Hungarian Chess League (2017/2018)R3

Harmadszor nyert az Aquaprofit és a Paks

Hungarian Chess League (2017/2018)R3

2017-12-03

HVSE-Infraplan 3 - 9 Aquaprofit-NTSK I.
Dunaharaszti MTK 3 - 9 DVTK
ASE Paks 9.5 - 2.5 Pénzügyőr SE
MTK Budapest 2.5 - 9.5 Aquaréna Kőbánya SC
Duocor-Makói SVSE 6 - 6 HÜSI SC

A bajnokság állása

1.Aquaprofit-NTSK 6 MP, 26 pont
2. ASE Paks 6, 24,5
3. DVTK 4, 21
4. Aquaréna Kőbánya SC 4, 21
5. Pénzügyőr SE 4, 19,5
6. HÜSI SC 3, 19
7. Duocor-Makói SVSE 3, 18
8. HVSE-Infraplan 0, 11
9. Dunaharaszti MTK 0, 10,5
10. MTK Budapest 0, 9,5

A 4. forduló (december 17) párosítása:
Aquaprofit-NTSK – HÜSI SC
Aquaréna Kőbánya SC - Duocor-Makói SVSE
Pénzügyőr SE - MTK Budapest
DVTK - ASE Paks
HVSE Infraplan - Dunaharaszti MTK

 

A Haladásnál haladtak tovább

A kanizsai sakkozók folytatni tudták győztes sorozatukat, a Haladás ellen fölényesen, 9:3-ra nyertek, vagyis csapatpontjaik számát hatra növelték.

Haladás VSE-Infraplan (8.) – Aquaprofit-NTSK (1.) 3:9

Sakk NB I-es csapatbajnoki mérkőzés, 3. forduló. Szombathely. Eredmények (elöl a szombathelyiek): Ruck – Ivanisevics döntetlen, Németh M. - Lenic döntetlen, dr. Kovács G. - Erdős döntetlen, Kiss A. - Márkus 0:1, Pergel – Bánusz 0:1, Farkas G. - Medvegy 0:1, Csonka – Ribli 0:1, Némethné Lakos N. - Kántor 0:1, Czupor – Aczél döntetlen, Egri – Galyas döntetlen, Magyar – Gara T. döntetlen, Borhy – Markoja 0:1.

- Amiért utaztunk, hogy lehetőleg minél biztosabb győzelmet szerezzünk, nos, azt elértük – mondta el a találkozó után Papp Nándor, nagykanizsai csapatvezető. - Minden táblán jól szerepeltek a kanizsaiak, hiszen vesztett partit nem csináltak, a győzelmek között pedig voltak nagyon szépen megszerzettek is.

Tisztes vereség

A 12 táblán megrendezett összecsapáson, sajnos nem nyert partit a szombathelyi Haladás-Infraplan. Az 1-3. táblán Ruck Róbert nemzetközi nagymester, Németh Miklós és dr. Kovács Gábor nemzetközi mesterek tartották ellenfeleiket, itt 3 döntetlen született.

 

Sajnos a 4-8. tábla átütő nagykanizsai fölényt hozott: Kiss Attila, Pergel László, Farkas Gábor, Csonka Attila és Némethné Lakos Nikoletta is vereséget szenvedett.

Az ellenfél csapatában feltűnt a legendás nemzetközi nagymester, egykori világbajnok-jelölt és olimpiai bajnok, Ribli Zoltán is.

A 9-11. táblán Czupor Attila, Egri László és Magyar András is remizett, míg a 12. táblán Borhy Marcell vereséget szenvedett, ezzel 3-9 lett a végeredmény.

Ribli Zoltán

Ribli Zoltán

A forduló érdekesebb partijait Koczka Tibor sportért felelős alpolgármester is meglátogatta, majd a Haladás-Infraplan szakosztály-vezetőjével, Pergel Lászlóval külön is elbeszélgetett.

A többszörös bajnokcsapat jóval erősebb a mieinknél. Ezt az is bizonyítja, hogy az olimpiai bajnok Ribli nagymester csak a 7. táblára fér be. A megszerzett 3 ponttal elégedettek vagyunk, a mérkőzés előtt nem gondoltuk hogy megússzuk ennyivel. A 6 döntetlen egytől-egyig kijátszott szép parti volt. Lehetőséget tudtunk adni sok fiatal tehetségnek az NB1-ben való játékra. Bemutatkozott az idei NB1 legfiatalabb játékosa, a 12 éves Borhy Marcell is.
Az NB1/b-ben nagy küzdelem után, a végsőkig kiélezett csatákban 6,5-5,5 arányú győzelmet aratott az ellenfél. Az utolsó partiban Németh Dénes nagyot mentett és a döntetlenjével meglett a győzelemért járó 2 pont.
Az Nb2-es bajnokságban a megyei rangadón váratlanul nagy siker született az azonos erők küzdelmeiből. Azt mondhatjuk, hogy itt nem álltunk hadilábon a szerencsével sem – értékelt Pergel László szakosztályvezető.

A szombathelyi NB I-es sakkozók 3 forduló után 11 ponttal a 8. helyen állnak. A 10 csapatos bajnokságot a 26 pontos nagykanizsaiak fölényesen vezetik.
A Hali sakkozói legközelebb december 17-én ülnek asztalhoz az NB I-ben, akkor a 9. helyen álló Dunaharaszti látogat Szombathelyre.

     
Hungarian Chess League (2017/2018)R1-R2
Read previous post:
84 ifjú sakkozó mérte össze tudását a Sárberki-iskolában

A verseny győztesei és helyezettjei Felsős fiúk: 1. Pásztor Balázs (Sárberki Általános Iskola, Tatabánya) 2. Topercer Márton (Dózsa György Általános...

TISZTES HELYTÁLLÁS A NYITÁNYON (VIDEÓ)

MTK Budapest – Duocor-Makói SVSE 2,5-9,5 HÜSI SC – MTK Budapest 7,5-4,5 Lejátszotta első két NB I-es mérkőzését az MTK...

European Rapid and Blitz Championship 2017 Katowice, Poland 14-Dec-2017 18-Dec-2017

Starting rank No. Name ID FideID FED Rtg RtgI RtgN sex Bdld Typ Gr Club/City 1 GM Inarkiev Ernesto 0...

Grandmaster Dana Reizniece-Ozola in bid for Eurogroup president

  Reizniece-Ozola is four-times Latvian chess champion and has represented the country in eight Chess Olympiad. In the most recent...

Interview with World Junior Champion Zhansaya Abdumalik (Video)

  After the closing ceremony, where she proudly had the Kazakh flag on her, I walked up to her at...

Close