Nem zár be a Facebook novemberben és nem törlik az inaktív felhasználókat

Nem zár be a Facebook novemberben és nem törlik az inaktív felhasználókat

Újabb hoax kering a Facebookon, vagyis inkább egy régi, csak újra, miszerint a Facebook túlnépesedett, ezért a közösségi oldal november 15-én bezár és törlik az inaktív profilokat. Szó nincs ilyenről, a Facebook cáfol és elkezdte kigyomlálni a téves üzeneteket.

Májusban már egyszer felütötte a fejét az a kellemetlen kamu körlevél, ráadásul Mark Zuckerberg nevében, ami szerint a Facebook rettentően túlnépesedett és egy bizonyos dátummal be kell zárnia, mert nem bírják fenntartani. Hogy ezt elkerüljék, a levél szerint a Facebook most üzeneteket küld szét azért, hogy felmérje, mely felhasználók aktívan és melyek nem. Az aktív státuszt azzal lehet igazolni, ha valaki az üzenetet 15 ismerősének továbbküldi. Ha ezt nem teszi meg két héten belül, akkor a Facebook törli a profilját inaktivitás miatt, hogy elkerülje a túlnépesedést. Most ugyanez a körlevél kering a felhasználók körében a felhasználók körében, csak a kérdéses dátum november 15.

overpopulatedhoax
Már eleve a feltételezés is abszurd, hogy a Facebook túlnépesedhet vagy, hogy maga Zuckerberg továbbküldős körlevelekkel bombázná a felhasználókat, mintha ’96-ban lennénk. Mégis sokan bedőlnek a kérésnek, ami már többféle változatban is terjed, van amelyik kevésbé rábeszélős, mások kifejezetten erőszakosak. A lényeg a lényegben viszont az, hogy ne foglalkozzatok vele, ha ilyet kaptok, már a Facebook is dolgozik rajta, hogy kigyomlálják a kéretlen körleveleket.

SocialDaily Magyarország