Közeledik a sakk-vb

Közeledik a sakk-vb

Pályafutása egyik legnagyobb megmérettetésére készül Gaál Zsóka, aki hamarosan Brazíliában mutathatja be sakktudását.Többször írtunk már a Tapolca VSE tehetséges sakkozó-járól, Gaál Zsókáról, aki tavaly Európa-bajnokságot nyert, korábban pedig többek között világbajnoki ezüstérmet szerzett.
A tízesztendős ajkai hölgy most ismét vb-re készül, a korosztályos megmérettetésnek idén Brazília ad otthont. A viadalt augusztus 21. és 31. között rendezik.

Gaál Zsóka szorgalmasan készül a viadalra

- Az akklimatizálódás miatt két nappal előbb érkezünk a verseny helyszínére, amely a Sao Paulótól 300-400 km-re található Pocos de Caldas városában lesz. Az út körülbelül 24 órás lesz. A védőoltásokat megkaptuk - tudtuk meg Zsóka édesapjától, Gaál Sándortól, aki feleségével együtt elkíséri az ifjú sakkozót.
Zsóka jelenleg az alapozásnál tart, ami azt jelenti, hogy több edző közreműködésével napi hat órát gyakorol. A sakk mellett fizikai felkészülést is végez, a programja futást, biciklizést és teniszezést tartalmaz.
A tehetséges játékos legutóbb a Győri Openen vett részt várakozáson felüli eredménnyel. A 45 fős mezőnyben a 13. helyre volt rangsorolva, de végül hetedikként végzett, emellett több különdíjat is kapott. Ő lett a legjobb női játékos, a legjobb 10 éven aluli játékos, és legjobb 2000 értékszám alatti játékos.
Zsóka személyesen Istvándi Lajos nemzetközi mesterrel, Kosztolánczi Gyula FIDE-mesterrel és Varga Zol-tán nemzetközi nagymesterrel edz, az internet segítségével pedig a Dél-Dakotában élő Kustár Sándor nemzetközi mesterrel gyakorol.

Read previous post:
GRENKE Chess Classic 2017 FINAL

GRENKE Chess Classic 2017 (Karlsruhe GER) Thu 13th Apr 2017 - Sat 22nd Apr 2017 - Official Site 4th GRENKE...

Életmü díjat kapott sakk szakosztályunk mestere, Jakobetz László

Életmü díjat kapott sakk szakosztályunk mestere, Jakobetz László Vezetőedzőnket, Jakobetz László FIDE-mestert Budapesti Sakkozásért Díjjal tüntették ki a Bálnában megtartott Tavaszi...

CIKK vázlat

Chess Talent: Vincent meets Garry

Chess Talent: Vincent meets Garry By Frederic Friedel Here's how it began. Recently – actually at the end of August...

Stars Cup 2017, 12 – 18 Jul 2017, Anzali (Iran)

Schedule : * UTC/GMT +4:30 hours 12.07 2017 - Round  1  - 16:00 13.07 2017 - Round  2  - 16:00 14.07 2017 -...

Close