Királyi foci Bukta, ezúttal Szabolcsban

Mint a korábbi híradásokból ismert:A Real Madrid fiatal futballistái avatták fel a szatmári Tarpa új sportpályáját. Tarpa – Ünnepélyes megnyitó után három mérkőzéssel avatták a település felújított fűves focipályáját.

A Real 2-0-ra győzött a Tarpa U19-es csapat ifjai ellen. A Nyíregyi Spartacus U18 -as ifjai meg 3-0-ra kaptak ki a királyi ifjonc gárdától.Olvashatták a foci rajongók, igaz a végeredményt szinte minden portál elfelejtetette.Még az állítólag nagy sport foci szaklap NSO is, aki szerint egyetlen magyar versenyző – a tizenegy éves Gaál Zsóka – részvételével rendezik meg június 21-25. között Fehéroroszországban. Pedig mint ha nem egy lenne. Dehát nem először téved meg felejt az NSO sem,ahogyan sokan mások sem.

Olyan felejtős korban élünk, ahol egyeseknek a pénz szabályozza a Cavonton bevételét. Tetszenek tudni az agyérelmeszesedés tudatos tüneteit produkálják. Vagy ismertebb mai nevén egy magyar média járvány a THE MUTYI.

Na de kanyarodjunk a focira, mert foci vb is van.Bár magyar szempontból ez a Tarpai sztory is egy világbajnoki húzás volt.Végeredmény lefelejtésben és stadion politikai haszon bizniszben egyaránt. Vagy csak a szokásos tudatos kommunikációs amnézia !

El kell ismerni, hogy nem mindennapi párosítás volt a Tarpa SC 19 éves csapata a Real Madrid 18 esztendős játékosai ellen valamint a Nyíregyházi ifik ellen! De alighanem először és utoljára játszott egymással a magyarországi vidéki együttes a világhírű elitalakulattal. Persze hasonló baráti elitcsapat összecsapás még összejöhet egy majdani stadion avatón,hiszen hazánk mára már ha nem is csak a foci stadionok hazája, de a politikai látvány biznisz mekkája is lett. Vagy csak az értelmetlen beruházások szimbóluma ?

De tétmeccsen,alíghanem kizárhatjuk azt az opciót, hogy egyhamar komoly tétmeccsen magyar foci csapat hasonló foci elitalakulat közelébe jut. Foci vébékre csak csak 1986 óta nem !

Távol áll tőlem, hogy megbántsam a magyar labdarugókat és mindazon foci rajongókat.De akik manapság erőltetett menetben erőltetik a nagy semmit, ráadásul politikai hitvallásal és még pimaszul sumákolnak is, azok nem csak sport embereknek hitványak, de embereknek is.

Az már csak apróság, hogy sok százmilliárdok mentek a fociba politikai haszonzerzés gyanánt. Ahogyan mondjuk jelen esetben sok távvezérelt média is tette. Bár mára már megszokhatta a nagyérdemű , hogy a célközönöséget szinte minden esetben magyar sport sport propagamdával kell ellátni, s ha lehet, ordibálva, ha akad magyar sport siker. Ha meg nem, akkor van a sumák felejtős üzemmód, az offra állás. Persze a azt is mondhatnák joggal,hogy az épp most zajló foci vb árnyékában ugyan már kit érdekel, ha a királyi gárda fiai Esze Tamás egykori Tarpai, a Rákóczi-szabadságharcot előkészítő tiszaháti felkelés vezéralakjának, mint kuruc brigadérosának a földjére tévedtek.

Mert hogy nem lehetett véletlen az, hogy a Szabolcsi politikai vezetés ide terelte a királyi gárdát. Mertek nagyot álmodni, habár álmában sem venné az ember komolyan, hogy a magyar foci királyi lenne, azaz Real Madridi. Bár sokan mondják Szabolcsban, hogy Orbán bácsi stadion helyett inkább munkát hozna. Az lenne még a királyi. Habár a Reál is királyi. csak épp nem versenyképes a Szabolcsi bérekkel.

Mar ha munkahely is akad,mondják Szabolcsban. Mert ugye az árok kotrásos meló meg az aszfalton a por söprögetésből nemigen lehet normálisan megélni. De lehet menni tapsikolni a meccsre. Mert az a frankó, afféle búfelejtő. Sajnos..

[su_quote] – Ez olyan, mintha Madridban a város nyolcvan százaléka a Bernabeuban lenne, hiszen ezernyolcszázan vagyunk itt, a település lakossága pedig kétezer-háromszáz fő – mondta megnyitóbeszédében dr. Seszták Miklós egyes Kárpát-medencei gazdaságélénkítő programok és összehangolt fejlesztési feladatok, valamint turisztikai fejlesztések koordinációjáért felelős kormánybiztos. – Amikor tavaly vizes-vb-t rendeztünk, akkor idéztem Muhammad Ali híres mondását, én ezzel szeretném ezt a pályát átadni: „Soha ne felejtse el senki, hogy a lehetetlen nem létezik.” [/su_quote]

Azta tésztát ! Ezt még az álomfejtőknek sem nehéz kitalálni, hogy csak tele zsebbel érdemes álmodni. Ha már foci sikert nem is, de legalább stadionokat. úgy látszik, hogy Seszták úr nem mert a sakkban nagyot álmodni, hát lelépett, de rendesen a sakkból. Igaz, Polgár Judit is. Habár Seszták Miklós ür ott felejtete az unokatestvérét a sakkban,mint ismert unokatestvérének adta át a sakkszövetség elnöki posztját.

[su_quote] Milyen érdekes, hogy politikusaink a saját zsebükbe mint ha többet mernének álmodni és ezek az álmok rendre megvalósulnak. Az egyszerű pórnépnek meg meg sok minden más is csak álom. Ráadásul politikusainknak közpénzen válik valóra az álma. A milliomosok álma.[/su_quote]

És van a mostani foci vébén olyan Izlandi focista is, aki csak melós, só csomagoló és a vébén játszik. Nem magyar klubban, sok sok millióért havonta. Micsoda látványsport ez az ország. A mutyiban ? Vagy mondjuk politikusok a politika mutyiban.

A magyar sakk ha már álmodni sem tud meg mer, mert nincs pénz és a szakmai stáb is alkalmatlan.

Na de vissza Tarpára. Álmodni !

Ott is volt a teljes Szabolcsi vezérkar: dr. Seszták Miklós, valamint dr.Papcsák Ferenc, a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottságának elnöke, dr. Tilki Attila és dr. Simon Miklós országgyűlési képviselők, Baracsi Endre, a megyei közgyűlés alelnöke, Szalacsi Árpád, az MLSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatósága elnöke, és Csank János a tarpai klub szakmai tanácsadója

Mégegyszer nyomatékosan hangsúlyozom,hogy tényleg távol áll tőlem, hogy megbántsam a magyar labrugókat és mindazalot akiket érdekel a foci. Mégegyszer nyomatékosan hangsúlyozom,hogy tényleg távol áll tőlem,hogy megbántsam a Szabolcs megyei régiót, de erősen sántít ez a foci propaganda project.

Már csak azt érdemes elképzelni, mi lett volna ha kikap a Real Szabolcsban.

Ön szerint kedves olvasó. Elfelejtették vOlna a végerednémyt ?

Vagy. Tessenek mondani, lehet egy stadionnal még több ? Már mint ha kikapott volna a Real. Álmunkban.

Az eseménynek egy pozitiv történése volt, nevezetesen az . hogy bevételével a 12 éves, leukémiával küzdő Lakatos Márk gyógykezelését segítené a Tarpa SC. Ez persze szép ás nemes cseledet. De már csak két kérdés adódik. Vajon, az eszement stadion építési láz közepette miért nem az egézségügybe dobták azt a sok százmilliárdot. És miért foci propaganda célokkal próbálnak egyesek úgy jótékonykodni, hogy visszaigazolást keressenek egy immáron bukott politikai haszonzerzés foci ügynek. És itt most sem a sportolókra gondoltunk. Mert hisszük,hogy egy bőrlabda politikai haszonzerzésekkel nem oldja meg a bajokat.

A 12 éves, leukémiával küzdő Lakatos Márknak portálunk mielőbbi gyógyulást kíván.

Tarpa U19-Real Madrid U18 0-2

Nyíregyháza Spartacus U18-Real Madrid U18 0-3

Tapra U19- Nyíregyháza Spartacus U18 4-2

Kedves Barátaim, olvasók és sakkozók egyaránt.

Segítsetek, ha tudtok Márknak ! Hogy ne csak egy labda, egy politika biznisz kösse össze ezt az országot. Bármennyire is elvitathatatlan a sport, a mozgás öröme, az egézségre gyakarolt jó hatása.Minket embereket ne politikai idelógiák kössenek össze vagy válasszanak szét,hanem annál több. De főleg ne a mutyi.

Az Újfehértói Egyesület vezetőinek jelenlétében adta át a 400.000 Ft adományt Tóth Pál a TSC Elnöke és Márton István Szakmai vezetője, amely az adományozó levél kiállítása után újabb 50.000 forinttal gazdagodott egy jó szándékú adakozó jóvoltából. Így összesen 450.000 forint segítheti Márk mielőbbi gyógyulását. Átadásra került a pályaavató rendezvény egyik főszereplőjének, a Real Madrid csapatának ajándéka is., Ahogyan a Tarpai nagyközség facebook oldalán olvasható. De kérjük, hogy aki tud segítsen. hunonchess