Nemcsák Károly is nagy rajongója a sakknak

Nemcsák Károly is nagy rajongója a sakknak

A József Attila Színház szokásos utcabáljának keretein belül ünnepelték meg a magyar sakk napját. Az eseményen színészek, újságírók és kiváló magyar sakkozók is megjelentek.

A rendezvényen a szervezők gondoltak a gyerekekre is, akik szép számban jelentek meg a színház előtti téren. Közülük többen is kipróbálták ezt a szép játékot korábbi sakkozóink nagy örömére, akik a sportág utánpótlását illetően nem aggódnak. „A számítástechnika része a felkészülésnek, adatbázisokat kezelünk, információkat dolgozunk fel és értelmezünk, irányítjuk az elemző programokat, aztán mi döntjük el, hogy mi az, amit elhihetünk, mi az, ami a saját stílusunknak, gondolkodásunknak megfelelő, amit a táblán a versenyeken maximálisan tudunk kamatoztatni. Nagyon más lett a sportág, de nagyon izgalmas” – mondta a sportág változásairól Polgár Judit kétszeres sakkolimpiai bajnokunk. „Azok a nagycsoportos gyerekek, akik iskolába kerülnek és nálam tanultak, rengeteget fejlődtek és az elégedett szülők külön fel is hívtak emiatt. A tanítók is mondták, hogy ezek a gyerekek mennyire oda tudnak figyelni az órákon. Egy sakkozó soha nem áll fel az órán” – mesélte sakkolimpiai bronzérmesünk, Krizsán Edit, aki pályafutása után a fiatal tehetségekkel foglalkozik. A József Attila Színház igazgatója, Nemcsák Károly gyerekkora óta sakkozik, és a játék iránti szeretete a mai napig él. „Nem vagyok tanult sakkozó, nem írom a lépéseket, kevés szakkönyvet olvastam ahhoz, hogy olyan stratégiát állíthassak fel a táblán, amit a sakkozók tudnak. Ők már előre tudják a lépéseiket, én ösztönből sakkozom, de szeretem ennek az egész játéknak a világát” – ecsetelte kapcsolatát a sakkal.
Read previous post:
Help Nino Khurtsidze overcome cancer

Nino in Need Nino Khurtsidze (born September 28th, 1975) is a Georgian chess player who holds the FIDE titles of...

GRENKE Chess Classic 2017 FINAL

GRENKE Chess Classic 2017 (Karlsruhe GER) Thu 13th Apr 2017 - Sat 22nd Apr 2017 - Official Site 4th GRENKE...

Életmü díjat kapott sakk szakosztályunk mestere, Jakobetz László

Életmü díjat kapott sakk szakosztályunk mestere, Jakobetz László Vezetőedzőnket, Jakobetz László FIDE-mestert Budapesti Sakkozásért Díjjal tüntették ki a Bálnában megtartott Tavaszi...

CIKK vázlat

Chess Talent: Vincent meets Garry

Chess Talent: Vincent meets Garry By Frederic Friedel Here's how it began. Recently – actually at the end of August...

Close