Lakos Nikoletta sakkolimpiára készülhet!

Lakos Nikoletta sakkolimpiára készülhet!

Óriási megtiszteltetés érte a sokszoros olimpikont, a Haladás VSE-Infraplan női nemzetközi nagymesterét. Némethné Lakos Nikoletta ugyanis újra ott lehet az őszi sakkolimpián szereplő magyar női sakk-válogatottban.

– Váratlanul ért a felkérés, mert úgy nézett ki, hogy teljes az olimpiai csapat, de pár napja felhívott a csapatkapitány és egy lemondás miatt, azt mondta, hogy rám számít. Úgy döntöttem, vállalom a szereplést és már el is kezdtem a felkészülést a sakkolimpiára. Nemrég fejeződött be egy nemzetközi mesterverseny, itt igyekeztem formába lendülni, emellett Tapolcán lesz hamarosan egy nívós verseny, de a horvát csapatbajnokságban is szerepelek, szóval szerintem jó alap ez a felkészüléshez. Szombathely ezekben a hetekben elég sok lehetőséget biztosít a versenyzéshez, szombaton egy schnell, vasárnap pedig egy rapidversenyen is asztalhoz ülhettem – fogalmazott honlapunk érdeklődésére Lakos Nikoletta. Szombathelyen sakkozó nagymester számára ez már a 6. sakkolimpia lesz, 12 év után kerül újra a válogatottba, 10 éven át olimpikon volt, aztán jött a gyermekvállalás. A jelenleg 2277 Élő-ponttal rendelkező nemzetközi nagymester az olimpián +1-gyel már elégedett volna.

A 2 évente megrendezett sakkolimpia szeptember 23-án kezdődik, a versenynek a grúziai Batumi ad otthont. Némethné Lakos Nikoletta játékára nem tartalékként számít a szövetségi kapitány, mindenképp játszani fog, a 3. vagy a 4. tábla lesz az övé.

Lakos Nikoletta

Lakos Nikoletta
Személyes adatok
Születési dátum 1978. december 14.(39 éves)
Születési hely Budapest
Állampolgárság magyar
Versenyzői adatok
Cím női nemzetközi nagymester (WGM) (2000)
Élő-pontszám 2283 (2016. június)
Legmagasabb Élő-pontszám 2415 (1997. július)
Ranglista magyar női 10.

43rd Olympiad Batumi 2018 Open,Women Team

Portálunk a hunomchess.com elsőként számolt be a sakkolimpia csapatainak névsoráról itt.