Megtaláltuk, megtaláljuk e Magnus Carlsen egyik lehetséges utódját!?

Not a bad tournament by Karen Grigoryan! 🙂
(link: https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/famalicao-open-2019/9/1/1)

https://chess-results.com/tnr459618.aspx?lan=10&art=5&flag=30

 

A chess24 szúrta ki az alábbi versenyt, ahol Új rekord született vagy csak mondjuk így. ÉRDEKES. És persze joggal adódik a kérdés, hogy vajon gyanakvóak legyünk e vagy sem ? Vagy ha igen, akkkor mikor és mikor ne kezdjünk gyanakodni.Úgyhogy én most az örmény sakkozó szárnyalását félreteszem és mondanék mást.
Napjaink egyik legvitatottab pontja a sakkban az, és nyilván
senki számára nem titok,hogy vajon igazságos, netán reális eredmények szúletnek e a mai kor “gépikottás sakkjában“.Vagy egyre gyakrabban halljuk azt, hogy az Élő-pontok elértékteéenedtek. És persze az is nyilt titok, hogy a sakk
a computerkorszak miatt talán refokkta szorulna. Ennek kapcsán már láthatunk is sok oéyan kezdemányezést, ahol a sakk versenyeken kmbináltan igyekeztek, igyekeznek kiölni a sakk lexikálisan remre hajló partijait,de főleg a nyert partikat másképp pontozni. A klaszikus hosSzú partik mellé rapidokat éS snellpartikat is betolni. Hogy ugan már, valahol csak megbillen az egyensúly. Az is megvan gondolom sokaknak, hogy napjainkban se szeri se száma a kis sakkzseniknek.Jószerivel szinte minden ország igyekszik sakkzsenit prezentálni.És azért valljuk be,hogy a mai sakk kor.a gépi sakk termékeiből ugyanúgy akadnak sakkcsemeték, akik zsenik!? Vagy csak gépi lexikális sakkzsenik!?

Netán az emberi az evolúció termékei!? Hiszen köztudottana sportban aVilágbajnoki rekordok évete simán megdőlnek, mondjuk atlétikában, de úszásban is .
És persze hosszasan lehetne sorolni a pédákat. De térjünk még vissza a sakk szárnyalásra, más szárnylásokra.Fóleg akkor,ha iatalokat látni ahogyan “élőntal szárnyalnak“ Persze nem ilyen látványosan ahogyan Grgorian.
Csak elöre megkomponált élőpont felhozó versenyeken,ahol bizony vannak, akik élőpontra gyúrnak,gyúrattatnak… Mert hát oda kell érni a topba időbe és bizony a mai világ sakkja őrületes tempót diktál. Már csak a versenyek számát,
annak minóségét és mondjuk a tényleges sakktudás közti utat kéne megtalálni.De Abban biztosak lehetunk,hogy mág sok letes sakkfutamokt fogunk látni. Sokat, ahol mindenki megtalálhatja a kedvencét, favoritját.
Én és éjn, szerény személyem és jómagam 🙂  Cupán ennyit mondanék.
Habár a sakkrek rekordok is azért vannak, hogy megdöntsék őket,mármint a tisztességes versenyt.

A mai sakkban a győztesek azokból a vesztesekből lesznek, akiknek már elegük van a vesztésből, akik úgy döntenek, hogy még egyszer talpra állnak, akárhányszor verik meg őket.

 

Megtaláltuk, megtaláljuk e Magnus Carlsen egyik lehetséges utódját!?

Jómagam és sokan mások is szerényen beérnék Rapportal , ha RR rádobna egy lapáttal, de akár bármelyik kis magyar is. És azért ne feledjük, hogy a mai sakkban Carlseni magasságokat már csak sakk gépek tudnának folymatosan prezentálni. Hogy ember a mai kor sakkjához hogyan fog tudni alkalmazkodni, az jó kérdés lehetne.Hajrá Magyarok