Nyugodtan kezdjetek el gyanakodni, ha azt hiszitek, hogy Polgár Judit jótékonykodik ?

Amikor elolvastam eme hírt, miszerint ez az alkalom egyben jótékonysági célokat is szolgál, nem akartam hinni a szememnek. De az csak talán azért lehet,mert kis hazánkban az efféle sakk jótékonykodás nem gyakori.Mondhatni smafu. Bizony, még Polgár Judit esetében sem.Gyanakvásom oka csak nem lehet véletlen, hiszen Polgár Judit nem csak kiváló sakkozó volt,de mindíg is kiválöan bánt azzal a hírnévvel amit a sakkban ért el. Nevezetesen a jó üzleti érzék olyan marketing fogással párosult már oly sokszor, ami hozhatott neki a konyhára. Nem is keveset ! De nincs is ezzel baj, Gyanakvásom eredete valamiért most se véletlen. De ki tudja ? Az esély nagykövet asszony, aki mint oly sokat hangoztatta, hogy visszavonul. Talán visszatér ?Az egyébként KOLDUSBOTRA jutott magyar sakk Teréz anyukája lessz ? De szép is lenne.Hogy mi volt a történet vége sajnos nem tudom, mert csak álmodtam. Mindenesetre az esély nagykövet asszony szinte biztos vagyok benne, hogy nem lesz  SAKK Teréz anyu. Ezt csak abból gondolom,hogy Polgár pontosan tudja már rég, hogy a magyar sakkban bizony lányaink sakk anyagi megbecsulése már rég szégyen ! Most meg ugye totál üres a sakk kassza. Dehát a marketing, ugye tetszenek érteni… Azt már csak hallkan merem mondani,hogy az igazi mikulásoknak az ÉV 365 nap. És nem csak siker esetében csöngetnek be. Bátran kijelenthetem,hogy amikor Polgár ma mégis a sakk közelébe kerül, akkor semmit se tesz véletlenül. Mármint üzletileg a zsebébe.Ezek csak aprócska tények voltak.És ki tudja. Talán az a pár kiváló akkozó sem véletlen mondta nekem. Polgárnál a személyes érdek nem esik egybe a közösségivel.Na de most hogy jönne ki az barátaim,hogy a nemzet sakk asszonnya imázs sérelmet szenvedne és a sakkozók mondanák a szemébe.

Nyugodtan kezdjek el gyanakodni, ha azt hiszed, hogy Polgár Judit jótékonykodik ?

 

 

The Morgan Stanley Charity Chess Challenge is a 4-round team match taking place on 14 September 2018 in Budapest, Hungary. The Hungarian Women’s Olympiad team play against a team from Morgan Stanley. Players receive 20 minutes for the entire game, plus a 19-second increment starting from move one.


 

Kihívta a Morgan Stanley budapesti sakkcsapata a magyar női sakkválogatottat

A matematika, a mérnöki és az informatika tudományok logikája, gondolkodásmódja sok szempontból közel áll a sakkhoz. A Morgan Stanley irodáiban világszerte jelentős számban dolgoznak ezen ún. STEM (science, technology, engineering, mathematics) területekről érkező szakemberek.

Sokan nem csupán szakmájukban, de a sakkban is komoly eredményeket értek el. Ezért talán nem meglepő, hogy a Morgan Stanley-nél világszerte komoly sakkélet van. A budapesti iroda valamennyi központ közül a legjobb sakkjátékosokkal dicsekedhet, nemzetközi nagymesterek is dolgoznak itt. Az irodák között rendszeresek a belső versenyek, de most először rendeznek olyan összecsapást, amely során egy nemzeti válogatott versenyzőit hívják ki: október 10-én a Morgan Stanley Sakk Piknik rendezvényen asakkolimpiáról nemrég hazatért női sakkválogatottal mérkőznek meg nyilvánosan. Az alkalom egyben jótékonysági célokat is szolgál, mellyel a Bátor Tábort is támogatják.

Az esemény fővédnöke Polgár Judit, nemzetközi sakk nagymester, nyolcszoros sakkolimpikon, aki részt vesz a rendezvényen tartott sajtóbeszélgetésen is, ahol szó lesz többek között arról, hogy:

mi a közös a sakk és a versenyszféra világában;

mit érdemes megtanulni a profi sakkozók mentalitásából, ha sikeresebbek szeretnénk lenni;

hogyan lehet a sakkban megszerzett tudást az üzleti világban kamatoztatni;

miért érdemes nagyobb figyelmet fordítani a STEM tudományokra;

milyen karrier lehetőséget kínálnak a STEM tudományok, például az informatikában a lányok számára.

Beszélgetés résztvevői:

Polgár Judit, nemzetközi sakk nagymester, nyolcszoros sakkolimpikon

Fogarasi Norbert, a Morgan Stanley budapesti irodájának vezetője, versenysakkozó

Moderátor: Krizsó Szilvia

A sajtóbeszélgetés időpontja: 2018. október 10. szerda, 14:30 – 15:30