Idén is lessz tavasz, de a magyar sakkba már nem vagyok biztos

A néphagyomány szerint február 2-án, ha a téli álmából frissen ébredő medve kijön a barlangjából és a napos időnek köszönhetően meglátja az árnyékát, akkor megijed és visszabújik , így hosszúnak ígérkezik a tél. Azonban ha a medve felhős, borús időre ébred, akkor hamarosan beköszönthet a tavasz.És bizony egyre több portál is ezt hatja.
Már biztos: jön a tavasz! Hogy a magyar sakkba mikor köszont be, azt nem tudom. Nem rég egy sakk szakírónk Magnus Carlsen miatt aggódott, hogy nem ismeri a négyszeres világbajnok idei programját. Persze valahol érthető, hogy sokan kíváncsiak Magnusra, aki még mindíg, a jelenlegi sakk egyik legemblematikusabb figurája.Eredményeit kár ismételnem. Mindenesetre jó hír a Magnus fanoknak, hogy ma, amikor átnéztem a norvég postát.
Nos, Carlsen is kijön a barlangjából ahogyan a maci. Hiszen ahogy látom kapásból ez évre is tervez.

Úgyhogy kedves szakírónk ne aggódjon, ha már a magyar sakk gondji nem jutnak eszébe. Valamiért…

Carlsen will play 120 blitz games, 60 rapid games and roughly 60 classical games in 2019. That will be a new record for him for sure.

Igaz, s tény még, hogy négyszeres világbajnokként aktivan játszik és nem a trónön ül csak pökhendien.Pedig nyilván megtehetné.Na most, hogy szakírónk talán megnyugszik, én változatlanul a magyar sakk idei programját várom ! Már ha nem titkosak.Vagy még most is a néma leventét játszák. A sakkot az iskolába lemezt már rég kidobtam, mert már recsegett ! Meg hogy milyen okos lessz a gyerek, ha sakkozik is az oskolába.Egyesek meg milyen gazdagok a biznisztől.Persze én nem vitatom el, a már mások által sokat elmondott tudományos maszlagot. A mérnoki pontosággal és hátszelekkel megkoreografált imázs varázst. Viszont valahol sántíthat a dolog és ezt tények mutatják, hogy bár okosak a gyerekink 2013 óta, mióta megy a biznisz. Csak a macska rúgja meg, sakkban nem okosabbak ! Ez meg ugye látszik a sakk eredményeken. De ez biztosan a nem kívánt mellékhatás lehet.Olyan ez, mint mikor a tartositoszer összetevőket apró betukkel írják az élelmiszerekre. De tetszenek tudni, a reklámokkor ezt nem mutatják.Igy már nagyon kíváncsían várják a sakkozók, hogy rendeződik e a magyar sakk sorsa. Vagy továbbra is kirakat sakk marad e, s mondjuk nem tellik versenyekre járni, netán szakembereknek se, akik oktatják s ez a munkájuk. De én nem csak a gyorstalpalós sakkdiplomás tanítókra gondoltam csak. Hanem azokra, akik netán erre tennék az életüket, mint profi, hivatásos sportolók. Azt azért még megjegyezném, hogy már rég elméntek azok a csodás Polgár évek, amikor még nem volt ennyire brutálisan porgős a gépi sakk. Vagy csak a gazdag és csókos gyerekek kiváltsága marad e a sakk,mint komoly versenysport.

Mert, most hogy kijott a maci, nem tudja, hogy vissszamenjen e a barlangjába, ha meglátja ezt az egyhelybe álló magyar sakkot. Vagy maholnap már a macinak is iskolába kell járni sakk palotát tanulni. Azzal a mesével, hogy ugyan nem lessz jobb a méztermés eredményessége, legfeljebb éhenhal.
De ez Polgárt nem érdekli !
A magys asszonynak megárthatott valami.
Talán a népszerüség.