IN MEMORIAM Dr.Erdélyi Tamás

IN MEMORIAM Dr.Erdélyi Tamás

Dr. Erdélyi Tamás – ra emlékezzünk. Napkor (1953.03.07) – Kecskemét (2017.04.26) Mély fájdalommal értesültünk arról, hogy kedves sporttársunk súlyos betegségben, 64 évesen elhunyt.

 

Dr. Erdélyi Tamás  (1953.03.07) – Kecskemét (2017.04.26)

Dr. Erdélyi Tamás (1953.03.07) – Kecskemét (2017.04.26)

Kedves sporttársunk a Nyírségből került erre a „forró-homoki tájra”, ahol mint versenyző-,oktató-, könyv-kiadó (Caissa), verseny-rendező és mint „minden-ami-sakk” kereskedő is közismert. Sakkozóként nemzetközi mesteri címet szerzett, de ereje teljében számos versenyen nagymestereket is megelőzött.

A megyei sakkéletben igen jelentős tevékenységet végzett az utóbbi évtizedekben a nemzetközi-címszerző körmérkőzések lebonyolításával, ahol nemcsak magyarok vagy Bács-megyeiek játszhattak, de a világ minden tájáról érkeztek a norma-aspiránsok, hogy itt teljesíthessék a „nagymesteri- vagy legalább a mesteri-normát”. Volt rá eset, hogy maga is ringbe szállt, hogy mindenkinek legyen meg a címszerzéshez szükséges összes feltétel az ellenfelek-összetételét illetően, mint látható a mellékelt képen, ahol a kínai Yang Hainan ellen a sötét bábokat vezette. Kedves sporttársunkat gyászolják: családja-, rokonai-, barátai-, ismerősei-, egyesülete a Tóth László SE Kecskemét valamint korábbi csapata a Sakkbarátok Egyesülete Kisbér-Ászár sakkozói mellett a Magyar Sakkszövetség nevében a Bács-Kiskun Megyei Sakkszövetség is. Kegyeletünket amint konkrétumot megtudunk, lerójuk, emlékét őrizni fogja a sakktársadalom. Szerk. © Seres László BKMSSZ főtitkár

 

frissítve: 2017.04.27. © SL

INFO
PDF