Manolache nyerte a sakkversenyt

Manolache nyerte a sakkversenyte-a-sakkversenyt

  Több Hargita megyei résztvevő ő is is dobogós helyen végzett a 20. Bancpost sakkversenyen és a 4. Balogh János Emlékversenyen, melyet a csíkszeredai Caissa Sakk Klub rendezett. Az augusztus 16–26. közötti megmérettetés a nagymesterek, nemzetközi mesterek és FIDE-mesterek létszámát illetően felülmúlta az előző kiírásokat.

A játszmának vége. Az eddigi legszínvonalasabb versenyükön vannak túl a csíkszeredai szervezők • Fotó: Biró Zoltán és Biró Gyöngyvér

A Nagy Imre Általános Iskola tornaterme ideális versenyzési lehetőséget biztosított, a péntek esti díjkiosztó ünnepségre sokan voltak kíváncsiak. A szervezésben partner volt, segítséget nyújtott Csíkszereda önkormányzata, a Hargita Megye Tanácsa és a Bancpost, a Nagy Imre Általános Iskola, a Megyei Sportigazgatósága, a székelyudvarhelyi MED-LEX Egyesület, ásványvizet a csíkszentkirályi Hargita Gyöngye biztosította a játékosoknak, kávét pedig az Ausztriából, illetve Németországból érkező Király Ferencz és Manfred Böhm játékosok hoztak.   A 38 fős 9 fordulós Bancpost főversenyt a Temesvári Studențesc Medicina 44 éves nagymestere, Marius Manolache (2495 Élő-pont) nyerte 7 ponttal, a szintén 7 pontos, 19 éves Robert-Paul Năstase (CS Otopeni) FIDE-mester és a 6,5 pontos, 52 éves Ioan Cosma (Oltenia Craiova) nemzetközi mester előtt.

Jól teljesítettek a környékbeli sakkozók • Fotó: Biró Zoltán és Biró Gyöngyvér

Öt sakkozó ért el hat pontot: 4. Alin-Mile Berescu (2467) nagymester, 5. Andrei Istrățescu (2604) nagymester, 6. Barátosi Dániel (2370) nemzetközi mester, 7. Igor Nester (2354) ukrán nemzetközi mester. Az utolsó fordulóban Năstase legyőzte Istrățescu román bajnokot. Különdíjat nyert a szatmárnémeti Alin-Gabriel Angheluș (U20), a német Andrei Ioan-Trifan (U15), a borszéki Costel Vodă (2100 Élő-pont alattiak közül a legjobb), a német Lorenz Schilay (1900), a székelyudvarhelyi Nagy-Elek Tamás (1700), a marosvásárhelyi Nicolae Juncu (S65), a bákói Nicolae Verciuc (S50), a legjobb női versenyző pedig Roxana-Maria Firaru (CS Otopeni) lett.

• Fotó: Biró Zoltán és Biró Gyöngyvér

A gyerekek számára kiírt 9 fordulós 4. Balogh János Emlékversenyen 39-en ültek asztalhoz. A 10 éves Călin-Theodor Constantinescu (CS Otopeni) két pont előnnyel, 8,5 ponttal végzett az élen a 6,5 pontos, csupán 8 éves csíkszeredai Léstyán Péter (Jövő SK) és a szatmári Alexandru-Mihai Angheluș előtt. Hargita megye sakkozói közül Bencze Mátyás (Székelyudvarhelyi ISK) megnyerte az U12-es csoportot, ahol a csíkszeredai Flavius-Luca Colceriu (Caissa SK) második, a szintén csíkszeredai Kiss Zsolt István (Jövő SK) pedig harmadik lett. A felnőtteknél a villámversenyen aranyérmet nyert az U20-as korondi Sándor Tamás (Kerámia SE), az U8-as csíkszeredai Léstyán Péter (Jövő SK) és az U10-es csíkszeredai Szabó Tamás (Caissa SK), aki a feladványfejtő versenyen ezüstérmet szerzett, csupán 12 másodpercre maradt le az aranyéremtől. Korosztályában a fociban is remekelő Flavius-Luca Colceriu feladványfejtésben ezüstérmes lett. A gyerekversenyen a még 7 évet be nem töltött gyergyóalfalvi Kiss Abigél és csíkszeredai Korodi Máté (Jövő SK) kapta a legfiatalabb sakkozóknak járó különdíjat. A klasszikus-, rapid- és villámversenyek 3000 lejes fődíját a Bancpost biztosította. A Caissa SK honlapján látható fotókat Biró Zoltán és Biró Gyöngyvér készítette.
Read previous post:
Help Nino Khurtsidze overcome cancer

Nino in Need Nino Khurtsidze (born September 28th, 1975) is a Georgian chess player who holds the FIDE titles of...

GRENKE Chess Classic 2017 FINAL

GRENKE Chess Classic 2017 (Karlsruhe GER) Thu 13th Apr 2017 - Sat 22nd Apr 2017 - Official Site 4th GRENKE...

Életmü díjat kapott sakk szakosztályunk mestere, Jakobetz László

Életmü díjat kapott sakk szakosztályunk mestere, Jakobetz László Vezetőedzőnket, Jakobetz László FIDE-mestert Budapesti Sakkozásért Díjjal tüntették ki a Bálnában megtartott Tavaszi...

CIKK vázlat

Chess Talent: Vincent meets Garry

Chess Talent: Vincent meets Garry By Frederic Friedel Here's how it began. Recently – actually at the end of August...

Close