Gondoltál e már arra, hogy mit hagysz magad után…

Gondoltál e már arra, hogy mit hagysz magad után…

Ki mondja meg, hogy a halottak napján a biztonságos magányban, a föld alatti emberek múltja vagy fölötte, a jelennek,a jelenlegi sakk hatalmasok melyik sakk változatát őrzik meg az emberek?

Nem számít gondolhatod,hogy mit írnak a gyászjelentésedbe, mivel nem leszel ott, hogy elolvasd. Az újság is elhalványul, a papírt meg majd bezúzzák. A nyom, amit magad mögött hagysz, mélyebb kell legyen. A nyom, amit magad mögött hagysz, az semmi más nem lessz csak az, ami egyesek lelkén szárad..Még a sakkban is ! Gondoltal e már arra, hogy akár top sakkozóként,vagy sakk funkcionárusként csak a kötelező dolgaid vannak ? Nem az én asztalom,különben is van neked elég dolgod.Mennyi szánalmas ember van! Ki ne ismerné,tudná, látná azt. hogy mennyi megszédült ember van még a sakk hatalomban is.Hány kifogásod van ? Miközben a MSSZ ben még a kifogást sem tudják kezelni, helyette lapítanak.Vagy csak egymásra mutogatnak. Mennyi szánalmas ember van, akik azt hiszik, hogy az időnyerés taktikája minden alól fölmentést ad. Nem barátaim, sajnos nem.Dicsőséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Ott a sakk katedrán Petőfivel szólva. Nem érünk rá várakozni, Szaporán, Ma jókor van, holnap késő Lesz talán. Ha bennünket még mostan is Megvettek, Az uristen kegyelmezzen Tinektek!

No persze félnetek még nem kell,nem a világtörténelem sorsfordítója a magyar sakk sem, ahogyan sok más sem. Gondoltak e már arra egyesek, hogy mit hagynak magUk után ? De persze nem dramatizálnám én ezt a dolgot.Vajon, ki kötelezett benneteket oda. Senki ! Szolgálni mentetek vagy lopni ? Gondoltatok e már arra, hogy mi lesz a magyar sakktörténelem eme fejezetébe írva.

Tudjátok-e, hogy még a sakknak is történelme van , amit nem lehet kiretusálni mint a fényképekről , a családi albumokban a tisztogatások során kirostált rokonok arcát tintával átmázolni viszonylag könnyű, de kitörölni azokat amiket egyesek elcSeztek a sakkban, azt az emlékezetből, valami egészen más.Lehetetlen ! Ki mondja meg, hogy a halottak napján a biztonságos magányban, a föld alatti ember múlt vagy fölötte, a jelennek a jelenlegi sakk hatalmasok melyik sakk változatát őrzik meg az emberek? A sakktörténelem megmondja s azokon a sírokon nemigen lesz virág. Hát csak ennyit seggfejek, ti akik nemhogy magot nem vetettetek, hanem csak szégyent hoztatok a sakk katedrán.Szégyent hoztatok azokra, akik ezt nem érdemelték meg.Gyermekekre,azok szüleire, lelkiismertes sakk edzőkre, akik pénzt, időt és fáradságot nem kímélve dolgoztak. Nektek, seggfej paraziták a MSSZ ben.

Milyen megértés az, aminek révén még a felismerésig sem jutnak el egyesek,főleg a MSSZ Ifjúsági bizottsága és annak vezetése. Ahol egyesek madárnak nézik a sakktársadalmat és sakkmutyikkal varázsolták el a pénzeket.Teljesen mindegy minek nevezem,de főleg a hozzáértés hiányának.

De sajnos van ebben a történetben még egy rosszabb dolog is a sakk hatalmasságoknak.Mert ha így haladnak, akkor sokat nem kell várni.Mert már este mécsest kell gyújtani a magyar sakkért is.Egy , azaz egy dolgotok maradt MSSZ ifi vezetése. De szinte mindenkinek. Nagyon gyorsan távozni. Még elszámolnotok sem kell, mert hisz kizárt,hogy ez valaha is megfog történni. Ne legyenek illuzióink kedves olvasók,ezt a magyar sakkot a MSSZ iS a földbe temette. És ha minden mocsok szemét sumák ki is fog derülni,mert egyszer kifog.A kutya se fog rájuk emlékezni, de ha mégis lesznek olyanok, mert lesznek,akiknek eszébe jut a magyar sakk ezen fejezete. Köpni fognak rájuk,nem hogy virágot visznek. Bár egyesek azt hiszik, hogy a lelkiiismeret elől el lehet szaladni, persze el, egyeseknek.És persze jól is megy nekik ráadásnak a protekció és sakkmutyik most még elfednek szinte mindent. És bár egy bölcs idézet szerint a történelem arra tanít meg bennünket, hogy az emberiség semmit sem tanul a történelemből. És persze a történelem alapvető igazságtalansága az is, hogy nem lehet majd megkérdezni azokat,a halottakat sem, akikről írunk: ők mit gondolnak arról, amit állítunk. Nyoma van mindennek barátaim.

Az elvégzett munkának is a sakkban, amit ezek a seggfejek maguk után hagynak lemondással. vagy sunYi módon lapítva. Mert bár a pénz átalakulhat egyesknél, vagy már átalakult!? Egyeseknek anyagi haszonná!? Azért 1 milliárd FT nem piskóta volt.Vajon, hol van az a híres magyar szellemi tőke amire pitiáner csalók hivatkoznak, hogy időt és alibit nyerjenek. Mert az mint ha nem a MSSZ IFI vezetésének a fejében lenne. Csak nem tán egyesek zsebében , Mármint pénz. Nah és hol az elvégzett munka ? Az onkrrikika mondjuk vagy a felelősség. Seggfej paraziták. Csak nem ez tán a sakk metamorfózis,ahol a pénz hatalma átalakult volna. És a mi gyerekeink lennének az analfabéták.Vagy az önök sakk oktatása agyhalott ! De most minek irjak ténynek tengerét azoknak a sakk okosoknak, akik agyhalottak.Minek írjak konkrét terveket azoknak,akiknek az agya elszállt.

Halottak napján.Mert lehet itt rizsázni meg elterelni üres sakk kasszával. de minek.

És bár egyesek szerint, ha nincs pénz, akkor felelősök se, ebben azért ne legyen senki biztos.Mert még ott vannak a sakk vámszedók a sakk katedrán sunyiba. Vagy mások meg az érdekkkel arrébb !

Uraim ideje mindenkinek távozni, még a portásnak is,hogy a mocsok végleg kitakarodjon.Bár sokat késlekednek, ami értelmetlen.Már beírták magukat a magyar sakktörténelem mocsok fejezetébe.

Halottak napján,ahogyan már a magyar sakk is az.