Idöjárás elörejelzés: Arábiai sakk vendégmunkás legyek vagy sakkozó

Idojaras előrejelzés: Arábiai sakk vendégmunkás legyek vagy sakkozó

Ködös reggelekkel köszöntött be 2018, de továbbra is marad az enyhe tél. Olvashattuk a új év első napján a meteorológiai szolgálat híradásaiban. No de mi várható a sakkban ? Nem szeretnék az okos szerepében tetszelegni,mert bizony kis hazánk a sakk okosok országa is. A tanácsom ingyen van és ha kell írásba is adom. Most sem tartom a markom, ahogy soha,meg nem is vagyok az a nyalis fajta. A történet vége fájni fog,2 opcio maradt. Engem igazmondásra neveltek. Meg nem is a szponzorokat balekra venni, mint egyesek. Vajon bedől e a magyar sakk, de most végleg. Habár még maradhat az esti mesés, a majd a fiatalok. Meg hát ez a jelenlegi sakk is megteszi. Persze nem szeretném lebecsülni a mostani magyar sakkot és főleg a sakkozókat nem !

Esetleg kutya világ jön ? Már magam sem tudom,hogy le kell menni kutyába? mint Hobo mondta.

Vagy tényleg kutya világ jön e. Mármint a sakkozókra.Időjárás jelentéssel kezdtem a mondandóm, habár nem vagyok meterológus.Meg nem is prognosztizálok, jobban szeretem a zenét, most ez jutott eszembe. Dehogy kutya világ jön a sakkra, az tuti.

Mennyi igéret, mennyi etetés- Micsoda sakk KRITIKA a Prognózis nóta. A szám nem mai gyerek, de aktuális a sakkra. Meg mennyi másra..

A MSSZ valamiért eltitkolja, nem tudja,hogy mennyi sakk támogatást kap ez évre, ez persze érthető hiszen az államilag támogatott kudarc MSSZ vezetése épp osztozik. Hogy a pénzen e vagy az időjáráson azt mi nem tudjuk.Aztán mint ha kezdene már megint igazunk lenni. Nehezebb kenyér lett a sakk. A csókosok elbújnak, ha kikapsz. Mert még verhetetlen sakkozót keresnek.Meg még mesélnek. Meg a szponzor is onnan tudja, hogy madárnak nézik, ha mikor pénz van, akkor mindenki szeret sakkozni. Persze kell a pénz is, de talán más is.

Felszáll e a köd valaha ? A nagyvilágban is... Meg a magyar sakkban

Nekem tökmindegy, mert én nem vagyok érdekelt a sakkban. Két tekintetben sem. Nem vagyok csókos pista, meg a portálunk ingyen önerőből dolgozik tök anyagi ráfizetéssel. Most sem magam mellett kampányolok.Igaz, sok sakkozó meg sakk rajongó is korábban úgy nézett ránk, mint a gyújtogató a vizes szalmára.Ha kimertünk tenni magyar vesztett partikat. Pedig már akkor két dolog vezérelt. Az objektiv tájékoztatás és hogy mennyire nehéz ma a sakk a gépi kotta korban. Nem elég, hogy a gépek miatt egyszerre kell magolni a sakkozóknak meg még kreativnak is lenni.A sakk computerek után bejött a magas gázsi. Vajon megéri e egy életet rátenni a komoly sakkra... És a magyar sakk mintha időzavarban lenne.vagy csak időhúzásra játszanak egyesek ? Pénz kinyerésre ? Vagy a sakk okosok először kiszámolják, hogy nekik mennyi esik le.

Bmeg.Menni kell vendég sakk munkásnak Arábiába. Mentek is fiaink és lányaink, Tisztelet érte, mert hiszen az ünnepet áldozták rá. De az is igaz,hogy sok más magyar sakkozó is ment máshová, ahol nem voltak ilyen gázsik. Tisztelet érte. Mert hajtja őket a játékszenvedély. De visszatérve Arábiára,itt a gázsik....

Közben persze a neten hegyek vannak, csak egy példa.

Támogatás: lesz pénz a Fradivárosra és a nyíregyházi stadionra

Csak egy példa, mert ezer van a neten is.

Két sport témájú határozat is megjelent a december 27-i Magyar Közlönyben: az egyik a kormány sportcélú támogatásait, a másik a sport- és turisztikai célú fejlesztéseket listázza.

A Magyar Kézilabda-szövetség 5 milliárdot kap, ám a legnagyobb összeg, összesen 16 milliárd forint a Ferencvároshoz kerül a Fradiváros II. ütemére. Határon túli sportakadémiákra csaknem tízmilliárd jut a labdarúgó-szövetségnek, Nyíregyházán stadion épülhet 10.3 milliárdból, míg a lovassportszövetség 2.2 milliárdot, a Békéscsabai Röplabda Akadémia 1.9-et, a Magyar Teniszszövetség 1.8-at kap. A Magyar Közlöny december 27-i számából a 2064/2017-es és 2065/2017-es határozatát ide kattintva tekintheti meg.

Csak ezután a nagy sivatagi hadmüvelet után eszembe jutott, ami most volt Arábiában.Mint ismert Szaúd-Arábia fővárosában, Rijádban december 26. és 30. között rendezték meg a King Salman rapid és villám-világbajnokságot. Mutatjuk a díjazást, amit persze már korábban is mutattunk,még a harmincadik helyezett is kapott bánatpénzt Nem rossz, érdemes megnézni,persze nem is mindennapos gázsi. 1 $ 250,000 2 $ 125,000 $ 75,000 $ 75,000 The organising federation shall award money prizes for the Championships, net of any local taxes, as follows: AMI IGEN JÓL FIZETETT. És csak érdekességképp meg a tények miatt. Arábia nem csak ezt a versenyt, még versenyeket fog még rendezni.Bár ezt sokan nem fogják érteni.

Meg eszünkbe jut, hogy mire elég 150 millió Ft a sakkban egy évre. Jó kezekben sok mindenre. Rossz kezekben meg semmire. Meg persze olyan is van,hogy 10 milliárd FT is elvész a szakértelem melett vagy nélküle.. Persze én nem vitatom el más sportág jelentőségét sem. A politika meg nem érdekel. De mint ha az arányok... Jah kérem sikert kell prezentáln. Tessenek mondani, a MSSZ nek nem ? Szakmailag mondjuk.

Lezárom a történetet. Két dolognak kell teljesülnie,kéne ahhoz, hogy a magyar sakk fönt maradjon verseny képesen. És ne további bohózat maradjon. Persze lehet még rizsázni meg mesélni, a majd a fiatalok. 6 éve ez megy.

Csak apróságok néhány, de tények Elgondolkodtató mikor szülők gyereknek támogatást kérnek,a MSSZ nem is reagál. Elgondolkodtató, hogy vannak, akik már inkább külföldre mennének.Mondom mindezt politika mentesen, mert az engem nem érdekel.Elgondolkodtató ahogyan Portisch és Ribli nagymestereket finoman szólva is lekezelték. Vagy csaltak kapitány választáskor.Elgondokodtató két magyar állítólag sztár sakkozó viselkedése.Egyik azért nem adott gyereknek autogrammot, mert annak nem volt pénze megvenni a könyvét.A másik drágaságot idézzük. Minek a lányoknak több pénz, elszórakozzák.Botrányos, ahogy a MSSZ nem csak szakmailag, de emberileg is ahogyan viselkedik.Mert kiskirályok döntenek,érdekek mentén. Ez uraim Kupleráj, sakk kupleráj. És persze számtalan más dolog is nehezíti a helyzetet,de a hanyatlásra már rmár tudatosan játszanak rá egyesek.Ne szólj szám, nem fáj fejem és betömik a zsebeket pénzel. De persze lehet tucat sakkozókat gyártani vagy topjainknak felválltva kiesni a 2700 ból. De a magyar sakk komoly profi szinten mára már csak alibi sakk lett. De persze lehet csodát is várni csapat világ versenyeken meg apró nüansz mesékkel regélni. De persze lehet szimpátiát is kinyerni kegyes hazugságokkal.Veszekedni a koncon. További jó marakodást. De hogy mi kerül majd a magyar sakktörténelem Ezen lapjaira az utókorban. Azt nem nehéz kitalálni. Pénzsóvár senkik.Na csókosok irány a kassza.

Sokan mondják, hogy elértéktelenedett a sakk az élő pontok miatt is,de ennek taglalásába én nem mennék bele, mert bár van némi igazságtartalma.Igen, olyan olyan legális kábszert kapott a sakk a sakk progikkal, ami más sportokban nincs jelen.De mint ha mások is tennének, tettek volna hozzá, mármint a leamotizáláshoz.A hazugságokkal és mesékkel, kapzsiságokkal vagy a hozzá nem értéssel. Akkor miért vettek föl egyesek nem kis pénzeket még EGYES sakkozók is.Jómagam nem tudok egyik fél oldalára sem állni, mert tény. Egyes sztár sakkozók is benfektesek is mint ha a saját zsebüket féltenék. Pedig nem nyalni kéne tudni sokaknak, hanem embernek maradni. Dehogy ebben a nagy sakk történetben a pénz dominál, dominált többnyyire, az tény. Kedves megkukult, néma, sumák felelősök. Vagy tudományos magyarázattal érvelő SZAKÉRTŐK.Mert bizony az igazat meg a tényeket lehet ugyan varázsolni szépirodalmi módban, a meg lám milyen okos vagyok. De a kaki már bocsánat, az kaki marad. És biZa megeshet,nem kell szakkommentátornak sem lenni. A sakk iránt érdeklődők nem hülyék ! Jómagam nem tudok egyik fél oldalára sem állni más okból sem. Mert én nem nyalok egy sakkozónak sem. ahogyan sokan mások. Jómagam nem nyalok a MSSZ nek sem.Mint mondottam nálunk a sakk az első. Annak minden hibájával, a vesztett partikkal is, mert az bőven belefér a mai kor sakkjába.Nem értékteleniti el a sakkot, de a sakkozókat sem.A Sakk közös érdekeket SEM.Habár a nem nyalizás a portálunkon tényleg pocsékul fizet,azaz sehogy.De szerncsére olvasóink tudják és látják.Ott vagyunk ha nyernek, ha nem. Meg persze nem válogatjuk meg az embereket.Pártra, szimpátiára. érdekekre és ezer másra sem.Hogy persze a nagy imázs meg eladhatóság ma már külön tudomány a neten,szinte minden müfajban. Tetszenek érteni mire gondolok. Nos,mi a sakknál maradnánk annak minden szereplőjével.

Vajon, van a sakknak gazdája ? Vagy csak akkor, ha egyesek a saját maguk sakk kampánya miatt hangoskodtak volna. Mint mondjuk a sakkpalota volt. Vajon, létezik egy közös hang ? Vagy csak akkor, ha a kasszához kell s kelett menni menni sokaknak... De vajon hol vannak a sztár sakkozóink.

Két dolog kell, ill. kéne. Több pénz és a mssz egyes illetékeseinek vagy mesélöiknek, tanácsadóiknak, vámszedöinek lemondása, elzavarása. Ha bármelyik dolog hiányzik a kettö közül, akkor nincs miröl beszélni. Csak kirakat sakkról.

Szponzor urak. Ezt írásba adom,másképp nem lesz változás . Én csicska hopp egyes nyikhaj MSSZ kölkökkel meg sfejekkel nem tárgyalok.Akik eddig is sikeresen kirámolták a kasszát. AGYAMENT ÖTLETEKKEL. A MSSZ ben egyesek eljátszották a sakk hitelét, idiótáknak vettek szponzorokat. Kicsinyes és kapzsi emberek, érdekek, mutyik, szakmaiatlan dolgok tömkelege vezetett ide. Vagy persze lehet menni Arábiába csicskának.Mert a politika és ezer más ok a Fidénél is rabszolgává teszi a sakkozókat a sakk tempo miatt is.Vagy kiszolgáltatottá egyeseknek,játékszerévé ha jobban tetszik.De komoly profi sakkot ne várjon senki. Persze nyilván nem versenyezhet a sakk a tradicoinális látvány sportokkal, Se olajkutakkal. De ez a Magyar sakk rendszer mint mondjuk életpálya modell, komoly verseny sakk, anyagi ösztönzés vagy megvonás. Kissé felülvizsgálatra szorulna már jó ideje. Kedves egyes sakk pancserok ott a sakk katedrán. Vagy vámszedők.Mert elgondolkodtató ami ott folyik már jó ideje. És ez meg csak nem tán Arábia ? Hogy idehaza egy női b cím a negyedét éri egy férfinak.Meg a többi sumák ! Akkor most nem ez Arábia ? Meg egyes MSSZ haverok meg milliókat. Döntse el mindenki, hogy milyen idő lesz holnap.Nincs még a világon, de idehaza sem olyan sportág,ahol egyesek 6 évig! ezt eljátszhatnák. Az eredménytelenség és szakmai tehetetlenségeket, a majd jövő mesékkel magyaráznák ki. Persze minden maradhat a régiben is-bohózatnak megteszi. Csak annyi a szépséghibája, hogy igen jól láthatóan nem sakkra megy a játék. 1 milliárd FT elment, de hova... Hogy mi motiválja a MSSZ et a trehánysagok és sunyiságok halmazában, az már sok normális ember számára felfoghatatlan. De tény, ezt még Arábia is díjazná nekik.Habár egyesek nem sejkek a MSSZ ben csak s-fejek. Hogy miért nincs a sakknak gazdája ? Csak akkor, ha a kassszához kell menni, azt ne tőlem kérdezzék. Azoktól, akik csöndbe vannak épp, mert féltik nekik nem marad. Sokadjára bebizonyosodott, hogy ki miért szereti a sakkot.. Matt !

hunonchess.com

Read previous post:
Speed Chess Championship: Carlsen Vs Nakamura 2018. január 3., 13:00–16:30 EST

chess.com Speed Chess 2017 (chess.com INT) Wed 3rd May 2017 - Thu 21st Dec 2017 - Official Site - Results...

41st Zurich Christmas Open 2017 Zurich SUI 26.12.2017- 30.12.2017 FINAL

[Event "41st Zurich Christmas Open"] [Site "Zurich"] [Date "2017.12.27"] [Round "2"] [White "Terbe, Julianna"] [Black "Wagner, Dennis"] [Result "1-0"] [ECO...

Tradewise Gibraltar Masters 2018, 23 Jan – 1 Feb 2018, Gibraltar (England)

17:47 2018.01.06.   11 GM Rapport Richard 738590 HUN 2700 26 GM Banusz Tamas 722413 HUN 2641 31 GM Gledura...

Vergani Cup 2018, 2 – 7 Jan 2018,

2018 Richard Rapport won II Vergani Cup Elite Open with 7/9 Berkes, Jobava and Korobov 6.5. Thomas Beerdsen won Steinthor...

Tata Steel Chess Tournament January 12th-28th, 2018

https://youtu.be/l5AMm14sCe4   Complete Masters group Name FED Elo World Rank Magnus Carlsen Norway 2837 1 Fabiano Caruana USA 2799 3...

Close