem verseny követett versenyt egymás után – említette Gledura. – Rám is fért már ez a fajta időszak, míg a folytatást a csb-k jelenti eléggé sűrű menetrend szerint. Legközelebb a német Bundesliga jelentett majd kihívást, majd pedig Barcelonában tíz fős, meghívásos körversenyre utazok. Bevallom, látva a híradásokat, örülök, hogy ez még kicsit később lesz…

Eb helyett az olimpia
A magyar válogatottban már bemutatkozott Gledura Benjamin nem bánkódik amiatt, hogy a Krétán október 27. és november 6. között sorra kerülő csapat Európa-bajnokságon nem vehet részt. Balogh Csaba szövetségi kapitány ismét számíthat az egykori világbajnoki döntős, kétszeres olimpiai ezüstérmes Lékó Péterre, aki mellett Rapport Richárd, Almási Zoltán és Berkes Ferenc helyét biztosra lehetett venni. Ötödik játékosként Erdős Viktor kap lehetőséget, aki a minszki Európa-bajnokságról kiharcolta a kieséses rendszerű Világkupán való szereplés jogát. Az egri sakkozó így 2018-as sakkolimpiára készülhet.

III Ceramica Corund 2017 2017-09-26 – 2017-10-02 final
Read previous post:
Happy 35th Birthday Levon Aronian!

Levon Grigori Aronian (Armenian: Լևոն Գրիգորի Արոնյան; born 6 October 1982) is an Armenian chess Grandmaster. On the March 2014...

A wonderful evening with Magnus Carlsen in Singapore at the Norwegian … Magnus Carlsen playing 16 simultanous games of chess at residence of .

A wonderful evening with Magnus Carlsen in Singapore at the Norwegian ... Magnus Carlsen playing 16 simultanous games of #chess...

European Youth Grand Prix 2nd Leg 2017-10-04 – 2017-10-14

Magnus Carlsen finally 1st again! Read more about the Isle of Man tournament on his official blog

Congratulations to World Champion Magnus Carlsen, winner of IoMchess 2017! RAJT-CÉL GYŐZELEM A MAN-SZIGETEN A háromszoros világbajnok norvég Magnus Carlsen...

III. World Chess Championship for Disabled 05. – 13. October 2017 in Dresden

Close