Hat magyar még veretlen a romániai korcsoportos Eb-n

Hat magyar még veretlen a romániai korcsoportos Eb-n

Hat magyar sakkozó még nem talált legyőzőre a romániai Mamaiában zajló korcsoportos Európa-bajnokságon, az U8-as fiúk között szereplő Hajdu Márton Ábris ráadásul mindhárom mérkőzését megnyerte.

Az impozáns versenyhelyszín • Fotó: Tudor Alexandru Panait

Három fordulót játszottak le a kilencből a romániai Mamaiában zajló korcsoportos sakk Európa-bajnokságon, mi pedig szemügyre vesszük, hogy a tizenkilenc magyar versenyző hol tart a verseny egyharmadánál járva. Nem az aktuális helyezésekre koncentrálunk, hanem az eddig mutatott teljesítményre. A legjobban kétségkívül az U8-as fiúk között szereplő Hajdu Márton Ábris kapta el a rajtot, aki egyedüli magyarként mind a három mérkőzését megnyerte. A legutóbbi fordulóban éppen honfitársát, az addig szintén hibátlan Giang Tran Namot verte, méghozzá a világos bábukat vezetve. A hibátlan teljesítmény egyelőre a tizenkettedik helyet jelenti a Buchholz-számítás miatt, ezért is írtuk a bevezetőben, hogy a pozíciónak még komolyabb jelentősége nincsen, a hibátlan mérlegnek annál inkább. Öt magyar fiatal büszkélkedhet még azzal, hogy nem talált legyőzőre az első három fordulóban. Az U12-es fiúk mezőnyében szereplő Gombocz Ferenc, valamint az egyaránt U14-es fiúk mezőnyében játszó Krstulovic Alex és Öngüt Tamás Günes két győzelem után harmadszorra remizett, így két és fél ponttal áll. Az U10-es lányok között Márkus Molli Amina döntetlennel nyitott, majd kétszer is nyert, így a fiúkhoz hasonlóan ő is két és fél ponttal büszkélkedhet. Az U14-es lányok versengésében Koltai Dóra két remi után megszerezte első győzelmét, így két pontot szerzett. Két ponttal – de egy verességgel – egyébként öt versenyzőnk áll, másfél pontot hárman szereztek, három sakkozónk neve mellett pedig egy-egy pont szerepel. Az egy vereség még nem jelent komoly leszakadást az élmezőnytől, a külső körön még bőven felzárkózhatnak a fiatal magyar versenyzők a jobban rajtolt ellenfeleik mellé. Pont nélkül egyik magyar versenyző sem áll, nyeretlenül azonban sajnos igen. Az U16-os lányok között szereplő Kovács Judit alighanem jobb rajtot képzelt el, hiszen a nyitófordulóban játszott remije után két vereség következett. Remélhetőleg a negyedik játéknapon, a svájci Nathalie Pellicoro ellen megtörik jég, és ő is megszerzi első győzelmét. A negyedik forduló is hoz magyar párharcot, az U14-es fiúk között Krstulovic Alex és Öngüt Tamás Günes egymás ellen játszik. Utóbbi vezeti a fehér bábukat, így valamivel kedvezőbb helyzetből várhatja a veretlenek csatáját.
Minden korcsoportban magyarokkal- European Youth Chess Championship U8-U18 Mamaia, Romania 5-14 September 2017
 
Read previous post:
Help Nino Khurtsidze overcome cancer

Nino in Need Nino Khurtsidze (born September 28th, 1975) is a Georgian chess player who holds the FIDE titles of...

GRENKE Chess Classic 2017 FINAL

GRENKE Chess Classic 2017 (Karlsruhe GER) Thu 13th Apr 2017 - Sat 22nd Apr 2017 - Official Site 4th GRENKE...

Életmü díjat kapott sakk szakosztályunk mestere, Jakobetz László

Életmü díjat kapott sakk szakosztályunk mestere, Jakobetz László Vezetőedzőnket, Jakobetz László FIDE-mestert Budapesti Sakkozásért Díjjal tüntették ki a Bálnában megtartott Tavaszi...

CIKK vázlat

Chess Talent: Vincent meets Garry

Chess Talent: Vincent meets Garry By Frederic Friedel Here's how it began. Recently – actually at the end of August...

Close