Minden korcsoportban magyarokkal- European Youth Chess Championship U8-U18 Mamaia, Romania 5-14 September 2017

Hat korcsoport Európa-bajnoksága kezdődik kedden, 19 magyar sakkozóval

Romanian Chess Federation, “Mind Games & Events” Sports Association and the European Chess Union have the honour to invite all European Chess Federations affiliated members of ECU to participate in the European Youth Chess Championship, organised in Mamaia/Romania from 4-15 September 2017.

EYCC2017Romania
Tíz napon át tizenkilenc magyar sakkozó méreti meg magát a korcsoportos Európa-bajnokságon, amelyet a romániai Mamaiában rendeznek meg.

Tizenkilenc magyar fiatal az iskola helyett a romániai Mamaia felé vette az irányt, a Fekete-tenger partján fekvő üdülővárosban rendezik meg ugyanis a korcsoportos sakk Európa-bajnokságot. A megméretés kedden kezdődik és jövő csütörtökig tart, a fiúk és a lányok egyaránt hat-hat korcsoportban – U8, U10, U12, U14, U16 és U18 – versenyeznek. A svájci rendszerben kiírt kontinensviadalon kilenc fordulót játszanak a résztvevők, akik vasárnap pihenőt kapnak, a többi napon pedig egy-egy mérkőzés erejéig ülnek asztalhoz.

Magyarországot tizenegy fiú és nyolc lány képviseli Mamaiában, és mind a tizenkét kategóriában lesz magyar versenyző. A legnépesebb az U14-es fiúk csoportja, ott négy hazai ígéret is megméreti magát. Többen előkelő helyről kezdik meg a küzdelmet, az Élő-pontszám alapján kialakult előzetes rangsorban az U8-as fiúk között Giang Tran Nam a hatodik, az U12-es fiúk mezőnyében Borhy Marcell a nyolcadik, míg az U12-es lányok között Tóth Nikoletta a harmadik helyről vág neki az Eb-nek.

Az elmúlt években rendre éremnek örülhettünk a korcsoportos kontinensviadalon. Tavalyelőtt a horvátországi Porecben Márkus Molli Amina ezüstérmes lett az U8-as lányok között, míg tavaly Prágában Gaál Zsóka aranyérmet nyert az U10-es lányok mezőnyében. Zsóka friss U10-es világbajnoki ezüstérmesként természetesen nem utazott el Romániába, hiszen nemrég tért haza Brazíliából, Molli azonban indul az U10-es lányok között, és a tizenötödik helyről várja a rajtot.

 

A magyar résztvevők
Fiúk. U8: Giang Tran Nam, Hajdu Márton Ábris. U10: Palczert Mátyás. U12: Borhy Marcell, Gombócz Ferenc. U14: Krstulovic Alex, Öngüt Tamás Günes, Gehér Koppány, Palczert Botond. U16: Bohus Ádám. U18: Ugróczky Péter
Lányok. U8: Tóth Tímea. U10: Márkus Molli Amina, Deák-Sala Emília. U12: Tóth Nikoletta, Palczert Hajnalka. U14: Koltai Dóra. U16: Kovács Judit. U18: Szűcs Edina

 
A résztvevők listája, a részletes eredmények  ITT

A verseny honlapja ITT

https://ecuyouth2017.ro/live/ECUYCC_2017/r1/tfd.htm

Read previous post:
Help Nino Khurtsidze overcome cancer

Nino in Need Nino Khurtsidze (born September 28th, 1975) is a Georgian chess player who holds the FIDE titles of...

GRENKE Chess Classic 2017 FINAL

GRENKE Chess Classic 2017 (Karlsruhe GER) Thu 13th Apr 2017 - Sat 22nd Apr 2017 - Official Site 4th GRENKE...

Életmü díjat kapott sakk szakosztályunk mestere, Jakobetz László

Életmü díjat kapott sakk szakosztályunk mestere, Jakobetz László Vezetőedzőnket, Jakobetz László FIDE-mestert Budapesti Sakkozásért Díjjal tüntették ki a Bálnában megtartott Tavaszi...

CIKK vázlat

Chess Talent: Vincent meets Garry

Chess Talent: Vincent meets Garry By Frederic Friedel Here's how it began. Recently – actually at the end of August...

Close