Nemcsák Károly elárulta, hogy jön össze a színház és a sakk

Nemcsák Károly elárulta, hogy jön össze a színház és a sakk


Musical, vígjáték, orosz dráma és egy, a magyar történelem utolsó száz évét feldolgozó kortárs mű is várja a nézőket a József Attila Színház következő évadában - mondta az InfoRádióban Nemcsák Károly. A színházigazgató jelezte, a bérletes nézők féláron nézhetik meg A csókos asszony című operettet.

 

Négy nagyszínházi bemutató

10495397_613347442118672_7412290662060206091_o

Nemcsák Károly http://jozsefattilaszinhaz.hu/

Az első bemutató szeptember 30-án lesz, a Légy jó mindhalálig musical változatát Hargitai Iván rendezi. November 11-én lesz a premierje a Csiszár Imre rendezte Filuména házassága című vígjátéknak – sorolta a József Attila Színház igazgatója. „Decemberben újra bemutatónk lesz, Verebes István és Nemlaha György írásából készült előadás egy izgalmas feladat, hiszen a magyar történelem száz évét dolgozza fel zenében, táncban és prózában. Az első világháborútól napjainkig szól a történet.” A negyedik nagyszínházi bemutató a Karenina, Anna, amelyet Telihay Péter rendez. A stúdiószínházban több bemutató is lesz – jegyezte meg Nemcsák Károly. „Egy hagyományt elevenítettünk fel azzal, hogy az évad végén egy könnyedebb, zenés vígjátékot mutatunk be előbemutatóként.
A csókos asszony című operettet a bérletes vásárlóink 50 százalékos kedvezménnyel nézhetik meg ősztől.”
A színház a fiatalokra is gondol, a beavató sorozatban alapművek bemutatásával segíti az iskolások tanulmányait – mondta a színházigazgató. „Ebben az évben a János vitézzel foglalkozunk majd.”

Színház és sakk

A következő évad utcabállal kezdődik, amelyen a sakk világnapját is ünneplik, a sakkszövetséggel együtt izgalmas programokat kínálnak a sakkszerető látogatóknak – mondta Nemcsák Károly. „A művészvilágban sokan szeretnek sakkozni, a sakkozók közül pedig például Portisch Lajos nagyszerűen énekel.” A színház épülete a Fővárosi Önkormányzat jóvoltából folyamatos megújul – mondta el a József Attila Színház igazgatója. „A külső homlokzat és a stúdiószínház szigetelése is megtörténik nyáron.”

Szinte változatlan társulat

„Mészáros András lesz új szereplője az évadnak. Ugyanarra a 35-40 színészre épült a műsorpolitikánk, akik hosszú évek óta a József Attila Színház társulatát alkotják.”    
Read previous post:
GRENKE Chess Classic 2017 FINAL

GRENKE Chess Classic 2017 (Karlsruhe GER) Thu 13th Apr 2017 - Sat 22nd Apr 2017 - Official Site 4th GRENKE...

Életmü díjat kapott sakk szakosztályunk mestere, Jakobetz László

Életmü díjat kapott sakk szakosztályunk mestere, Jakobetz László Vezetőedzőnket, Jakobetz László FIDE-mestert Budapesti Sakkozásért Díjjal tüntették ki a Bálnában megtartott Tavaszi...

Kaszparov : “Amíg Orbán a kormányfö, nem szívesen mennék Magyarországra”

CIKK vázlat

Chess Talent: Vincent meets Garry

Chess Talent: Vincent meets Garry By Frederic Friedel Here's how it began. Recently – actually at the end of August...

Close