Mit rejtenek a sakk apró betüi?

Amikor a hülyeség szorgalommal párosul
Azt írja azújság, hogy. Idézem.

„Egyetlen más sportág sem hoz ki az emberből annyi értékes tulajdonságot, mint a sakk, és egyik sportágnak sincs olyan részletes és évszázadokra visszanyúló, alaposan dokumentált története, mint ennek a játéknak.”

A sakk fejlesztő hatásai:
Nő a siker- és kudarctűrő képesség, a koncentrációképesség, fejlődik az önfegyelem, az emlékezet, képzelőerő, probléma megoldás, térlátás, kreativitás fantázia, tanulási képesség.
A sakkozni tudók észreveszik, hogy tetteiknek következménye van, hiszen minden megtett lépésre van egy válasz. Megtanulják az időbeosztást és a szabálykövetést is. A sakkozó gyerekeknek az emlékezete jobb, mint a nem sakkozó gyerekek emlékezete.

Ennek tükrében kezdte meg munkáját számtalan okleveles sakkoktató. Kifejezetten tehetséggondozás keretében foglalkoznak a diákokkal kis létszámú csoportjában, amit a nagy érdeklődésre való tekintettel, újabb csoporttal bővítenek.

Most hogy már tudjuk, hogy a sakkal agyra lehet gyürni, s nem
bicepszre, hát megjöttek a sakkpróféták.Hogy egyébként eddíg hol voltak azt nem tudni, de megeshet, hogy valmi isteni sugallatra , netán sakkbiznisz reményében, esetleg Polgár politikai hátszellekkel, de valójában sakkot népszerüsitenek. Nincs is ezzel baj,de erősen sántít már ez a dolog jó ideje. Miközbn én sem, mások sem vitatják el a csodaszer hatásait. Csak sajnos a fránya mellékhatások.
Tetszenek tudni,az APRÓ BETÜS VARI.

Olyan ez barátaim, mint mikor valaki szerződést köt manapság és “minden szép és jó”, aláírja a gyanutlan ember az elé
tett papírokat, remélve, hogy kap egy érthető szerződést. Azzal válnak el hogy minden ok,
Majd mikor telnek a napok,hetek hónapok,s végre rájön az emberfia, hogy valami nem OK. És mondjuk előveszi a papírokat.Rájon, hogy az ovis sakk sulija meg az isis egy kalap xart nem ér.Ha sakkozó akar lenni a gyerek.

Bmeg járt a gyerek sakksuliba az oviba meg isibe, de hogyan tovább.Majd leesik neki, mint a szerződésekben,bár ez a fajta sakk oktatás nem szerzódés, de olvassák csak tovább.Kedves olvassók és megértik a mezei sakk userek is.

Az alig látható – kb. 4-es nagyságú – apróbetű miatt is nehezen olvasható mintegy 10 oldalas szöveget, – amit nem látni. És talán megérti, hogy talán elég lesz erre öt nap. , majd a harmadik nap eltelte után ott tartanak sokan, hogy semmit nem értenek, az aláírt szerződésből. Akarom mondani:
ovis sakk oskola megvót a gyereknek, de még isibe is.

És amit szóban elmondtak azt is, vagyis amiben megállapodnak a felek, amelyek vonzóak, és bíztatók, de a szerződés viszont nem azt tartalmazza- a lényeget! Normál betűkkel elképzelve, ez egy 20 oldalas tömény, átlagember számára érthetetlen szakmai szöveg, rengeteg adattal,kamuval, amihez a megállapodásoknak semmi köze nincs. Ahogy a szövegből, – már amit megértett valaki – azt veszi ki, hogy elvileg korlátlan okosságot kap a gyerek, amellyel akár “totálisan ki is fosztották”. A “kedvezményt” pl. úgy értik, hogy a sakk oktatásban megadott tudás kedvezményes ugyan,
miután sakk okos kedvezményt “ajándékoztak” hozzá, A valóságban. Viszont, ha a gyerek

nem teljesíti a szerződéses kötelezettségeit,

azaz nem válik sakk zsenivé, akkkor kérem szépen a magyar gyerek HÜLYE ! Tehetségtelen, nem motivált stb, hiszen sakkprófétáink rendre ezzel magyarázzák, az egyébként totális
sakk szakmai kudarc hegyek oktaást, ami megy kis hazánkban.

Tehát az a jó ezeknek a sakk seggfejeknek, ha nincs semmilyen kedvezmény.(?) A szerződést olvasva, majdnem szívinfarktust kap a kedves sakkpalánta szülő. Bementek egy sakkbuliba, és “minden szép és jó”, aláírtam az elém tett papírokat, remélve, hogy kapnak egy érthető szerződést.
Okos lessz a gyerek,de sakkozó meg kizárt !

Azzal válnak el, hogy öt napon belül minden következmény nélkül elállhatsz.Ha sakkozó nem is lessz a gyerek, de okos lessz.

Na de mi is tanulság?

Ezután, csak olyan szerződést írj alá, amelyben benne van minden, amiben megállapodtál. Mit kapol, mennyiért.

Hogy végre eldöntik e a sakk állítólag okosai, hogy tucatsakkozókat akarnak, okos gyerekeket joggal egyébként.
Vagy ez a fajta kamu mese már mint ha egy ideje csak idónyerés lenne,a sakk szakmai munkák kudarcainak elfedése, Egyeseknek meg meggazdagodás. Még emlékszem arra, amikor megkérdztem egy, már menesztett MSSZ illetékest. Mi ez a barmolás, utalván a magyar sakk bénázásaira.Válasz. Mindent előlről kell kezdeni volt.
Hát ez sikerült is vagy 7 éve mióta van ez a nagy sakkláz, a sakkot az isibe.Miközbn az alapképzés,kedvcsináló,tehetségek felkutatása nem rossz. És sokan azön törik a fejüket, hogy ugyan már hol akad meg a sakk rendszer.Mondanám, bár ez a sakk okosoknak nem szimpi.

A sakk döntéshozóinál,akik emeletes barmok.

A sakk jelen, ha nem változik idehaza és csak a tucatsakkozó gyártás felé halad,akkor idehaza a sakk versenysport rövidesen meg fog halni.Ide pénz kéne, akarat, szakmai munka.
Azt prognosztizálom, hogy egyre több fizetős közvetítés lesz.. ebből viszont ismét szakíthat ismét Juditka… Be kell látnunk, kell a sakk az iskolákba, mert ha nem lesznek elegen, akkor kikből fognak megélni a sakkhiénák?
Akiknek a sakk már nem is versenysport, csak oki leszz a gyerek isibe.

Én sajnos
azt látom, hogy jövő ebbe az irányba mutat. Ezek a sakkhiénák lesznek azok akik kielégítik a jelentkezők vágyait és tartják őket a sakk mellett addig, amíg fizetnek…Azután a csalódott gyerekek, a “megfejt” szülők eloldalognak a sakktól.. persze aki megszerette a sakkot és nem versenyző, az lehet, hogy kíváncsi lesz a “nagyok” játékára.
Ha lessz rá pénze.Ha lessz egy közös sakk akarat,anyagi támogatás, komoly kontrollált szakmai munka és átláthatóság.
Akkor visszatér a magyar sakk és garntáltan versenyképes lessz a világgal.Mert nem a magyar gyerekek idióták, hanem mások. És ha valaki ma azt mondja, hogy pl 2600 as szinthez zseninek kell születni,az bátran menjen elmeeorvoshoz.Vagy olvassa a sakk rizsát.Csak ennyit diőhéjban a sakk apröbetüs dolgairól.
Nagy nagy szerencse sokaknak, hogy szponzorokat madárnak tudtak nézni. És remélhetőleg ennek nem a gyerekek lesznek a vesztesei, hanem azok a sakk okosok, akik ide vezették a magyar sakkot.Ilyen stratégiát választottak,ami már régen látszott, hogy csak ide vezethet.De a kérdés nyitott.
Miért nem kell verseny sakk és miért nincs rá pénz s akarat.
De mint ha ezt a csatát nem a magyar gyerekek vesztették volna el.Nagy kérdés, kapnak e esélyt..
Mert okos gyereket barki nevelhet,de komoly sakkozókat ?

Hát csak itt valllottak sokan kudarcot Polgár Juditon át. sokan még