Leszkó Bence: Több, mint reménység

Leszkó Bence: Több, mint reménység

Sakk diákolimpiai bajnoki címe megvédése után az orosházi Leszkó Bence korosztályos magyar bajnoki címmel gazdagította eredményeit. A fiatal versenyzővel tekintettük át a jól indult esztendő eddigi történéseit.

 
170508_leszko_bence_korosztalyos_magyar_bajnok

Újabb bajnokságot nyert Bence (Fotó: iskola)

Az év egyik legkiemelkedőbb eredménye, hogy megvédte országos diákolimpiai bajnoki címét értékszámos kategóriában, ahol az ország legjobb, legképzettebb játékosai küzdöttek meg egymással. A versenyt Miskolcon rendezték április 13-14-én, több mint ötszázan ültek egyszerre asztalhoz, több korcsoportban, értékszámosok, és amatőrök külön-külön. Bence mezőnyében 40-en versenyeztek a bajnoki címért a két napos, 9 fordulós versenyen. Címvédése különösen értékes, mert korcsoportot váltott, 2003-asként a 2002-ben születettek között is nyerni tudott.

Diákolimpia után országos bajnokság

Az országos diákolimpia megnyerése után két héttel, április 29-30-án rendezték Hajdúböszörményben a Magyar Korcsoportos Egyéni Rapid Sakkbajnokságot, ahol Bence országos bajnok lett. A 14 éves korcsoportban 36 résztvevő indult a bajnoki címért, ő pedig veretlenül, fél pont előnnyel nyerte a 9 fordulós versenyt (egy hónapon belül megszerezte második országos bajnoki címét). Erre a megmérettetésre felkészülését már Czebe Attila GM (nagymester) is segítette, Csúri László FM (FIDE mester) és Horváth Zsolt FM mellett.

– Nap mint nap az iskolai tanulmányok mellett foglalkozom a sakk minél mélyebb megismerésével, lelkiismeretes edzőim segítségével. Meghatározó és megtisztelő számomra, hogy Csom István nemzetközi sakknagymester, olimpiai bajnok több alkalommal is szakmai segítséget nyújtott. Egyik nagy példaképem Magnus Carlsen, aki egészen fiatalon lett világbajnok – válaszolja Bence.

Az ifjú sakkozó idén még több hazai és külföldi versenyen szeretné megmérettetni magát. Fejlődése érdekében komoly, erős versenyeken kellene indulnia, ezek azonban hosszúak, akár 7-10 naposak is lehetnek, ami jelentősen megnöveli a költségeket. Ezért bízik abban, hogy ezeket a sorokat segítő szándékú támogatók is elolvassák.
Read previous post:
GRENKE Chess Classic 2017 FINAL

GRENKE Chess Classic 2017 (Karlsruhe GER) Thu 13th Apr 2017 - Sat 22nd Apr 2017 - Official Site 4th GRENKE...

Életmü díjat kapott sakk szakosztályunk mestere, Jakobetz László

Életmü díjat kapott sakk szakosztályunk mestere, Jakobetz László Vezetőedzőnket, Jakobetz László FIDE-mestert Budapesti Sakkozásért Díjjal tüntették ki a Bálnában megtartott Tavaszi...

CIKK vázlat

Chess Talent: Vincent meets Garry

Chess Talent: Vincent meets Garry By Frederic Friedel Here's how it began. Recently – actually at the end of August...

Cup of Lviv-2017 Bank Lviv (Rapid) 2017

https://youtu.be/lfsnAkyeYgU http://www.chessmanager.com/tournaments/5745965138968576/

Close