Idén is nagy sikere volt az Országos Egyéni Senior Rapid Sakkversenynek.

Idén is nagy sikere volt az Országos Egyéni Senior Rapid Sakkversenynek.

A FIDE pontok alapján a verseny legesélyesebb játékosa Volosin Vladimir és Mészáros András volt, de az V. Országos Egyéni Senior Rapid Sakkversenyen idén borult a papírforma. A kétnapos megmérettetést a vereség nélkül záró, makói Restás Péter nyerte meg. – Akik esélyesek voltak, mindenki legalább 1 pontot elhullajtott, s így ketten maradtunk elől Hardicsay Péterrel. Ő szombaton mind a négy partiját elremizte, én kettőt nyertem, kettő pedig döntetlen lett. Így fél ponttal megnyertem a versenyt – fogalmazott a győztes.A verseny végén külön díjazták a 0 és 1900 FIDE pont közötti mutatóval rendelkezők teljesítményét, a legjobb női játékost, és szintén ajándékot kapott a legjobban teljesítő csapat és a verseny legidősebb résztvevője is. A szervezők bíznak abban, hogy jövőre ismét nagy számban érkeznek játékosok a senior rapid sakkverseny kanizsai döntőjére. – Jól érezték magukat a sakkozók. Azt hiszem, mindenki elégedetten fog távozni Nagykanizsáról. Ahogy valamennyien meg is erősítették, jövőre ugyanúgy szeretnének eljönni, tehát jövő szeptemberben a 6. alkalommal fogunk találkozni – említette dr. Szabados Gyula önkormányzati tanácsadó.

Az okleveleket és a helyezetteknek járó díjakat a verseny fő támogatói és Nagykanizsa polgármestere adta át. Dénes Sándor beszédében kiemelte: Nagykanizsa kiérdemelte a sakk fővárosa jelzőt, és nemcsak az Aquaprofit-NTSK kiváló szereplése, hanem a kiváló utánpótlásképzés okán is. – Az utánpótlás a városunkban nagyon jól működik. Itt – a szomszédban – a Batthyány Lajos Gimnáziumban, szombaton, a 30. Batthyány-kupa versenynek ad helyet városunk. Ez egy kétnapos versengés, ezért is gondolom úgy, hogy jó úton járunk – mondta a vezető.

Az V. Országos Egyéni Senior Rapid Sakkversenyen a legjobb kanizsai eredményt Papp Nándor érte el, aki 5 szerzett ponttal zárta a megmérettetést.