Húsz fiatal, akit felvettek a központi Maróczy Géza-iskolába

Húsz fiatal, akit felvettek a központi Maróczy Géza-iskolába

A Maróczy Géza Központi Sakkiskola nyilvánosságra hozta, melyik húsz fiatal vehet részt a következő tanév programjában. A döntést a Balatonlellén megrendezett korcsoportos országos bajnokság utolsó napján hozták meg a vezetők.

UP-info A Maróczy Géza Központi Sakkiskola vezetői az elmúlt évhez hasonlóan a Balatonlellén megrendezett korcsoportos országos bajnokság utolsó napján döntöttek a szeptemberben induló új tanév hallgatóiról. Egyetlen kivétellel az összes aktív tag és vendéghallgató jelentkezett, valamint több új fiatal is, összesen harmincöten.

Már a tavalyi tanévben is általános igény volt az MGKSI felé, hogy csökkentsük a hallgatói létszámot, és csak a közvetlen élmezőnyt vegyük fel tagjaink közé. Idén ennek megfelelően csak húsz fiatalt vettünk fel. Nem könnyű és nem is túl hálás feladat meghúzni a határt, kit vegyünk fel és kit ne. Most is nehezen váltunk meg több tanulónktól. Szerencsére, a döntéseink sohasem véglegesek, a fiataloknak van esélyük bebizonyítani, hogy nekik az iskolában helyük. Amellett azok is megváltoztathatják döntésüket, akik önként maradtak ki, az utóbbira már példánk is van” – fogalmazott a szövetség honlapján Vidéki Sándor, a sakkiskola oktatója. Az intézményben a sakkozásban komoly célokat kitűző, tehetséges fiatalokat keresték a 2003-2008 év között született korosztályokból, akiknek komoly célokat jelöltek meg.  A jelentkező rendszeresen versenyezzen (legalább évi 60-80 versenyjátszma), az MGKSI-n kívül is rendszeresen sakkozzon egyénileg és egyéni edzővel, ismerje a chessbase program működését, a havonta kapott házi feladatokat időben megoldja, és a táborokról csak nagyon indokolt esetben hiányozzon. „A kimaradóknak, a későbbi jelentkezést tervezőknek mindenképpen javaslom, hogy vegyenek részt más csoportos edzéseken. Fontos, hogy az edző legyen jó, a társaság pedig motiváló. A régiós iskolák közül a Közép-dunántúli és Budapesti Régiós Iskolából jönnek hozzánk gyerekek, a nagyobb budapesti egyesületek közül a Kőbánya, az MTK Budapest, a Barcza-BEAC szakosztályából. Az MGKSI-hez hasonló havi egyhetes oktatás folyik a jó edzőkkel és megfelelő támogatással rendelkező Baptista Sakkiskolában is. Véleményem szerint tízéves korig, ezerhatszázas-ezernyolcszázas Élő határig mindegyik említett közösség remek lehetőség. Bizonyos kor és tudás felett leginkább a Budapesti Régiós Iskola és az MTK képes ideális körülményeket biztosítani” – zárta gondolatait Vidéki Sándor.  

A felvételt nyert sakkozók Pribelszky Bence, Öngüt Tamás Günes, Kovács Judit, Gömböcz Ferenc, Dibusz Domonkos, Pázstor Balázs, Juhász Judit, Ocztos Dominik, Majoros Rózsa, Karácsonyi Kata, Füle Simon, Tran Dávid, Gaál Zsóka, Pásti Áron, Hegedűs Luca, Tóth Nikoletta, Tancsa Tamás, Palczert Mátyás, Márkus Molli Amina

 
Read previous post:
GRENKE Chess Classic 2017 FINAL

GRENKE Chess Classic 2017 (Karlsruhe GER) Thu 13th Apr 2017 - Sat 22nd Apr 2017 - Official Site 4th GRENKE...

Életmü díjat kapott sakk szakosztályunk mestere, Jakobetz László

Életmü díjat kapott sakk szakosztályunk mestere, Jakobetz László Vezetőedzőnket, Jakobetz László FIDE-mestert Budapesti Sakkozásért Díjjal tüntették ki a Bálnában megtartott Tavaszi...

CIKK vázlat

Chess Talent: Vincent meets Garry

Chess Talent: Vincent meets Garry By Frederic Friedel Here's how it began. Recently – actually at the end of August...

Mukachevo Summer

Starting rank No. Name FideID FED Rtg sex Typ Club/City 1 GM Sivuk Vitaly 14116502 UKR 2515 Миколаївська 2 GM...

Close