Megjött a karácsonyi-Nesze semmi, fogd meg jól

Semmi extra, csak a szokásos sakkrizsa címet is adhatták volna a MSSZ a szokásos, menetrendszerü hülyítések sokadik epizódjának.
Most kivételesen nem a 2024 eS sakkolimpia a téma. Szó nincs az írományban arról, hogyan képzelik a jövőt, hiszen a sakk kassza üres. Néhány kedvezményezett fiatal kap ugyan támogatást a sport 21 és egyéb forrásokból, de ez sem publikus.

Jobb helyeken nem hőbörgéssel mérik a sport sikert,mint egyes csemeték szülei vagy a MSsz. Hanem esélyt teremtenek, hisz eget verő külőmségek nincenek a gyerekek közt.Szomorú ,hogy ezt kell mondani, miután egyesek kissé visszaéltek a sakk hatalmukkal vagy sakk kapcsolataikkal.A médiában.Igyekezve átgázolni másokon.
Vagy csak a gazdagok sportja lesz a komoly versenysakk. Magnus Carlsent ldézve.
A tehetség sokszinü, de a lehetőségek már nem. Ez már nem a Juditkák sakk kora

Ha ilyen sovány ígéretek mentén akar a MSSZ a jövő évben is neki kezdeni, ahol szó nem esik anyagi támogatásról.

Portisch nagymester régi klasszikus mondatával szólva. 

AZ EGYETLEN LEHETSÉGES LÉPÉSRE VÁRVA

 

Hol a sakk 64 pontja, de főleg az ehhez való pénz.Hol van a sakkozói életpálya modell.A profi sakk,Az edzők és szakemberek anyagilag is kiszámíthatósága.

Minősíthetetlen ez a MSSZ féléves ténykedése !
Az ígéreteken át az elterelésekkel, az időnyeréssel, majd a sakkelnök nem rég beismerte, hogy nincs pénz.
Minősíthetetlen ez a MSSZ féléves ténykedése,hogy képtelen volt a válogatottal kompromisszumra törekedni.
Gyalázatos, ahogy a gyerekeket egy hangos csarnokba terelték sakkozzni.

Szégyen, hogy egy felnőtt egyéni döntő n nem érdemelt online közvetítést, de nem is akarhatták.
Holott ma már egy gyerek képes erre, lásd yutub es millió tutoriál a neten.
Csak bizonyos országokba van az, hogy a gyerekek nem érdemelnek egyforma publicitást.

Csak néhány, amihez pénz se kell

Úgy látszik, hogy a magyar sakk kO csak a barátok házának szól a székházba  a kibiceknek, vidékiek csak parasztok lehetnek.De persze csak eme néhány véletlen, csak a sakktársadalom megbecsúlése lehet a sakk katedrán… Sakkbratyikban

 

 


 

2019. december 20. péntek
https://www.utanpotlassport.hu

A szövetség májustól hivatalba lépő új vezetése több kedvező változással is kecsegtette a sportágat, egyik fő célja az ifjúsági sakk feltámasztása, stabillá tétele volt, és ennek tükrében folytatja munkáját a következő évben is.

Számos korosztályos világeseményen jártak a fiatal magyar sakkozók 2019-ben és bár kiemelkedő eredményt – a 17 éves nagymester, Kozák Ádám U18-as rapid és villám Eb-győzelmét kivéve – ezúttal nem értek el a nemzetközi mezőnyben, ám rendszerint szépen helytálltak. A szövetség májusi tisztújítását követően az elnök Szabó László lett, aki a korábbiaknál nagyobb figyelmet kívánt fordítani az utánpótlásképzésre, a támogatási források negyven százaléka jutott a fiatalokra. Az ifjúsági bizottság elnöke, Molnár Béla is a legfontosabb teendők közé sorolta a gyerekek célirányos képzését. A szövetség minél szélesebb utánpótlásbázist kívánt kiépíteni, hogy minél több reménységnek legyen esélye eljutni a rangos versenyek legjobbjai közé.

Kozák Ádám U18-as rapid és villám Eb-t is nyert 2019-ben • Forrás: MSSZ

„Áttekintve a nevelőegyesületek, az ifjúsági versenyrendszerben szereplők létszámát és helyzetét, hamar nyilvánvalóvá vált, hogy erőteljes programokra van szükség mind a tömegbázis, mind pedig az ifjúsági élsakkozók fejlesztéséhez. Az utóbbi feladatra Ribli Zoltán olimpiai bajnok nagymesterünket, mint ifjúsági szövetségi kapitányt kérte fel az elnökség a válogatott keret kialakítása, menedzselése feladatkörében. A szakvezető maximalizmusáról híres, korábbiakban a felnőttválogatott szövetségi kapitányaként is dolgozott, majd azt követően az osztrák sakkozás irányításában vállalt szerepet. A szakember első lépésként a nemzetközi szinthez felzárkózást jelölte ki a korosztályos válogatottak számára, és az év végén, Mátraházán az ifjúsági válogatott edzőtáborában kezdi meg a munkát a kiválasztott fiatalokkal” – mondta Molnár Béla.

A sportág tömegbázisának erősítését a másik sürgető feladatnak ítélte meg az új vezetés. Ezen a területen jelentős, rendszerszintű átalakításba fogott a felálló Ifjúsági Bizottság, melynek első döntései között szerepelt a Talentum Program előterjesztése, ami egyenlő az utánpótlásterület átfogó szakmai tervével. Ennek részeként kiírták a Megyei Sakk Tehetségpontok pályázatot, amely a megyék számára nyújt forrást a tehetségkutatás, nevelés feladataihoz. A tizenegy nyertes pályázó vállalta, hogy a megye területén egy nyolc eseményből álló versenysorozatot működtet a kijelölt három (U8, U10, U12-es) korosztályban, valamint ezekből a korcsoportokból a program végén egy hatfős megyei ifjúsági válogatottat állít ki, amellyel a Magyar-kupa megyék közötti országos csapatverseny döntőjén vesz részt. A meghirdetett program második része a versenyrendszer átalakítása. Elsődleges célként az országos ifjúsági versenyeken indulók számának növelését jelölte meg a vezetés, s ennek érdekében magasabb színvonalú rendezést (új helyszínek, jobb díjazás, gyerekbarát események) ígért.

„A szövetség ennek érdekében pályázatot hirdetett az országos versenyek lebonyolítására, továbbá a korábbi nyílt rendszerű országos döntő helyett ifjúsági Grand Prix-selejtezővel, majd azt követően egy körmérkőzéses országos bajnokság rendezésével alakította át a világversenyek kvalifikációs döntőjét. A Grand Prix-sorozat három tornából áll, az első áprilisban a rapid országos bajnokság lesz, majd ezt követően a diákolimpia döntője májusban és végül az országos elődöntő. A három eseményen az első 15 helyezett GP pontokat gyűjt, melyek alapján alakul ki a korcsoport legjobb tízes mezőnye, ők kapnak végül meghívást a körmérkőzéses döntőre” – tájékoztatott Molnár Béla, aki hozzátette, olyan izgalmas és motiváló versengésre számítanak az ötletgazdák, ami képes lehet megpezsdíteni az ifjúsági sakkozás vérkeringését, több fiatalt vonzva a versenysakkozás világába, erősítve a sportág tömegbázisát.