Mi a világ végéig maradunk :-)

Mi a világ végéig maradunk 🙂

Nyilván sokakban felmerült, felmerül, hogy a járvány hozta kényzer helyzet az online térben lehet e tiszteséges.

Lehet-e bízni a tisztességes játékban, vagy jobb ha elé mennek a dolgognak.-
Vajon szükség van e ezekre a szigorú szabályokra, ellenőrzésekre, miért nem bízhatunk “vakon” (ellenőrzés nélkül) a sakkversenyzők becsületességében? Talán azért, mert ilyen az emberi természet? Vélhetőleg nem csak a sakkozóké – Nézzük a szabályokat: A FIDE Chess-com Online Nations Cup 2020 szervező csapata komoly szabályokat hozott,ITT A SZABÁLYZAT

FIDE RULES PDF

Minden versenyzőt a verseny ideje alatt a FIDE-hoz kapcsolt nemzetközi arbitrák
videokonferencia-beszélgetésen keresztül kell megfigyelni.
A megfigyelésnek magában kell foglalnia a webkamerát, a képernyő megosztását,
a helyiség letapogatását, az asztali letapogatást, a monitor ellenőrzését és a Chess.com és a FIDE választottbírói szabványok szerinti egyéb követelményeket.

 

És ha már mindenki átrágta magát a szabályokon, akkor már csak két kérdés marad. Egyenértékü e az online sakk a normális életben megszokottal.Mondjuk a siker. Én átlépem ezt a kérdést mert nem oszt nem nem szoroz.
Bár láthatóan eddíg meg sem közelíti a normál élet versenyeinek számát eddíg.

Nem is fogja. Ha csak egy hónapot nézek, hogy mennyi komoly normál verseny szokott lenni vagy volt a járvány előtt. Vagy épp mennyi maradt el, csak egy hónapba a világon, De ezek az online versenyek a nézettségben sem vetekednek a normál élettel. Habár egyeseknek az online buli jó kifogás és elterelés a sakk valódi gondjairól-Menyit érdemelnek a nagy látványosságban.Anyagilag vagy az esélyekben.
Más sportokhoz képest.

 

A sakkozókról már ne is szójak,akik nem szobafogágra-karanténba születtek, ahogyan egy ember sem. Persze a semminél jobb az online most.
Bízom benne, sőt hiszem,hogy rendbe jön a világ.Tartsatok ki sakkozók.

Mi a világ végéig maradunk 🙂